IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2016, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belediyelere, merkezi alımla personel alınacak




Memur adaylarına müjdeli haber geldi. Belediyelere, merkezi alımla personel alınacak! FETÖ ile mücadele kapsamında personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını kapatmak için yeni adımlar atılıyor. Yeni dönemde "temiz kağıdıyla memuriyet" dönemi başlarken, belediyelere personel alımında da merkezi sınav ve güvenlik soruşturması zorunluluğu getirilecek. İşte ayrıntılar..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (ÇSGB) Mehmet Müezzinoğlu kamuya personel alımları kapsamında çok önemli açıklamalarda bulunduğu. Bilindiği üzere tüm belediyelere personel alımları o belediyenin ekibi tarafından yapılmakta bu da haliyle herkesin şikayet ettiği bir sorunu gündeme getirmekteydi.
Her belediyenin yerel seçimler sonrasında yapılan seçimle göreve geldiği düşünüldüğünde, personel alımları ile ilgili olarak torpilinde önü kesilememektedir. Her belediye kendi personelini kendisi aldığından bu sistem değiştiriliyor.
Bakan yaptığı açıklamada FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında mücadele çalışmalarında kamuya alınacak tüm personellerin en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini ve temiz kağıdıyla memuriyet döneminin başlayacağını belirtti. Ayrıca en önemli detay ise belediyelere alınacak personeller ile ilgiliydi.
Artık belediye personelleri kendi bünyesinde rastgele alım şeklinde değil merkezi sınav sistemi ve güvenlik soruşturmalarından sonra alımlar gerçekleştirilebilecek. Bu sayede hem torpil döneminin sona erdirilmesi ve terör örgütleri ile bağlantılı olanların kamuda istihdam edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kamu personelleri ile ilgili olarak tüm statülerin değişeceğini ve belediyelere personel alımlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Güvenlik soruşturmalarında liyakat ve sadakat ön koşul olarak masada olmasının yanı sıra merkezi sınav ile de terör örgütlerinin yapılanmasının önüne geçilecek. Yeni dönemde ülkeye ihanet edenlerin FETÖ soruşturmalarında olduğu gibi direk memuriyetten çıkarılması kolaylaştırılarak devlete sızmaların önü kesilecek.
Kaynak: Mymemur.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ekim 2016, 03:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Belediyelere, merkezi alımla personel alınacak




Zaten belediyelerde zabıta ve itfaiye birimlerine merkezi atama ile personel alınıyor. Daha sonra genelde diğer birimlere geçiş yapılıyor. Olay belediyelerin insiyatifinde olan sözleşmeli memur alımları ile alakalı ise nasıl ne şekilde atama yapıcaklar açıkcası merak ediyorum. Artık taşeron olarak bile devlet dairelerine ve belediyelere girmek büyük bir şey durumuna geldi. Sonu nereye gider meçhul.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alımı, belediye, memur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversitelere yüzlerce personel alınacak MasteR06 Haber Arşivi 0 04 Eylül 2016 18:18
Bakan açıkladı! 70 bin personel alınacak Lucifer Haber Arşivi 2 25 Haziran 2015 11:25
5 bin personel alınacak Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 12:14
Kamuya 74 bin personel alınacak Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 20:01