IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2012, 01:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak Ağrısı İçin Şifalı Bitkiler




Öneriler: Bir miktar taze ısırgan yaprağı temizlenip yıkandıktan sonra nemli halde mikserden geçirilerek katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa haline gelmiş posayla birlikte bırakılıp, ağrıyan kulağın arka tarafına tampon yapılır.
* Küçük bir baş soğan kabuklarından temizlendikten sonra mikserde geçirilerek bir tülbent yardımıyla suyu çıkartılır ve küçük bir pamuğun üzerine 2-3 damla damlatıldıktan sonra ağrıyan kulağın içine tampon yapılır.
* Küçük bir siyah turp kabuklan soyulur ve mikserden geçirilerek bir tülbent yardımıyla sıkılıp suyu elde edildikten sonra 2-3 damla ağrıyan kulağın içine damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.
* Bir miktar maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra nemli halde mikserden geçirilerek katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa hajine gelmiş posayla birlikte bırakılıp, ağrıyan kulağın arka tarafına tampon yapılır.
* Bir miktar taze öksürük otu temizlenip yıkanıp, nemli halde mikserden geçirilerek bir tülbent yardımıyla sıkılıp suyu elde edildikten sonra 2-3 damla ağrıyan kulağın içine damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.
* Bir miktar taze ebegümeci temizlenip yıkandıktan sonra nemli halde mikserden geçirilerek katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa haline gelmiş posayla birlikte bırakılıp, ağnyan kulağın arka tarafına tampon yapılır.
* Bir miktar sarımsak kabuklarından temizlendikten sonra mikserde geçirilerek bir tülbent yardımıyla suyu çıkartılır ve küçük bir pamuğun üzerine 2-3 damla damlatıldıktan sonra ağrıyan kulağın içine tampon yapılır.
* Küçük bir elma kabuklarından temizlendikten sonra mikserde geçirilerek bir tülbent yardımıyla sıkılıp suyu elde edilir ve 3 damla ağrıyan kulağın içine damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.
* Küçük bir cezvenin içine ince kıyılmış bir avuç papatya katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek ağrıyan kulağın içine 2-3 damla damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.
* Bir miktar nane yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserde geçirilerek bir tülbent yardımıyla suyu çıkartılır ve küçük bir pamuğun üzerine 2-3 damla damlanldıktan sonra ağrıyan kulağın içine tampon yapılır.
* Bir çay kaşığı sirke ile yanm çay kaşığı gülyağı karıştırılıp ağrıyan kulağın içine 2-3 damla damlatılır.
* Bebeğin kulak ağnsı olduğunu hissetmeniz durumunda 2-3 damla anne sütü damlatılır.
* Bir cezvenin içine bir avuç ince kıyılmış pelin otu katılıp kaynarken çıkan buharına kulak tutulur.

Çoban süzeği (kaz otu), Üzüm, Tatlı nar, Beyaz hardal (İngiliz hardalı), Kantaryon, Bal
Hazırlanış Şekli:
* Çoban süzeğinin meyvesi ve dallarından ezilerek elde edilen sıvıya ilave edilir. Hazırlanan karışım tülbentte bir kaç defa süzüldükten sonra dinlendirilir. Dinlendirilen bu sıvıdan günaşırı sabah ve akşam ağrıyan kulağa üç beş damla damlatılır.
* Tatlı nar taneleri bal ile ezildikten sonra elde edilen karışım lapa kıvamına gelinceye kadar beyaz hardal tozu ilave edilerek üzüm şurubu ile yoğrulur. Elde edilen lapa ısıtılmış bezin üzerine yaydırılır ve kulak üzerine konarak sarılır.
* Kantaryon kökü havanda dövülerek ezilir. Posadan sıkılarak elde edilen öz sudan üç beş damla pamuğa damla-(Terbiyeden-Yoksunum)-tılır. Kulağa yapılan ılık su kompresinden sonra ilaçlanan pamuk ağrıyan kulağa konur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağrısı, bitkiler, için, kulak, İçin, Şifalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şifalı Bitkiler Mide Ağrısı System Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2011 21:39
Şifalı Bitkiler OkyAnuS Alternatif Tıp 6 22 Aralık 2008 22:16
Şifalı Bitkiler Sözlüğü Lin Sağlık Köşesi 11 25 Nisan 2008 14:57
\\ Şifalı Bitkiler // Mlock Sağlık Köşesi 217 15 Ekim 2006 15:58