IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2014, 19:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül ve Diken/ Tracy Anne Warren/Kitap Özeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kitap kollarımdaki yabancı kitabından da hatırladığımız Violet'in yerine geçtiği ikizi Rose'un yaptığı skandallar sonucu uzaktan kuzeni Wildanın yanına İrlandaya gönderilmesi ile başlıyor. Rose'un arabası çamura batıyor ve Rose ısrarla arabadan çıkmak istemiyor elbiseleri kirlenmesin diye. Ama kahramanımız Darragh onu dinlemiyor kucakladığı gibi onu bir başka yere taşıyıp arabayı çamurdan kurtarıyor. Tabi bu sırada hiç kont gibi davranmadığı için Rose onu bir hırsız ya da halktan herhangi biri sanıyor.

Darragh ise onun huysuzluklarına gülüyor ve aslında ondan hoşlanıyor. Ama ona kont olduğunu söylemiyor.

Kızımız rose wildanın evine ulaşıyor bu sırada bol bol Londra özlemi çekiyor ailesini özlüyor ama elinden gelen bir şey yok. Bir sabah gürültüyle uyanıyor önce anlamıyor sonra inşaat sesleri olduğunu anlıyor. O bir leydi olarak 11 e kadar uyumaya alışık halbuki inşaat gün ağarırken çalışmaya başlıyor. İnşaatın başına gittiğinden ne görsün? Onu kurtaran onu çamura batıran Darragh inşaatın mimarı. Üstelik onun üstüne başını batıran bir köpeğe sahip.

Ondan kurtulabileceğini sanıyor ama kurtulamıyor kitap boyunca onunla sabah saatlerinde başlamaması için pazarlıklar yapıyor. Bu sürede bizimkilerin arasından kıvılcımlar çıkmaya başlıyor tabi her defasında birbirileriyle inatlaşıyorlar. Bu sırada Rose'un Darragh'a yaptıkları gerçekten çok komik.


E gel zaman git zaman bu aşk kıvılcımları alevleniyor ve bizimkiler serada eniştesi ve kuzenlerine uygunsuz bir halde yakalanıyorlar. Bunun sonucunda da evlenmeleri bekleniyor doğal olarak. Ama Rose mazisindeki skandalları yenmek istediği için bir kont veya dükle evlenmeyi planlıyor. Basit bir mimarla evlenmek istemiyor Londraya dönmek istiyor falan...Elinden birşey gelmiyor ama dedikodular yayılıyor ve kısa sürede evleniyorlar.

Darragh aslında bir kont ama Rose'un lükse düşkünlüğündenhuysuzluğundan kurtulması için onu kendi kalesine götürmek yerine uzaklarda bir kulubeye götüyor ve kont olduğunu ona söylemiyor. Bu sırada onun hizmetçisini yolluyor ve ikisi beraber gözden ırak bir yerde yaşamaya başlıyorlar Rose başlarda çok üzülüyorağlıyor kaderine ama zamanla kendini topluyor. Yemek yapmayı öğreniyor ev işlerinden anlar hale geliyor. Bir yandan da geçmişte yaşadığı o skandaldan dolayı aşık olmamayı seçmiş bir kadın. Ama Darrag a dayanamıyor ona aşık oluyor bunu ona tam söyliyecekken Darragh'ın bir kont oldugunu öğreniyor ve onu kandırdığını düşünüp çok üzülüyor kocasının bir yalancı oldugunu düşünüyor ve ondan uzaklaşıyor.

Rose un gerçekleri ögrenmesıyle onlar kaleye yerleşiyorlar Rose burada darragh ın kardeşleriyle çok iyi anlaşıyor. Herkesle arası düzelir ama darragha yalanlarından dolayı kızgın oldugu ıcın hep kotu davranıyori odalarını ayırıyor falan..Darragh buna dayanamayıp en sonunda onunla konusuyor kendisini sevdiğini söylemesi için onu zorluyor ve nitekim söyletiyor da ama başka bir konuşmalarında bunu onun yüüzne vuruyor. Rose ise artık aşık oldugu adamdan ılgı gormek sevıldıgını duymak istiyor. Ama darragh ona hiçbirşey soylemıyor...Kendisini yalnız hissediyor ikiz kardeşi violetın dogum yaptıgını ogrneıyor artık londraya gidip kardeşini ve dogan yegenlerini görmek istiyor.

Tam bu sırada rose un gecmıste skandal yasadıgı adam onun yanına ırlandaya gelınce hersey tuz buz oluyor. Darragh delıu gıbı tom'u kıskanıyor tom tekrar rose u ayartmaya çalışıyor. Ama rose ona bir daha kanmayacagını düşünüor ve Darragha bunu bile bile blöf yapıyor. İkizini görmek için londraya ya onun kendisini götourmesını istiyor ya da tom'un onu goturecgını soyluyor. Darragh kıskanclıktan da gözü dönmüş bir halde ona git deyince gidiyor.

Ailesinin yanıan dönüyor partilere katılıyor ama hep bir yanının boş oldugunu düşünüyor. Darragh'ı ozluyor ve skandalalrdan dolayı herkes kocasını soruyor yeni evli bir kadınn yalnız başına londrada olmasını anlamlandıramıyorlar. Bu sırada artık rose hatalarını anlıyor e irlandaya geri dönmeye karar veriyor kocasını özlüyor. Aynı zamanda darraghda hatalarını anlıyor ve londraya geliyor. Bizimkiler biribirlerine aşklarını itiraf ediyorlar 6 ay londrada 6ay ırlandada olmak üzere anlaşıyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, diken or, gül, tracy, ve, warren or kitap, Özeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İskender PALA -Od Kitap Özeti –Bir Yunus EMRE Romanı -IRCForumları -Kitap Tanıtımları Sevda Kitap Tanıtımları 3 21 Temmuz 2014 03:04
Anne Kafamda Bit Var Kitap Özeti - Tarık Akan Violent Kitap Özetleri 0 09 Aralık 2013 21:12
İzmir'de Tüyleri Diken Diken Edecek Olay cLaS Haber Arşivi 0 17 Kasım 2012 10:57