IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/)
-   -   Kayıp Kız - David Herbert Lawrence (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/590699-kayip-kiz-david-herbert-lawrence.html)

AftieL 22 Mayıs 2014 14:25

Kayıp Kız - David Herbert Lawrence
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kayıp Kız ahlaki değerleri sorgulamasının yanı sıra bir İngiliz maden kasabasının tüm toplumsal tabakalarını da ele alan tipik bir Lawrence romanı. İngilteredeki bir maden kasabasının tanınmış tüccarlarından James Houghtonın kızı Alvina taşra yaşamının durağanlığından ve gelenekselliğinden bunalmış, bu kapalı hayatına heyecan katmanın yollarını aramaktadır. Kendisine bir çıkış bulmaya çalışırken, babasına ait tiyatroya gelen gezici sanatçı grubundan bir İtalyana âşık olur ve kasabadaki korunaklı hayatını geride
bırakarak bu tutkulu adamla birlikte kaçar. Bu kaçış, onun duygusal ve cinsel uyanışının gerçekleşmesini ve geçici bir özgürlük hissiyle tanışmasını sağlayacaktır. Ancak Alvinanın
girdiği bu yeni dünya da dışarıdan göründüğü gibi değildir. Murat Belgenin Türkçeye kazandırdığı, 1920de James Tait Black Memorial ödülünü kazanmış Kayıp Kızı, Belgenin, romanı ve Lawrenceın edebiyatını irdelediği önsözüyle sunuyoruz.
Lawrenceın fiziksel dünyaya, nesnelerin renk ve dokularına ilişkin olağanüstü bir kavrayışı vardı. Beden ve bedenle ilgili her türlü sorun, onun için hayati bir önem taşıyordu.
VIRGINIA WOOLF
Tüylü Engereki yazmış olan Lawrence hiç ilgimi çekmiyor ama Kayıp Kızı yazmış olan Lawrencea büyük bir hayranlık duyuyorum.
SAUL BELLOW


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net