IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/)
-   -   O Geri Döndü - Timur Vermes (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/603542-o-geri-dondu-timur-vermes.html)

Elysian 07 Ağustos 2014 13:21

O Geri Döndü - Timur Vermes
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2011 yazı. Adolf Hitler, Berlin'de terk edilmiş bir arazide uyanır. Savaşın bittiğini, en sadık silah arkadaşlarının yanında olmadıklarını fark eder, Eva da yoktur. İlginç bir şekilde barış hüküm sürmektedir; kimse Nazi selamı vermez; çok fazla yabancı insan vardır ve Angela Merkel adında tıknaz ve bodur bir kadın devleti yönetmektedir.

Ve Çok Kızgın
Harekete geçme zamanıdır. Führer geri dönmüştür ve ülkesini yeniden doğru yola sokması gerektiğini düşünür. Bunun için medyaya ihtiyacı vardır. Adolf, İkinci Dünya Savaşı'ndan 66 yıl sonra, bu kez televizyon dünyasından başlayarak yeni bir kariyere adım atar. YouTube yıldızı olur ve kendine ait bir TV programı yapar. Açıkça Hitler olduğunu söylemesine rağmen hiç kimse ona inanmaz. İnsanlar onun sıra dışı bir komedyen olduğunu düşünür, herkes onu konuşur ve onun peşine düşer. Aslına bakılırsa Hitler'in tekrar döndüğü dünya, müstehzi, arsız, başarıya hasret ve "yeni" diktatörden gözlerini alamayan bir dünyadır. Sosyal medyada ünlenen Führer'in kimse önüne geçemez. Hitler halinden son derece memnundur. Ülkesinin hazır olduğunu seziyordur. Geriye sadece ölümcül darbeyi vurmak ve başaramadığı işi tamamlamak kalır.

Timur Vermes'in romanı, popüler kültürün ve çağımızın absürtlüklerini Hitler'i hayata döndürerek ortaya koyuyor. Kulaktan kulağa ünü yayılan bu roman kısa zamanda örneği az bulunan bir fenomene dönüşmüştür.

"Führer komik olabilir mi? Evet, hem de çok."
-BBC-

"İğneleyici hatta münasebetsiz bir mizahla dolu bu roman muhteşem derecede ironik bir sonla bitiyor."
-Mail on Sunday-

"Şamatalı ve rahatsız edici bu kitabı bitirdikten çok sonra bile hafızanızdan çıkaramayacaksınız."
-Daily Express-

"Bu kitap çok komik. Gerçekten çok komik… Kahkahalar attırırken Hitler'in dönemi ile bugünü karşılaştırmanızı sağlayacak."
-Independent-

"Fanatik diktatörün hükmedici doğası ile hitabetini incelerken, günümüz Batı kültürünü de acımasızca eleştiren güçlü ve önemli bir kitap."
-Independent on Sunday-

"Hitler bugün yaşasaydı komedyen mi olurdu?"
-Guardian-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 408

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net