IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2014, 04:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki Darbe Arasında (İlginç Zamanlarda) - İskender Pala




İLGİNÇ ZAMANLARDA!..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Onlar kişilikleri yok edilmek istenen asil ve yiğit adamlar idiler;ama maaş cüzdanları, sağlık karneleri, özlük hakları, iyi adları ellerinden alınmış ve toplum vicdanından kimlikleri silinmişti. Buna karşın kişilikleri delikanlı gibi yerli yerinde duruyordu ve onurlarını hiç yitirmediler. Omuzlarından demir yıldızları alanlar, alınlarında masumiyetin yıldız yıldız parladığını ne yazık ki göremediler.
Gel zaman ,git zaman... Yüreklerinin derinlerindeki yangın asla sönmedi,söndürelemedi,söndürülmesine müsaade edilemedi.İlginç zamanlardı ve onlar kurbanlık koçlar misali ilginç zamanlara boyun eğdiler.Büyük sineklerin delip geçtiği kirli örümcek ağına onlar,küçük sinekler gibi takılıp kaldılar.
Aradan geçen bunca yıl sonra, gerçek bir darbe ile postmodern darbe arasına sıkışmış askerlik hayatımı gözden geçirir ve bu satırları yazarken, dönüp geriye baktığımda, ne acı hissediyorum, ne hüzün... Sadece bir duygusuzluk ve kaybedilmiş uzun yılların boşluğu. 12 Eylül ile 28 Şubat arasında kalmış iç burkan bir boşluk... Hatırlarken unutmak istenilen,unutuldukça hatıralarla dolup gelen... Çünkü zaman olur, her şey dengededir de , zaman olur adımlar çekinerek atılır ve hangi yöne gidileceği kestirilmez...Yanlış adımların çığ gibi felaketlere yol açtığı bir zamanda, ne o çığdan, ne o çığın altında kalanlardan kimsenin haberdar olmak istemiyişi ve bu yüzden onları arayıp sormayı unuttukları bir sürecin sessizliği, suskunluğu ve lirizmidir bu.

Elinizdeki kitapta on beş yıllık askerlik hayatımı on beş bölüm halinde sizlere sundum.Bir öncesi ve bir de sonrası ile birlikte. Eğer şahsımla ilgili askerî ve sivil istihbarat raporları elimde bulunsaydı veya bu kitabı benim yerime bir istihbaratçı yazmış olsaydı, büyük olasılıkla farklı bir metin ortaya çıkmazdı. Belki en büyük fark, bana isnat edilen ama hiç bilmediğim binlerce düzmece rapor, bir uydurma belge, bir yalan, bir iftiranın daha bu metinde yer alması olurdu.Hislerimi birkaç kez filtreden geçirdikten sonra bu satırları yazdığımdan emin olunabileceğini,her iki taraf için de olaylara mantıklı bakmaya çalıştığımı alın açıklığıyla söyleyebilirim.Kitabımı okuyanlar,anılarımı yazarken takındığım mücadele tavrının asla bir kurum ile değil, kurumun gücünü ve ideolojisini arkasına alarak kişisel çıkarlar gözetenlere karşı olduğunu göreceklerdir. Tarihe belge bırakmak isteyen her insan gibi ben de "öteki"ni anlamaya azami gayret ettim ve hatalarımı açıkça söylemekten çekinmedim. Yine de yazdıklarım şahsî fikir ve kanaatlerimdir, ama acısının binlerce yüreği aynı biçimde yaktığını size söyleyebilirim.
Dönüp geriye baktığımda özet cümlem şu olabilir:
"Çok şükür ki mazlum oldum, zulmeden olmadım!..."

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arasında, darbe, pala, İki, İlginc, İskender, zamanlarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Od-İskender PALA Sim Kitap Tanıtımları 0 16 Mart 2014 13:26
Şah & Sultan / İskender Pala Afrodit Kitap Tanıtımları 1 10 Eylül 2012 15:57
Gül/İskender Pala Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Aralık 2011 21:20
Aşk Sırrı (İskender PALA) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Temmuz 2011 01:45
Aşkname (İskender Pala) Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 22 Ağustos 2010 17:05