IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/)
-   -   Sefiller - Victor Hugo (I. Cilt) Fantine (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/601787-sefiller-victor-hugo-i-cilt-fantine.html)

Nisa 21 Temmuz 2014 02:53

Sefiller - Victor Hugo (I. Cilt) Fantine
 
Sefiller (I. Cilt) Fantine

'Yaşam yarıda kalmış bir tümcedir.'
Sefiller romanı ilk kez 1861de yayımlanmıştır. Aradan geçen yaklaşık yüz elli yıl boyunca giderek artan bir ilgi görerek klasikleşmiş, belki de dünyanın bütün dillerine çevrilmiş, defalarca basılmış, ayrıca birkaç kez de filme alınmıştır. Roman, döneminin Fransasının sosyal, ekonomik, siyasi hatta hukuki yapısını irdelemektedir.
Romanın kahramanı Jean Valjean, çaldığı bir somun ekmekten dolayı kürek mahkumu olmuş; on dokuz yıl sonra, özgür kalınca, tüm inançlarını yitirmiş, topluma karşı öfkeli, kin dolu biri olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalmıştır. Karşılaştığı bir piskopostan etkilenerek her şeye rağmen, iyiliksever, yüce gönüllü, erdemli biri olmayı seçmiştir. Polis müfettişi Javert, onu sürekli olarak adım adım izlemektedir. Sık sık kimlik, yer değiştirir. Öyle ki başka isimde belediye başkanı bile olur. Bu arada bütün sevgisini, aile özlemini evlatlığı Cosettede giderir.
Roman, yazarın yaşam felsefesinin olay örgüleriyle açıklandığı sürükleyici bir eserdir. Okurken çok etkileneceğiniz bu dev yapıtı beğeninize sunuyoruz.

(Tanıtım bülteninden)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net