IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kulak Burun Boğaz Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/kulak-burun-bogaz-sagligi/)
-   -   Kulak Enfeksiyonu Tedavisi (https://www.ircforumlari.net/kulak-burun-bogaz-sagligi/834690-kulak-enfeksiyonu-tedavisi.html)

YaRen 30 Ağustos 2019 17:29

Kulak Enfeksiyonu Tedavisi
 
Dinlenme: Başka tüplü dalış yapmaktan, öksürmekten, hapşırmaktan ve kulakları dengeleme girişiminden kaçının.
Ağrı her 4 saatte bir 1-2 asetaminofen veya her 6-8 saatte bir 1-2 ibuprofenle iyileştirilebilir.
Psödoefedrin içeren 30 mg lık tabletler, her altı saatte bir tablet olarak 2-3 gün boyunca kullanıldığında, kulak basıncı azaltılabilir (yüksek tansiyon geçmişi olan kişiler bu üründen uzak durmalıdır).
Kulak kanalları enfeksiyonları için (otitis externa): neomisin, polimiksin B ve hidrokortizon, 5 gün boyunca günde dört kez kulak içine iki damla olarak damlatılabilir.
Ağrıya neden oluyorsa, tedaviye devam etmeyin ve tıbbi yardıma başvurun.
Kulakta, burundan ya da ağızdan tahliye için, genellikle ağızdan alınan antibiyotikler tavsiye edilir. Eğer enfeksiyon meydana gelirse, bütün enfeksiyon belirtileri kaybolduktan sonraki beş gün süresince de, antibiyotiği kullanmaya devam edin. Herhangi bir antibiyotiğe başlamadan önce doktorunuza varsa ilaç alerjilerinizi bildirin. Doktor bu durumda doğru antibiyotiği tavsiye edecektir. Bazı antibiyotikler güneşe duyarlılığa neden olabilir, bu nedenle gerekiyorsa en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanın.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk