IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Şubat 2020, 14:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvenilir İnsanların Dikkat Çekici Özellikleri




Kendinizi güvenilir biri olarak görüyor musunuz? Verdiğiniz sözlerde duruyor, içinizin dışınızın bir olduğunu düşünüyor musunuz? Peki, kendiniz hakkındaki bu düşüncelerinizin başkaları tarafından da onaylanacağını söyleyebilir misiniz? Yani diyorum ki, birileri yakınlarınıza sizin ne kadar güvenilir biri olduğunuzu sorsa, alacağı cevaplar nasıl olur, bunu tahmin edebilir misiniz?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evet, güvenilir olmak hiç şüphesiz hayatın her alanında kişiye artı değer katıyor. İnsanlar hem iş hem de özel hayatlarında güvenilir insanlarla ilişki kurmak, sözünün eri kişilerle yakınlaşmak istiyor. Özellikle de kimsenin kimseye sırtını dönemediği şu zamanda. Sahte yüzlerle gerçeklerinin birbirinden ayrılamadığı, kimin doğru kimin yalan söylediğinin anlaşılamadığı şu gelişmiş medeniyet çağında. Dürüst gibi görünen kişilerin sahtekar, sahtekar izlenimi verenlerin ise dünyanın en güvenilir kişisi çıkabildiği zamanımızda, güvenilirlik gerçekten mumla aranır bir nitelik haline geldi. İnsanlar aldatılmaya o kadar alıştı ki, her taşın altında bir şey aramak artık bir nevi önlem gibi oldu. Birbirine kazık atan ortaklar, yıllarca aynı yastığa baş koyduktan sonra hiç beklenmeyecek hatalar yapan eşler, anne babasını kandıran çocuklar, kardeş yerine koyulan ama bunu hiç hak etmeyen dostlar ve kim bilir daha neler…

Güvenilirlik! Evet, çağımızın mumla aranan özelliklerinden bir tanesi! Peki, ama bu bir kişilik özelliği midir yoksa başka bir şey mi? Yani bazıları güvenilir doğarken diğerleri bu özellikten mahrum bırakılmış olarak mı dünyaya geliyor? Tabii ki hayır. Aslına bakarsanız, güvenilirlik bir kişilik özelliği falan da değil. Bu kavram insanın kişilik özellikleri ile yaşadıklarının ortak bir sonucu. Mesela; parası olmayan bir kişi borcunu zamanında ödeme konusunda daha az güvenilir, maddi durumu iyi olan biri ise bu konuda daha çok güvenilir olacaktır. Elbette, tam tersi de olabilir ancak genelleme yapıldığında varılacak sonuç aynı olur.

İşte burada kişinin güvenilir olacağını belirleyen şey, hem sahip olduğu özellikler hem de yaşayış tarzıdır. Ama bu ikisini şekillendirecek kişi de biz olduğumuz için güvenilirlik bir anlamda kişilik özelliği diyebiliriz. Ta ki yaşamımız bizi dürüstlükten ödün verecek raddeye getirene kadar! Ama biz bugün bunu değil de normal olan durumu konuşacağız. Yani güvenilir insanların kişilik özelliklerinden bahsedeceğiz. Gerçi hepimiz bunların farkındayız ama etrafımızdaki kişileri seçerken bildiklerimizi hatırlamanın bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. Şayet aynı fikirdeysek, buyurun emin kişilerin özellikleri neymiş, hemen incelemeye başlayalım.

Dedikodu Yapmazlar!


Siz hiç dedikodu yapan biri hakkında “ne kadar da güvenilir” dendiğini duydunuz mu? Tabii ki hayır! Çünkü kimse birilerinin arkasından konuşan kişilerin güvenilir olduğunu düşünmez. Bu nedenle etrafınızdaki insanlar hakkında güvenilir güvenilmez ayrımı yaparken onların dedikodu yapıp yapmadığını düşünmelisiniz. Eğer birisi yanınızda aşikarca dedikodu yapıyorsa (sevmediğiniz biri hakkında olsa bile) ona karşı şüpheyle yaklaşmalısınız. Zira bugün bir başkası hakkında sizin yanınızda dedikodu yapa kişi yarın da bir başkasına sizin dedikodunuzu yapabilir. Bu gerçeğin farkında olun ve ne başkalarının arkasından konuşun ne de başkalarının arkasından konuşan kişilerle yakın ilişkiler kurun.

Başkalarına Göre Değiştirdikleri Maskeleri Yoktur!

Güvenilir insanlar, kendileri gibi görünmekten çekinmeler. Nasıl bir ortama girdikleri onların hal ve hareketlerinde bir değişikliğe neden olmaz. Hani sözüm ona, bukalemun gibi ortamdan ortama renk değiştiren kişiler arasında değildir onlar. Karakter özelliklerinden hiçbir şekilde taviz vermezler. Birileri tarafından kabul edilebilmek için görüşlerini değiştirmez, kendilerini dışarıya farklı biriymiş gibi yansıtmaya çalışmazlar. Çağımızın en tehlikeli insanlarının yaptığı gibi bir yerde ayrı başka bir yerde ayrı biri olup çıkmazlar. Çünkü onlar kendilerini bilir ve sonunda kaybedeceklerini anlasalar bile yine de oldukları gibi görünmekten vazgeçmezler.

Hatalarını Kabul Ederler!

