IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2019, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans nedir? 2 yıllık KPSS sınavına kimler girebilir?




Kamu kurumlarında görevlendirilecek personeli seçmek amacıyla yapılan KPSS hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde… Ortaöğretim KPSS - Ön lisans KPSS nedir? Kimler bu sınava girebilir?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Devlette memur ya da sözleşmeli görevlerde çalışabilmeniz için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmeniz gerekmektedir. Peki, Ortaöğretim KPSS – Ön lisans KPSS nedir? Kimler bu sınava girebilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖN LİSANS NEDİR?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.

Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : 2016,2018,2020, 2022 gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KİMLER BU SINAVA GİREBİLİR?

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS'ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS’ye, isterlerse de lisans KPSS’ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.
Sözcü

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kpss, sınav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS lisans sınavı sonuçları açıklandı! - ÖSYM giriş ile 2018 KPSS lisans ÖABT sınav sonuçları sorgula! yaSmin KPSS 0 29 Ağustos 2018 19:15
2018 KPSS ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS lisans başvuruları tamamlandı, şimdi sıra önlisans ve ortaöğretimde Sanem Eğitim Haberleri 0 18 Haziran 2018 13:49
KPSS 2016 önlisans başvuruları KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman? yoSun KPSS 3 08 Ağustos 2016 13:11
2016'da ortaöğretim kpss olacak mı? Wizard Eğitim Haberleri 0 31 Aralık 2015 03:48
KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına Kimler Başvurabilir? Burce KPSS 0 13 Mayıs 2014 19:36