IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2015, 22:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Puddle Jumping – Amber L. Johnson





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yazar: Amber
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 126
Dili: İngilizce
Yayınevi: Self-Pub / Yabancı Yayınları
Yayım Tarihi: Haziran 2014
Tür ve Yaş grubu: Günümüz Aşk/Yeni Yetişkin

Goodreads Puanı: 4.07/5
Amazon Puanı: 4.50/5

Söz konusu aşk olduğunda sıradan diye bir şey yoktur.

Herkes Colton Neely’nin özel olduğunu düşünüyordu.

Lilly Evans ise sadece etkileyici olduğunu düşünüyordu.



Bir zamanlar, henüz gençken arkadaş olan ikilinin arkadaşlıkları Lilly’nin kazaya meyilli kişiliği neticesinde kısa sürmüş ve ikili kendi yollarına devam etmişti. Yıllar sonra, ikili yeniden karşılaşmışlardı ve Lilly, bir zamanlar tanıdığı bu çocukla ilgili özel bir şeyler olduğunu öğrenmişti ama bunun ne anlama geldiğini bilmiyordu. Ve bulmaya da hazır olduğundan emin değildi.



Lise son sınıfın ilk gününde Colton’ın okulun koridorunda yürüdüğünü gören Lilly, onu gerçekten tanımasının vakti geldiğini biliyordu. Ve onu yakından tanıdıkça, ona daha da âşık oluyordu.

Colton bunu kelimelerle ifade etmese bile arkadaşlıkları aşka dönüşmüştü. Ama vermesi gereken bir karar Lilly’nin bir parası olmak için çok çaba sarf ettiği dünyayı yıkabilir. Peki, ama ilişkileri ayrı geçirecekleri zamana dayanabilir mi?

black-divider-no-background-hi



Puddle Jumping, tatlı ve güzel bir ilk aşk hikâyesi gibi görünen ama aslında toplumsal yargılar ve kabul edilmeyle ile ilgili oldukça derin ve güçlü bir mesaj veren, duygusal ve son derece etkileyici, yürek ısıtan bir roman. Bu kitap kısa, fakat son derece etkileyici, çok severek okuduğum bir roman oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitap çok uzun olmayınca, tabii ki yorum da çok uzun olmayacak ama hadi bakalım…

Lilly, Colton ile ilk kez ona bakıcılık yapması istendiğinde tanışmıştı. O zaman bu durum Lilly’e garip gelmişti, çünkü Colton, kendisinden sadece bir yaş küçüktü. Colton’a bir bakıcı tutulmuştu, çünkü Asperger’i vardı ve annesi kendi yaşıtlarıyla vakit geçirebilmesi için fırsat yaratmaya çalışıyordu. Fakat birkaç talihsiz olaydan sonra Bayan Neely, Lilly’in Colton için biraz fazla maceracı olduğunu düşünerek bu iletişimi kesmişti.

“ARKADAŞLIK: Gerçek bir arkadaş iki bedendeki tek bir ruhtur. – Aristotle.”
Yıllar sonra ikili, Colton’ın Lilly ile aynı lise gitmeye başlamasıyla tekrar bir araya gelir. Lilly anında Colton’a karşı bir çekim duymuştur ve Colton da onu hiçbir zaman unutmamıştır. Böylece ikili arasında bir ilişki başlar, fakat bu kolay olmayacaktır.

“İçimde, buradaki boşluk,” elimi göğsünün üstüne koydu, “seni sevdiğim anlamına geliyor. Sen yanımda değilken konsantre olamıyorum. Her şey çok sesli… Ama sen yakınımda olduğunda kalbim bunu yapıyor.”
Colton’ın nazik, duyarlı, yetenekli kişiliğine rağmen hastalığının getirdiği sosyal bakımdan tuhaf, inanılmaz derecede yalın ve aklına gelen her şeyi söyleyen halleri onu kolay bir insan olmaktan çıkarıyordu. Ama içte aslında o on yedi yaşında ve çocukluğundan beri kalbinde bir yere sahip olan kıza âşık bir gençti.

“Sormam gerekiyor. Benden neden hoşlanıyorsun?”
O zaman benden uzaklaştı, kaşları düşünceli bir şekilde çatıldı; bu onun daha da sevimli görünmesine neden olmuştu, tabii eğer böyle bir şey mümkündüyse. “Soruyu anlamıyorum.” Ellerimize doğru bakarken, ellerimi sımsıkı sıktı. “Sen benim Lilly’imsin. Her zaman benim Lilly’im oldun.”
Lilly oldukça etkileyici bir karakter. Açık yürekli, içten, açık görüşlü, kabullenici ve sevgi dolu. Colton’ı gerçekte olduğu kişi olarak görüyor: Etiketler ya da önyargılar olmadan. Ona baktığında gerçekten onu görüyor, hastalığını ya da garip kişiliğini değil, diğer bir deyişle. Ve hem Colton’ın kişiliği hem de Lilly’nin kişiliği oldukça gerçekçi, ayakları yere basar şekilde yaratılmış.

“Sanırım bazen gerçek bize sunulur ama biz ona inanmak istemeyiz. Olayları görmek istediğimiz gibi görürüz. Bazen bir yalanı yaşamayı tercih ederiz.”
Kitabın oldukça tatlı bir dille yazılmış olması, okuyanda mutlu ve iyi bir hissiyat bırakıyor. Oldukça ciddi ve zorluklarla dolu bir konunun, bu şekilde bunaltmadan işlenmesi okurun rahatlıkla hikâyenin içine girmesini ve karakterlerle bağ kurmasını, yaşanan durumla ilgili empati kurabilmesini ve bu hikâyeden verilmek istenen mesajı almasını sağlıyor.

Genç edebiyatı, yeni yetişkin romanlar, günümüz aşk, duygusal roman seven okurların keyif alacağı bir roman.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amber, johnson, jumping, puddle,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bungee Jumping :))) Chelt Fotoğraf Kulübü 4 09 Kasım 2005 09:08