Sorumluluk bilinci gelişmiş olan güvenilir insanların bir diğer özelliği de hatalarını kabul etmeleridir. Yaptıkları yanlışları inkar etmek ya da bahaneler üretmek yerine “benim hatamdı” demeyi bilen bu kişiler, öz güvenleriyle de dikkat çekerler. Güvenilmez kişilerin yaptığı gibi suçu başkasının üzerine atma ya da “yaptım ama benim yüzümden değildi” gibi bahaneler üretmenin ne kadar yanlış olduğunu bilirler. İşte tüm bu nedenlerden dolayı da bir hataları varsa onu açıkça dile getirmekten çekinmezler.

Çıkarları Uğruna Prensiplerinden Vazgeçmezler!

İş ya da özel hayatta menfaatleri doğrultusunda hareket eden insanları bilirsiniz, değil mi? Nasıl bilmeyeceksiniz ki? Etrafımızda bu tür insanlardan o kadar çok var ki! Çıkarları uğruna görüşlerini değiştiren, nerede menfaati varsa orada olan, nereden en çok kazanç elde edecekse yönünü o tarafa doğru çeviren o kadar çok insan var ki! Nasıl bilmeyeceksiniz! İşte güvenilir insanların bir diğer dikkat çekici özelliği de bu. Onlar birine bir söz verdikleri ya da biriyle bir bağ kurdukları zaman, asla ama asla ona sırt çevirmezler. Çok fazla çıkar elde edeceğini bilseler bile, sözünden dönmez, birlikte yola çıktıkları kişiyi arkada bırakma gibi büyük bir yanlış yapmazlar. Zira onlar için asıl önemli olan şey çıkarlar değil bundan çok daha kıymetli olan manevi değerlerdir.

Açık Sözlülükleriyle Dikkat Çekerler!


Açık sözlülükleri çoğu zaman başlarına dert açsa da yine de bu özelliklerinden vazgeçmezler. Evet, bu takdir edilesi nitelikleri yüzünden sık sık problem yaşan güvenilir insanlar “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” atasözünün canlı örnekleridir de diyebiliriz. Çünkü hepimizin bildiği gibi bu devirde doğru olanı söylemek ve onu savunmak kişinin başına çoğunlukla dert açıyor. İşte bu nedenle de güvenilir kişiler aynı zamanda haklıyken haksız konuma düşme durumunu sıklıkla yaşayan kişiler de oluyor. Ama neyse ki, güvenilir insanlar yaşadıkları sorunlardan yılmıyor ve düşüncelerini açık sözlülükle ifade etmeye devam ediyorlar. Zaten susmak isteseler bile sahip oldukları özellikler onların üç maymunu oynamalarına izin vermiyor.

Güven Konusunda Sorun Yaşamazlar!

Aslına bakarsanız, bu dünyada başkaları tarafından en çok aldatılan kişilerdir güvenilir olanlar. Çünkü onlar herkesi kendileri gibi düşünür ve akıllanana kadar pek çok kez hata yaparlar. Yani aşırı doz empatiden dolayı sıklıkla kendilerine zarar verirler. Her defasında değil belki ama en az birkaç kez kandırılmanın ne demek olduğunu anlarlar. Çünkü onlar diğerleri gibi insanlara karşı güven sorunu yaşamazlar. Yeni tanıştıkları birine ellerini uzatırken tedirgin davranmaz, “ya başıma bir şey gelirse” gibi düşünceler içine girmezler. Aslında bütün insanların yapması gerektiğini yaparlar ama insanın çiğ süt emmiş olduğu gerçeğini de unuturlar. Ama yine de bu yaklaşımlarıyla insanlara güvenme konusunda paranoya yapan insanlara göre çok daha kazançlı çıkarlar.

Sadece Tutabilecekleri Sözler Verirler!


Güvenilir kişilerin dikkat çekici özelliklerinden bir diğeri de hiç şüphesiz verdikleri sözlerde durmaları. Aslına bakarsanız, onların bu konudaki başarı nedenleri sadece tutabilecekleri sözler vermeleri de denilebilir. Yani güvenilir kişiler tutamayacakları sözler vermeyerek, başkalarının karşısında mahcup duruma düşmüyorlar. Kendilerini tanıdıkları için ne yapıp ne yapamayacaklarını biliyor, insanların onları “sözünde durmayan kişi” olarak tanımlamasındansa “katı kuralları olan, yardımsever olmayan ya da bencil” gibi yaftalarla etiketlemelerini tercih ediyorlar.

Zira onlar neyi ne için yaptıklarını biliyor, açıkçası başkalarının onlar hakkında ne söylediğini de pek umursamıyorlar. Söz verip de tutmayan ama sözde iyi kalpli olan kişiler gibi olmak yerine gerçekçi sözler veriyor ve bir söz verdikleri zamanda ne olursa olsun arkasında duruyorlar. Çünkü onlar etrafımızdaki sayısız insanın yaptığı gibi boş yere söz vermenin kişinin kendisine yapacağı en büyük kötülüklerden biri olduğunun açıkça farkındalar.

paratic

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
güvenilir insanların dikkat çekici özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fiziksel Özellikleri Dışında Bir Erkeği Çekici Kılan Nedir PySSyCaT Ah Erkekler 5 05 Eylül 2016 00:16
En Dikkat Çekici ÖzeLLiğiniz .. (: Sue Burçlar, Fallar ve Kehanetler 9 24 Kasım 2014 15:38
Samsung Galaxy S3'ün en çekici özellikleri! Kalemzede Cep Telefonlar 0 22 Temmuz 2012 13:12