IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Siyahizm

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Ekim 2018, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başarılı çocuklar yetiştirmek için yapılması gereken 8 şey




Çocuklarımızın başarılarını olumlu şekilde yönlendirmemizin geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, birkaç konuda özenli davranmamızda fayda var


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anne ve babaların, çocukların doğal zeka ve yeteneklerine göre uygun yönlendirmeleri yapmamaları, ileride yaşanabilecek akademik problemlerden davranış bozukluklarına; birçok konuda negatif etki yaratabilir. Dolayısıyla başarılı çocukların ebeveynlerinin yaptığı bu ortak 8 kuralı unutmamanızda ve ailenizde bu davranışları alışkanlığıa dönüştürmenizde fayda var. Pudra.com'da yer alan haberin detayları şu şekilde:

Düzenli sorumluluklar vermek

Yapılan araştırmalar erken yaşta verilen düzenli işlerin, çocuklarda özgüven , sorumluluk ve yetenek kabiliyetini artırdığını gösteriyor. Stanford Üniversitesi’nden Julie Lythcott-Haims, iş bilinciyle yetişen çocukların ileride daha işbirlikçi olduklarını, empati kabiliyetlerinin daha yüksek olduğunu ve mücadeleye daha fazla katlandıklarını söylüyor. Aynı zamanda araştırmacılar, iş ile ödülün birbirinden doğru bir şekilde ayrışması gerektiğini belirtiyor. Çünkü yapılan çalışmalara göre dışsal ödülleri çocukların içsel motivasyonunu düşürebiliyor.

Yüksek beklentiler kurmak

Başarılı bir ebeveyn olmak için en önemli konulardan biri de gerçekçi yüksek beklentilere sahip olmak. Çünkü çocuklar ebeveyenlerinin onlarla ilgili beklentisine oldukça önem verirler. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta ise beklenti seviyesini çocukların ulaşabileceği ve gerektiğinde esnetebileceği yükseklikte tutmaktır. Özellikle eğitim konusunda çocuğunuzu gerçekçi olacak yüksek beklentiler sayesinde başarıya yöneltebilirsiniz.

Başa çıkma yeteneklerini geliştirmek

Öfkeyi yönetebilme, hazzı erteleyebilme ve çatışmalarla başa çıkabilme gibi yeteneklerin çocuklara erken yaşta kazandırılması, onların başarıya ulaşmasını fazlasıyla olumlu şekilde etkiler. Başa çıkma yöntemleriyle ilgili eksiklikler, çocukların sağlık, güven ve mutluluk gibi durumlarda güvensiz hissetmelerine neden olur.


Başarısızlığa alan tanıyın

Bir ebeveynin en önemli görevlerinden biri riski yönetmek ve en aza indirgemek. Bir anne ve babanın unutmaması gereken şey başarısızlığın, başarının büyük bir parçası olduğunu bilmek aslında. Bu konuda yapılan araştırmalar başarısızlıklardan öğrenilenlerin, başarıdan öğrenilenlerden çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bazı konularda geri çekilmek ve çocukların başarısızlıklarla sonuçlanan hikayelerine imkan tanımak, zor olsa da uygulanması gereken bir konu. Unutmayın; doğru bir şekilde yönetilen bu durumlar, çocuğunuzun karakterini , esnekliğini ve yeteneklerini geliştirir.

Sosyal becerilerini geliştirin

Bugünün dünyasında sosyal zekâ en az entelektüel zeka kadar önemli. 20 yıl boyunca 700 çocuğun üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucunda, sosyal açıdan yetenekli çocukların 25 yaşına geldiklerinde hem okul, hem iş hayatında daha başarılı olduklarını ortaya çıkardı. Bu çocukların etrafındaki insanlarla sezgisel olarak iletişim kurması ve empati yeteneğinin artması, dolayısıyla özgüveninin gelişmesi için ailelerin sosyal anlamda destek vermesinde fayda var.

Birlikte kaliteli zaman geçirin

Çocukların 3 ila 11 yaş arasında anneleriyle geçirdikleri saat sayısı, onların davranışlarını, mutluluklarını ve başarısını önemli ölçüde etkiliyor. Bu noktada harcanan zamanın kalitesi de oldukça önem kazanıyor. Ebeveynlerin dikkat etmesi gereken nokta, çevresel faktörlerden kaynaklı durumları iyi yöneterek bu zamanları minimum stres ile geçirmek.

Kararlılık ve metaneti geliştirin

Sıra ebeveynler için başarması zor olan bir konuda… Çocukları tatsız olaylar ve durumlardan uzak tuttuğunuzda, onun başarılı olmasına engel koymuş olacaksınız. Çocukların zihinsel anlamda güçlü olmaları ve başarı konusunda daha cesur bir tavra bürünmeleri için erken yaşlarda olumsuzlukları da tanımaları gerekiyor. Bir çocuğun erken yaşta savaşçı ruha sahip olamaması, uzun vadede bakılığında hayatında zorluklarla mücadele edememesine vesile olacak.

Benlik hissini güçlendirin

Bu konuda ebeveynlere büyük bir denge yönetimi gerekiyor. Anne-baba olarak ebeveynlikte aşırılığa kaçmak, çocukların özgürlük gelişiminden odaklanma ve üstlenme yeteneklerine kadar birçok özelliği olumsuz şekilde etkiliyor. Bu konuda zaman zaman kendinizi frenleyin ve çocuğunuzun kendi güçlü yanlarını, zayıf noktalarını, tercihlerini ya da tercih etmediklerini tanımalarına fırsat tanıyın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, gelişim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gebelik döneminde yapılması gereken egzersizler vol-1 Lcia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Ocak 2015 12:14
Direksiyon Sınavında Yapılması Gereken Bilgiler Sevda Otomobil Haberleri 0 10 Ağustos 2014 02:08
Hamileyken Yapılması Gereken Testler YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:59
Hayatta başarılı olmak için sormanız gereken 10 soru Kızın1i Kişisel Gelişim 0 07 Şubat 2013 20:46
Düğün hazırlıklarında yapılması gereken ilk 10 N999 Ah Kadınlar 0 20 Mart 2012 19:39