IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2018, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İyi Kalpli İnsanların 8 Ortak Özelliği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu kişilerin empati yeteneği oldukça yüksektir. Çoğu kişinin gözardı ettiği durumlara dikkat kesilebilirler. Örneğin sokak çocukları, açlık, savaş gibi durumlar karşısında diğer insanlara oranla daha fazla üzülürler. Duygusal olarak zayıf değillerdir ancak hassastırlar. İnsanlara yardım konusunda ellerinden geleni yapmak isterler. Diğer insanların yerine kolayca kendilerini koyabilir, onları iyi anlarlar.

Karşılarındaki insanı gerçekten dinlerler. Konuştukları kişinin eğer bir sorunu varsa bu soruna yardım edebilmeyi içtenlikle dilerler. Öylesine ve geçiştirmek için yapılan sohbetler onlara göre değildir. Sohbetlerinde derinlik ararlar ve bu sebeple kısa ve üstünkörü sohbetler onlara pek zevk vermez. İnsanlarla manalı konuşmalar içinde bulunmak isterler.

Yaptıkları iyilikleri göstermeye çalışmazlar. Eğer birine bir yardımda bulunmuşlarsa, bunu kendilerine saklamak isterler. Gösteriş için yapılan yardım onlara göre değildir ve bu durumu yanlış bulurlar. Bunun yanı sıra yardımda bulundukları kişiyi mahçup duruma düşürmekten de imtina ile kaçınırlar. Sadece maddi değil, duygusal ve manevi yönden yapılan yardımlarda da aynı tavrı takınırlar ve iyi sır saklarlar. Verdiğiniz sırrın onlarda güvende olduğunu bilirsiniz.

Fanatiklikten hoşlanmazlar. Gündelik hayatta, sporda veya siyasette hiçbir takıma, kişiye ya da gruba fanatikçe bağlanmazlar. Destekledikleri bir takım ya da bir figür mutlaka bulunur ancak bunu fanatizm boyutuna dökmek onlara saçma gelir. Hayatın gelip geçiciliğinin farkında olduklarından bu tarz dünyevi şeylerle çevrelerindeki insanlarla bir çatışma ortamına girmeyi sevmezler. Onlar için karşılarındaki insanın özünde iyi bir insan olması yeterlidir.

Diğer insanların kusurlarını örtme eğilimleri vardır. Örneğin çevrelerinden bir kişi zor bir duruma düştüğünde bu durumu normalleştirerek onu mahcubiyetten kurtarmaya çalışan kişiler hep bu gruptadır. Diğer insanların zayıflıkları ve zaaflarıyla alay edilmesinden veya o insanlara yukarıdan bakılmasından keyif almazlar. Aksine bu durumu örtmeye çalışırak o kişiye yardımcı olurlar.

Haklının yanında olmak onlar için daha önemlidir. Gerek sosyal ortamlarında gerekse iş hayatında kalabalığın yanında olmaktansa, haklı olanın yanında yer almayı yeğlerler. Eğer bir konu hakkında inandıkları şeyin doğru olduğuna kesin olarak eminlerse, diğerleri ne derse desin ve ne kadar kalabalık olursa olsun, onlar yine de haklı olan tarafta yer alırlar. Bu sebeple sanılanın aksine iyi insanların seveni olduğu kadar sevmeyeni de vardır.

Sezgileri garip bir biçimde kuvvetlidir. Bu insanların kendilerininde tam olarak açıklayamadığı sezgisel bir yönleri vardır. Örneğin, akıllarından geçirdikleri bir kişiyle karşılaşmaları ya da düşündükleri birinin birkaç saat sonra onları araması gibi durumları sık sık yaşarlar. Ya da zihinlerinden geçirdikleri şarkıyı bir süre sonra yakınlardaki bir radyodan veya televizyondan duymaları gibi enterasan durumlarla karşılaşırlar.

Hayvanlarla aralarında özel bir ilişki olur. Örneğin sokak hayvanlarının etrafta onca kişi dururken bu insanlara yanaşması gayet olasıdır. Özellikle kediler ve köpekler bu kişilerle göz kontağı kurmayı severler. Aslında bunun sebebi oldukça basittir. Hayvanlar içgüdüsel olarak iyi niyetli kişileri kolayca ayırt edebilmektedir. Bu sebeple bu tarz insanlara daha çabuk yönelirler ve onlarla daha kolay iletişime geçerler.

Filoji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ağustos 2018, 14:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İyi Kalpli İnsanların 8 Ortak Özelliği




bunlar yuzunden cok cabuk kirilirlar.

__________________
Dünya çok acı çekiyor. Ama kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden! / Napolyon
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
iyi kalpli insan, iyi kalpli insan olmak, iyi kalpli insanların 8 ortak özelliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maymun İştahlı İnsanların Sinirimizi Zıplatan 13 Özelliği Sır IF Ekstra 0 14 Şubat 2018 17:03
Kaybetmek için doğanların 10 ortak özelliği xena Kişisel Gelişim 0 29 Aralık 2012 21:53
Aldatılanların ortak özelliği! System Sağlık Köşesi 0 03 Eylül 2011 00:14
Seri Katillerin 20 Ortak Özelliği Frozen Esrarengiz Olaylar 2 22 Mart 2011 20:02
İnsanların Ortak Mirası YapraK Ödev ve Tezler 0 16 Mart 2010 18:25