IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 12:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak çınlamasının tedavisinde hangi yöntemler kullanılır?




Kulak çınlamasında tedavi seçeneklerden birisi de ilaç tedavisidir. Bu tedavinin en az 12 hafta süreyle uygulanması gerekmektedir. Çınlama derecesi kişiden kişiye nasıl değişmekteyse, tıbbi tedaviden fayda görme derecesi de aynı şekilde değişmektedir.

Bazı hastalar bu tedaviyle çınlamalarının belirgin olarak azaldığını ifade ederken, bazıları da hiçbir fayda görmediklerini belirtmektedir. Bunun yanı sıra çınlamanın eşlik ettiği depresyon v.b. psikiyatrik bozuklukların tedavi edilmesinin de çınlama şiddetini azaltmada oldukça faydalı olduğu görülmüştür.

Diğer bir tedavi seçeneği “Tinnitus Maskelemesi”dir. Kulak içi ya da kulak arkasına takılan ve işitme cihazına benzeyen bu cihazlar, hastanın çınlayan kulağına düşük seviyede beyaz gürültü dediğimiz sabit bir ses vererek kişinin var olan çınlamasının bir nevi maskelenmesini yani duyulmamasını sağlar.

İşitme rahatsızlığı olan bireylerin bazılarında çınlamanın, kullandıkları işitme cihazları tarafından azaltıldığı ya da yok edildiği belirtilmektedir. Ancak işitme cihazı sadece çınlamayı önlemek için kullanılacaksa, özenli bir çalışmanın yapılması gerekmektedir. Genellikle işitme cihazı çıkartıldığında, kulak çınlaması şikâyeti ilk durumuna geri dönmektedir.

Biofeedback olarak ifade edilen bir başka yöntemde, çınlamaya eşlik eden stres ve kaygının azaltılması hedeflenmektedir. Bireye rahatlama teknikleri öğretilir ve çınlamanın derecesini azaltmada bu teknikleri kullanması öğütlenir.

Teknik, aylar boyunca bir psikolog eşliğinde haftalık seanslar halinde terapi gerektirir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, hastaların %80'nde çınlamada azalma olduğu saptanmıştır.

kulak çınlaması tedavisi “Tinnitus feedback retraining terapi” adı verilen son zamanlarda popüler olan bir başka teknikte, biofeedback terapisi esnasında kişinin çınlayan kulağına beyaz gürültü veren özel programlanmış bir işitme cihazı takılır, kişinin çınlamasıyla baş edebilmesi öğretilmeye çalışılır. 1-2 yıl süren bu tedavi çınlama şiddetine göre minimum haftada 1 saat ile ayda bir saat arası değişen sıklıkta uygulanır. Yapılan bilimsel çalışmalarda %82 başarı elde edildiği görülmüştür.

Geleneksel Çin Tıbbında, çınlamanın karaciğer ya da böbreğe “chi” denen enerji akışındaki bozukluktan kaynaklandığına inanılmaktadır. Belirli bölgelere uygulanan Akupunktur tedavisi, çınlamanın şiddetini azaltmada kısmen de olsa yardımcı olabilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çınlamasının, hangi, kulak, kullanılır, tedavisinde, yöntemler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulak çınlamasının tanısı nasıl konur? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 12:13
Çıbanların Tedavisinde Bitkisel Yöntemler Liaaa Sağlık Köşesi 0 18 Haziran 2012 16:14
Kulak çınlamasının 32 nedeni! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 07 Kasım 2011 02:27
Köpeklerde Aşı Programı Nasıldır ? Hangi Haftalarda Yapılır! Hangi Aşılar Kullanılır? Sevda Evcil Hayvanlar 0 28 Ekim 2011 22:27
Hangi Çanta Hangi Kıyafetle Kullanılır Kralice Aksesuarlar 0 18 Kasım 2008 13:18