IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Haziran 2022, 14:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçinden çıkamadığınız duygular mı var: 4 adımda üstesinden gelebilirsiniz




Pek çoğumuz hayatımız boyunca sayısız kere rahatsız edici, can sıkıcı düşüncelere ve duygulara maruz kalıyoruz. Beynimiz hiç susmuyor, devamlı bir fikir akışı var orada. Bu fikirlerin çoğu kısa sürede yenileriyle yer değiştirirken, bazıları da uzun süre zihni meşgul ediyor. Bu meşgul edicilerin, olumsuz ve/veya sizi rahatsız eden düşünceler olması kuvvetle muhtemel. Hiç kendinizi bu zincirleme olumsuz fikirlere kaptırdığınız ve içinden çıkamadığınız ya da bir duyguya her defasında yeniden kapılıp mutsuz olduğunuz oluyor mu? Bu durumlarda ne yapmanız gerektiği yazının devamında.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • İlk tahlil etmeniz gereken şey, bu fikrin sizi neden bu kadar huzursuz ettiği. Çözülmemiş bir sorundan mı geliyor? Hep ertelediğiniz bir işin yükü mü? Yoksa anlatılmamış, konuşulmamış şeylerin ağırlığı mı? Sebebi her ne ise bulmak, yapılacak en öncelikli şey.Çünkü sebebini bilmediğiniz bir hissiyat ile mücadele etmeniz çok daha zordur. Çözüm odaklı değil, kaçış odaklı olmanıza yol açar. Ne yazık ki bir fikirden kaçmak, onun geri gelmesini önlemez.
  • Sebebi buldunuz. Şimdi, bu çözebileceğiniz bir şey mi ona bakacağız. Sizi huzursuz eden şey biriken işler ise örneğin, en doğru hareket bir an önce yapılacaklar listesi hazırlayıp işe başlamaktır. Bunun gibi hemen, o anda çözebileceğiniz şeyler olabileceği gibi, uzun vadede çözülebilecek veya hiç çözülemeyecek şeyler de sizi huzursuz edebilir.Bazen bir çözüme ulaşmak için beklemek gerekir. Böyle bir durumun içinde olduğunuzda, o an gelene dek, kendinizi huzursuz düşüncelere teslim etmek sizi yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Şunu da unutmayın, çözüm her zaman bizde mevcut değildir. Sizi rahatsız eden dış etkenler olabilir, sizden bağımsız olarak, o an bulunduğunuz çevre ve yaşam koşulları sorun çıkarıyor olabilir. Yapabileceklerinizin neler olduğunu fark edin. İçinde bulunduğunuz durumu nasıl iyileştirebileceğiniz üzerinde durun. İnsanları değiştiremeseniz de ilişkilerinizin işleyişini değiştirebilir, bulunduğunuz çevreye müdahale edemiyor olsanız da o çevrede yaşadığınız deneyimi iyileştirebilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • Olumsuz düşünceler kimi zaman da bir sorunun ürünü değildir. Beynimiz bazen çok konuşur ve eğer durmasına izin vermezsek öyle şeyler söyler ki, kendi kendini mutsuz eden bir mekanizmaya dönüşüverir. Beyninizdeki düşünceleri fark edin. Size, bir sorunun alarmını mı veriyor yoksa hiçbir faydası olmayan cümleler kurup sizi dibe mi çekiyor?“Zaten hiçbir zaman başarılı olamayacaktın.”
    “Sen sevilecek biri değilsin.”
    “Sunum yaparken her şeyi eline yüzüne bulaştıracaksın.”
    Bunun gibi cümleler size tanıdık geliyor mu? Bu fikrin bana ne faydası var diye sorun kendinize. Sizi dibe çekmek dışında bir işlevi olmayan cümlelerin akışına kapılıp gitmeyin. Bu fikri beyniniz üretiyor ve bir gerçekliği yok; size hiçbir fayda sağlamayacak. Beynimiz her zaman doğruları söylemez. Kendinize değerinizi hatırlatın ve beyninize kulak asmayın.
  • Ne yaparsanız yapın önüne geçemiyor, bazı olumsuzlukların içinden çıkamıyorsanız sorun daha derinlerde olabilir. Bir uzmandan yardım almayı deneyin. Günümüzde azalmış olsa da hala psikoloğa gitmenin, psikolojik yardım almanın utanılacak bir şey olduğunu düşünen insanlar var. Sağlık mental ve fiziksel olarak bir bütündür ve yardım almakta hiçbir sakınca yok. Daha fazla paylaşım için Instagram hesabımı da takip edebilirsiniz.
uplifers.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Fobinin 9 Adımda Üstesinden Gelin! Ebru Sağlık Köşesi 0 11 Nisan 2016 21:01
HIV'in üstesinden gelecek buluş! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Şubat 2012 23:43
Açlığın Üstesinden Gelmek N999 Ah Kadınlar 0 07 Aralık 2011 15:11
Ayrılığın Üstesinden Gelinir Mi? Heidi Aşk ve Sevgi Köşesi 2 09 Temmuz 2008 22:14