IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Eylül 2018, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
50 Yıl Sonra Aynı Kişi Olacak Mısınız?




Lise yıllarınız ve emeklilik yıllarınız kişilik bazında ne kadar değişiyorsunuz? Cevap kendinizi gençlik yıllarınızla mı, yoksa başkalarıyla mı kıyasladığınıza göre değişim gösteriyor.

Kişiliğin 50 yıl süresince nasıl değiştiğini gözlemlemek için yapılan bu yeni çalışma, iki zaman diliminde de aynı bireyler üzerinde toplanan verilerle gerçekleştirilerek bir ilki gerçekleştiriyor. Araştırmaya göre, düşünce yapısının büyük bir kısmı, hisler, davranışlar ve kişilik büyük bir ölçüde değişim gösteriyor ve bu değişim zamanla daha da artıyor. Fakat kendimizi başkalarıyla kıyaslamamız gerekiyor çünkü duygusal olarak olduk.a stabil olan bireyler, yaşlandıklarında da oldukça duygusal stabil olmaya devam ediyorlar.


Houston Üniversitesi’nde yapılan bu yeni çalışmanın başında bulunan Ast. Prof Rodica Damian: “Kişilik özellikle oldukça tutarlı bir şekilde kalıyor. 16 yaşında kendi akranlarına göre daha insaflı olan bireylerin, 66 yaşında da akranlarına göre daha insaflı olması oldukça muhtemel. Fakat ortalama olarak bakarsak, yaş ilerledikçe herkes daha insaflı, duygusal olarak daha stabil ve daha makul bireyler haline geliyor. Yine de tabi ki bu her birey için aynı şekilde gelişmiyor. Bazı insanlar diğerlerinden daha fazla değişim gösterebilirken, bazıları da yaşları ilerledikçe daha uyumsuz ve zararlı olabilecek karakter özellikleri geliştirebiliyor.” diyor.

Kişiliğin zamanla değişip değişmediği veya sonradan şekillendirilebilir olması sosyal bilimcilerin uzun süredir tartıştığı bir konudur. Yakın zamanda yapılan çalışmalar iki durumun da geçerli olabileceğini gösteriyordu fakat oldukça uzun zaman aralıklarını kapsayan ve aynı veri kaynağına dayanan uzun soluklu çalışmaların da oldukça az olduğunu belirtmek gerekiyor. Yapılan bu yeni araştırma da, kişiliğin hem genetik, hem de çevreden etkilendiğini gösteriyor.

Elde edilen sonuçlar, yaşam süresi boyunca kişiliğin sabit bir yanı olduğu gibi, yaşlandıkça kişiliğin değişim gösterebileceğini ve bireylerin zamanla olgunlaştığını gösteriyor. Genel üzerinden cinsiyet değerlendirilmesi yapıldığında ise kadınlar ve erkekler yaşam süreleri boyunca aynı oranlarda değişim gösteriyorlar.


neuroscience
nbeyin

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
50 yıl sonra aynı kişi olacak mısınız?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya'da Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Ölü, 2 Kişi Yaralandı MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Eylül 2016 00:19
Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız? yoSun IF Anket Arşivi 112 05 Haziran 2016 21:19