IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/)
-   -   Kalpteki Akıl. (Risale-i Nur Üzerine Düşünceler) (https://www.ircforumlari.net/kitap-tanitimlari/673049-kalpteki-akil-risale-i-nur-uzerine-dusunceler.html)

Düş 20 Ocak 2015 03:42

Kalpteki Akıl. (Risale-i Nur Üzerine Düşünceler)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yazar: Sadık Yalsızuçanlar.
Sayfa Sayısı: 176
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Nesil Yayınları

Kitabın konusu: "Gerek düşünce-eylem bütünlüğü, gerekse tefekkürün doğrudan gelenekten alınması ve geleneksel irfani sözlüğün yeniden üretilmesi bakımından Bediüzzaman, Guénonun okunarak olunamayacağını söylediği arif-i billahlardandır. Arif-i billahtır çünkü, Risale-i Nur, bize, insanın bireysel doğasının sınırlarından nasıl kurtulup İlâhî Akla nasıl bağlanabileceğini anlatır. Kâinatı niceliksel bakımdan değil, işari anlamıyla inceler. Kozmosun ilkelerine ilişkin bizi, doğrudan Yaratıcıya bağlar, tabiatı gözümüzde saydamlaştırır, böylece her nesne veya olayda arketipi görürüz.

Bilimi teknolojiden ve onun uygulanmasından ibaret gören bir dünyaya sunulan bu tefekkür, yeni bir dil de üretmiştir. Heiddegerin varlığın evi diye nitelediği bir dildir bu. Varlık burada soluk almaktadır." Sadık Yalsızuçanlar, Kalpteki Akıl çalışmasıyla Risale-i Nurun vurguladığı temalardan olan akleden kalp hakikatine dikkatlerimizi çekiyor.
(Tanıtım Bülteninden)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net