IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Kasım 2019, 23:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marc Benioff, Oprah Winfrey ve 3 Ünlü Lider Başarısını Meditasyona Bağlıyor




Marc Benioff, Oprah Winfrey ve 3 Ünlü Lider Başarısını Meditasyona Bağlıyor

Meditasyonun, başarıya ulaşmada ne kadar etkili olduğu yapılan pek çok farklı araştırmayla kanıtlanmış durumda. Yani günümüzün en başarılı iş insanlarının meditasyon yöntemini kullandığını öğrenmek şaşırtıcı olmamalı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu noktada; iş dünyasının 5 ünlü isminin meditasyonu nasıl kullandığıyla ilgili açıklamalarına değinebiliriz. Çünkü Marc Benioff, Oprah Winfrey, Kobe Bryant, Andrew Cherng ve Arianna Huffington gibi isimlerin başarılarının sırlarını öğrenmek, herkes için dikkat çekici olmalı!

Meditasyonu iş yeri stresini yönetmek için ana stratejisi olarak kullanan isimlerden bir tanesi Marc Benioff!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Salesforce CEO’su Marc Benioff’un başarı kuralları arasında yer alan meditasyon ögesi, ünlü girişimcinin bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynamış. Salesforce’u kurmadan önce Oracle’da çalışan ve şirketinin ilk dönemlerinde pek çok kişinin olumsuz tepkisiyle karşılaştığını anlatan Benioff, verdiği bir röportajda meditasyona Oracle’da bulunduğu dönemde başladığını söylemiş.

Buna göre Benioff, Oracle’da hızla yükselen bir çalışan olduğu yıllarda yaşadığı stresi azaltmak için meditasyona başvurmuş.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zihninin her zaman açık olmasıyla ilgilenen biri olarak meditasyonun o dönemlerdeki stresini azaltmaya epey yardımcı olduğunu görmüş. Şu anda Salesforce’taki çalışanlarının haftada iki kez yoga yapma fırsatlarının olduğunu söyleyen Benioff, verdiği son röportajlardan birinde meditasyonun liderlik şeklini nasıl etkilediğini de anlatıyor.

Bu pratiğin kendisine o an içinde olmayı ve iyi bir dinleyici olmanın ne anlama geldiğini öğrettiğini söylüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diğer taraftan; bir zamanlar dibe vurmuş ünlü isimler arasındaki Arianna Huffington da meditasyonu kullandığını söylüyor. Başarılı kadın girişimci, neredeyse bulduğu her fırsatta güne 20 – 30 dakikalık bir meditasyonla başladığını, bunun verimlilik ve performans için en etkili araç olduğunu savunuyor. Ayrıca meditasyonu alışkanlık haline getirmek isteyenlerin kurucusu ve CEO’su olduğu Thrive Global’ın uygulamasını indirmelerini öneriyor.

ABD’li restoran zinciri Panda Express’in kurucusu Andrew Cherng de meditasyonu iş hayatındaki başarısı için akıllıca kullananlardan.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hatta bir keresinde epey stresli görünen bir yöneticiyi meditasyon yapmaya teşvik etmek için devam eden toplantıyı durdurmuş. Buna ek olarak; yıllardır meditasyon yapan Cherng, personelini de meditasyon gibi strese iyi gelen hobiler edinmeye davet ediyormuş.

Şirketinin başarısını çalışanlarının fiziksel ve zihinsel sağlıklarına bağlayan Cherng düşüncesini; “nesneymiş gibi davrandığınız birinden iyi iş yapmasını bekleyemezsiniz” sözleriyle aktarıyor.

90. Oscar Ödülleri’nde Dear Basketball ile adından söz ettiren efsane basketbolcu Kobe Bryant da meditasyonun yararlarını öve öve bitiremiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kendisine bu alışkanlığı kazandıranın Zen Master lakabıyla tanınan Phil Jackson olduğunu belirten Bryant, Jackson’un meditasyonu spora getiren öncüler arasında yer aldığını da vurguladı. Dünyanın en çok hayran olunan isimleri listesinde ilk sıralarda yer alan milyarder Oprah Winfrey de meditasyon yaptığını sık sık söyleyen ünlülerden.

“resmi meditasyonun büyük bir savunucusu” olarak tanımlıyor ve herkese gün içinde düşüncelerine zaman ayırmayı öneriyor. Ve bu 5 isim dışında daha pek çok kişi hem iş hem de özel hayatlarındaki başarılarını meditasyona borçlu olduğunu söylüyor. Kısacası içinde bulunduğumuz çağın karmaşasında meditasyon; dikkate alınması gereken bir öneri olarak karşımıza çıkıyor.

-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araştırma, başarı, meditasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trump: Oprah'yı yenebilirim AttackMan Haber Arşivi 1 11 Ocak 2018 21:30
2012 Marc by Marc Jacobs Renkli Spor Ayakkabıları N999 Ah Kadınlar 0 16 Nisan 2012 21:55
Gerçek Lider & Sahte Lider Brain Genel Paylaşım 0 28 Mayıs 2006 18:20