IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2013, 12:03   #1
coquettishness
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esra Türkekul - Kapalıçarşı Cinayeti




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Üretici Esen Kitap
Barkod 9786054609192
Türü Polisiye / Roman
Dili Türkçe
Yayın Tarihi 20/09/2013
Ebatlar 135 x 210 cm
Sayfa sayısı 256 Sayfa
Format Kitap


Kitap detayı

Kaygı krizlerini sakinleştirici haplarla aşmaya çalışan; şişman, kompleksli ve depresif turist rehberi Berna… Kapalıçarşı’da tuhaf bir konumda bulunan bir ceset… Baş şüpheli konumunda zihinsel engelli bir mazlum… Görünürde cinayetin işlenmesi için bir neden yoktur. Dedektif olmak için hiçbir vasfı ve en ufak bir hevesi olmayan nevrotik kahramanımız, kendi iradesi dışında cinayet soruşturmasına katılır. Ayrıca sırf mazlum olduğu için bu zanlının masum olmasını istemektedir. Ketum ve soğuk Başkomiser Fatih’in ardından sürüklenerek, insanın sinirini bozacak kadar beceriksizce şüphelileri değerlendirir.

İyice çıkmaza giren soruşturmada belki de en işe yarar niteliği vicdanının sızısıdır. Toplum dışına itilmiş yoksul insanlara kalbinin en derin yerinden duyduğu sevgi ona yardımcı olur. Burnunun ucundakini göremeyen Berna, an gelecek kimsenin göremediğini görecektir.

“Esra Türkekul, Kapalıçarşı Cinayeti’nde çok hakiki bir kahraman yaratmış. Üstelik kadın yazarların da, kadın esrar çözücülerin de ağırlığını koymaya başladığı polisiyemizde görülmedik cinsten bir karakter. ‘Hafiye’ olarak da kadın karakter olarak da… Kilolarını kontrol edemeyen Berna, şirinlik muskası türünden bir genç hanım olmaktan da alabildiğince uzak. Ancak kaygılarıyla, zaaflarıyla, özellikle de konuşurken ve düşünürken kullandığı dille insanı öyle etkiliyor ki, ben kitabı bitirir bitirmez, devamı geliyor mu diye merak ettim. Geliyormuş. Türkekul’un ikinci kitabı da bir an önce bitirip matbaaya yollamasını dileriz. Telifte ve tercümede, doğru-dürüst bir Türkçe olsa da olur olmasa da tavrının çoğunlukla benimsendiği bir janradaki diğer avantajı da, akıcı bir Türkçeye sahip olması.
Kapalıçarşı Cinayeti, özellikle bir ilk kitap için çok başarılı.”

SEVİN OKYAY

“Bütün zamanların en mükemmel polisiye roman incelemesi olan Hoş Cinayetin yazarı Ernest Mandel, kadınların en başarılı olduğu edebi türün polisiye roman olduğunu söyler. Esra Türkekul'un Kapalıçarşı Cinayeti bu savı kanıtlayan bir örnek... Yazarımızın dedektifi de bir kadın. On dört yıl süren bir evlilikten sonra boşanmış; üstelik bir de babası ölünce kendini yeme içmeye vermiş ve 80 kiloyu geçmiş, ancak ilaçlarla dengesini sürdürebilen, çok sık çişi gelen, ‘karanın da karası’ bir kadın. Ama mizah duygusunu yine de yitirmemiş; hem kendisiyle hem çevresindekilerle tatlı tatlı dalgasını geçebiliyor.
Berna üstelik işsiz, ‘yağmazsa damlar’ diye ya çevirmenlik ya da turist rehberliği yapıyor. Yine bir gün rehberlik yaparken müşterisi, Kapalıçarşı'da ölü bulununca serüven başlıyor.

Esra Türkekul'un romanı; üzerine Dante sosu dökülmüş Floransa-Venedik-İstanbul turistik rehberi olan Dan Brown'ın Cehennem’inden sonra, bana çok sıcak bir havada rahmetli anacığımın yaptığına benzer soğuk bir ev limonatası içmişim etkisi yaptı.
Polisiye roman hem kaçış zevki hem de daha önemlisi keyif vermelidir. Kapalıçarşı Cinayeti’nden büyük keyif alacaksınız...

EROL ÜYEPAZARCI


“Bir dedektiflik araştırması çevresinde, birinci tekil şahıs anlatıcı yöntemiyle yazılan Kapalıçarşı Cinayeti, kurgusuyla romanın sonuna dek cinayetin çözülmesini erteliyor ve her bölümünde okuyucunun yeni bir tahmin yapmasına imkân sağlıyor. Esra Türkekul’un romanı, Türkçe cinayet romanı literatürüne önemli bir katkı sağlayacak...”

TÜRKER ARMANER

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinayeti, esra, kapalıcarşı, türkekul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Kapalıcarşı - Kapalıçarşı (1461) Grand Bazaar Sevda Tarih 0 19 Ocak 2012 03:35
Kapalıçarşı'da döviz Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ekim 2008 18:35
Kapalıçarşı'da döviz Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Ekim 2008 13:41
Kapalıçarşı'da döviz Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 19:53
Kapalıçarşı'da döv Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:24