IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2018, 06:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
30 Nisan * Uluslararası Caz Günü Etkinlikleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Garanti Bankası, UNESCO’nun 2011 yılında aldığı kararla, dünya çapında caz müziği için gerçekleştirilen bir saygı duruşu niteliğindeki 30 Nisan Uluslararası Caz Günü konserleriyle bir kez daha cazla dolu bir gece sunuyor. Garanti Caz Yeşili konserleriyle bu sene 6.'sı kutlanacak Uluslararası Caz Günü’nde, “beş konser tek akşam” mottosuyla 30 Nisan Pazartesi akşamı cazın büyüsü 5 farklı mekanda İstanbul’u saracak. Uluslararası Caz Günü perfomansları kapsamında, Zorlu PSM’de Donny McCaslin Group, Nardis Jazz Club’ta Susanna Aleksandra & Matt Hall Quartet, The Badau’da Petros Klampanis feat. Baha Yetkin, Salon İKSV’de Girls in Airports, Babylon’da ise The Nels Cline 4 sahne alacak.


Donny McCaslin Group - 30 Nisan 2018 Pazartesi / Zorlu PSM

3 Grammy adaylığı ile kendi jenerasyonun önde gelen isimlerinden biri olan Amerikalı bir caz saksafoncusu olan Donny McCaslin prestijli Berklee’de eğitimini tamamlayan, besteci ve müzisyen kimliği ile sadece caz sahnesinde değil, rock ve elektonik müzik türlerinde de saygı duyulan bir isim. David Bowie ile gerçekleştirdiği iş birliği ile ismini geniş kitlelere tanıyan McCaslin, Zorlu PSM Studio’da sahne alıyor.
Etkinlik Saati: 20.30


Petros Klampanis feat. Baha Yetkin - 30 Nisan 2018 Pazartesi / The Badau

Yunanistan’ın Zakynthos şehrinde doğan Petros Klampanis, Amsterdam Konservatuarı ve New York’ta, Aaron Copland School of Music’teki eğitimlerini tamamladıktan sonra çeşitli New Yorklu caz müzisyeni ile çalışmalarını sürdürdü. Dünyanın dört bir yanında pek çok önemli sahnede performanslar veren Klampanis, bir süredir müzik çalışmalarını Londra’da sürdüren Baha Yetkin ile birlikte sahne alacak.

Baha Yetkin, 2014 Temmuz ayında İspanya’ya ud ile Flamenko müzik çalmaya davet edilen ilk Türk ud sanatçısı olmasının yanı sıra, 2017 Ekim ayında dünyanın en önemli performans mekanlarından biri olan Royal Albert Hall’da solo performans sergileyerek RAH altında solo performans yapan ilk Türk ud sanatçısı unvanına da sahip bir sanatçı. Petros Klampanis ve Baha Yetkin, The Badau’da sahne alıyor.
Etkinlik Saati: 21.00


Susanna Aleksandra & Matt Hall Quartet - 30 Nisan 2018 Pazartesi / Nardis Jazz Club

Estonyalı jazz vokalisti, besteci ve söz yazarı Susanna Aleksandra müzisyen bir aileye doğan ve evdeki jam session’larla büyüyen bir sanatçı. Doğal bir hikaye anlatıcı olan Susanna karizmatik bir şekilde jazz sevmeyenleri bile müziğine çekme yeteneği ile göz dolduruyor. Müzik vasıtasıyla farklı yerlere seyahat edip izleyiciyle kendi dillerinde konuşmaya çalışan Susanna Aleksandra’ya Kaan Bıyıkoğlu, Matt Hall ve Ekin Cengizkan’dan oluşan bir ekip eşlik edecek ve performanslarını Nardis Jazz Club’ta sergileyecek.
Etkinlik Saati: 21.30


Girls in Airports - 30 Nisan 2018 Pazartes / Salon İKSV

Caz, indie ve folk’u birleştiren Danimarkalı grup, coğrafi sınırları ve türlerini tanımayan, doğaçlama odaklı işlerle büyük takdir topladı.Yaptıkları müziği, King Crimson’ın pastoral dokuları, Pink Floyd’un erken enstrümantal dönemleri, Brian Eno’nun atmosferik alanları ve Donny McCaslin’in Bowie’nin veda albümü ‘Blackstar’daki karanlık saksofonlarının bir harmanı olarak niteleyen grup, caza yeni bir pencereden bakıyor. Girls in Airports, Salon İKSV’de sahne alıyor.
Etkinlik Saati: 21.30


The Nels Cline 4 - 30 Nisan 2018 Pazartesi / Babylon

Nels Cline’nın son projesi olan The Nels Cline 4, elektrik ve akustik gitarı merkezine alarak modern cazın sınırlarını keşfe çıkıyor. Rolling Stone dergisi tarafından “Gitar Tanrısı” olarak adlandırılan Nels Cline’a Amerikalı genç gitarist Julian Lage, en iyi mdoern caz bateristleri arasınd gösterilen Tom Rainey ve Peru’nun caz sahnesine sunduğu, New York cazının çok yönlü basçılarından biri olarak tanınan Jorge Roeder eşlik edecek. Nels Cline’nın son projesi olan The Nels Cline 4, Babylon’da sahne alıyor.
Etkinlik Saati: 21.30

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkinlik, konser, uluslararası caz günü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
23 Nisan Etkinlikleri Funda Okul Öncesi Sanat Etkinlikleri 0 29 Nisan 2018 01:52
25 Nisan * Dünya DNA Günü Mara Özel Günler 0 25 Nisan 2018 12:56
22 Nisan * Dünya Günü Mara Özel Günler 1 22 Nisan 2018 11:48
16 Nisan * Dünya Ses Günü Mara Özel Günler 4 16 Nisan 2018 14:25
Şakanın evrensel günü: 1 Nisan Cemalizim Tebrikler & Kutlamalar 4 01 Nisan 2010 12:26