IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2013, 21:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne Kafamda Bit Var Kitap Özeti - Tarık Akan




Kitabım Yazarı: Tarık Akan

Kitabın özeti:


Her şey, Tarık AKAN' ın yurt dışından dönüşünde, hava alanında tutuklanması ile başladı. 80 darbesinin hemen ardından (1981 yılında) Almanya da belki de yurt dışında olmasının verdiği cesaret ile, ülkedeki sorunlar hakkında yaptığı bir konuşma tutuklanma sebebini teşkil etti. Bir süre Gayrettepe de, daha sonra,şimdiki 1. Ordu komutanlığının bulunduğu Selimiye de tutuldu.

Yazar, kendi hissettiklerinin yanında, Türkiye'de tutuklanmanın, özellikle darbe gibi olağanüstü hallerde tutuklanmanın ne demek olduğunu da gözler önüne seriyor. Kapalı kapılar ardında, yaşamayanın bilemeyeceği olayları açığa vuruyor. Darbe yıllarında sağcı ya da solcu, taraf tutanların ne tür bir muamele ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

Bu kadar zorluğunun arasında, uzun süre yasaklı kalmış olan ‘Yol' filminin çekimlerine başlandı. Filmin çekimi oldukça zahmetli ve ilginç olaylarla dolu bir süreç haline geldi. Film daha sonra Cannes Film Festivali' nde Altın Palmiye ödülünü aldı.

Yaşanan bunca zorlukların, geçen karanlık günlerin ardından savcı nihayet Tarık AKAN' ın tekrar hayata dönmesini sağlayacak kararı verdi: Tutuksuz yargılama! Aylar sonra yine dışarıda olmanın sevincini ve şaşkınlığını yaşayan AKAN tekrar içeri girme ihtimalinin verdiği korkuyla hemen bir şeyler yapması gerektiğini düşünerek Türkiye ‘nin en iyi avukatlarıyla davası üzerinde çalışmaya başladı. Yorucu ve uzun süren çalışmanın ardından AKAN hakettiği sonucu aldı ve nihayet beraat etti.Ve zorda olsa yaşadıklarını unutamasa da geçmişine bir sünger çekip daha aydınlık yarınlar umuduyla yaşamına devam ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akan, anne, bit, kafamda, kitap, tarık, var, Özeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık