IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By yoSun
  • 1 Post By NarÇiçeği
  • 1 Post By yoSun

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ağustos 2016, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS 2016 önlisans başvuruları KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?




Devlet memuru olmak isteyenlerin büyük bir heyecanla beklediği KPSS 2016 önlisans başvuruları ve KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak soruları yanıtını buldu. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar hariç), 9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. KPSS başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi olan osym.gov.tr adresinden yapılacak.
2016 KPSS Ön lisans / Ortaöğretim sınavı 2 farklı oturum olarak düzenlenecek. Dört yıllık bir üniversiteden mezun olan veya sınavın geçerli olacağı 2 yıllık süre zarfında mezun olabilecek durumda bulunanlar sınava lisans düzeyinden başvuru yaparak katılabilirler. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular 9-24 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde. 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.




KPSS 2016 ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK?

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde. 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar hariç), 9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) İnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular 9-24 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri önemle hatırlatılır.

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak 2016-KPSS’ye ve 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.


KPSS A Grubu Kadro Nedir?

Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.

A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.

KPSS A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?

A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.

KPSS'YE BAŞVURU ŞARTLARI

KPSS'ye ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi meslek lisesi), önlisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulu ve açık öğretimin iki yıllık programları) ve lisans programlarından (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilmektedir. Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, B Grubu kadrolar için ÖSYM'ye Tercih Formlarını teslim ettikleri tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların KPSS başvuru kılavuzunda veya ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekir. Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS'ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmamaktadırlar. Sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan adaylar, sınavın geçerlik süresi içinde mezun olacaklarını düşünüyorlarsa, sınava mezun olacakları düzeyde girmeleri uygun olacaktır. Sınava başvurulan tarihte mezun durumda olmadığı için öğrenim durumunu mezun olacağı düzeyin altındaki düzeyde işaretleyen adaylar, sınav tarihinden önce mezun olmuşlarsa, mezun oldukları tarihin, sınava başvurunun bitiş tarihi ile sınav tarihinin bir gün öncesi arasında mezun olduğunu gösteren bir belgeyi ÖSYM'ye mutlaka göndermeli veya bizzat götürmelidirler. Bu adaylar, sadece Ankara'da sınava alınabileceklerdir. Sınav tarihinden önce mezun olmuş adayların, bir alt öğrenim düzeyinde sınava girmeleri halinde, bu sınavın sonuçlarına göre atamalarının yapılması mümkün değildir.

KPSS 2016 ÖĞRETMENLİK SINAVI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında gerek sözleşmeli ve gerekse kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsamaktadır. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen-Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adayların katıldığı sınavdır. KPSS Öğretmenlik Sınavında Genel Yetenek- Genel Kültür sınavına ek olarak 120 sorudan oluşan Pedagojik Formasyon sınavı yapılır.

KPSS NEDİR?

KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. Bu sınav, “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” sınavlarından oluşmaktadır. Müracaat edeceğiniz alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmeniz gerekmektedir. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ise herkesin girmesi gereken sınav alanlarıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Ağustos 2016, 12:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KPSS 2016 önlisans başvuruları KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'mmm sen daha sıkı takipçisisin konunun bu ek bi başvuru mu bişi anlamadım nisan gibi başvuruları alıyorlardı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Ağustos 2016, 13:03   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KPSS 2016 önlisans başvuruları KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'um bu haberdeki kpss önlisans ve lise mezunlarının gireceği sınav ekim ayında yapılacak.
Diğer nisanda başvuru alınan kpss ise lisans mezunlarının girdiği sınavdı mayısta girdiler o geçti sadece öğretmenlerin alan sınavı kaldı. Öğretmen adayları diğer 4 yıllık fakülte mezunlarının girdiği sınav.
Bu ekimde yapılacak sınavın başvuru tarihleri yaklaştığı için haber olmuş

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Ağustos 2016, 13:11   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KPSS 2016 önlisans başvuruları KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?




Tamam doğru anlamışım kardeşim için başvuru yapıcaktım da:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tşkler meleğim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2016, kpss


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS başvuruları yarın başlayacak NarÇiçeği KPSS 0 16 Mart 2016 15:22
2016'da ortaöğretim kpss olacak mı? Wizard Eğitim Haberleri 0 31 Aralık 2015 03:48
KPSS başvuruları başladı Zen KPSS 0 06 Mayıs 2014 17:29
2010 KPSS Ortaöğretim / Önlisans: Başvuru Bilgileri Pentagram YGS ve LYS'ye Hazırlık 4 01 Haziran 2010 17:16