IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2014, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşitme cihazlarının çeşitleri nelerdir?




Kulak Arkası İşitme Cihazları
Kulak arkası işitme cihazları kullanıcının kulağının arkasına yerleştirilir ve kulak arkasına bir tüp ile bağlanır.

Kulak İçi İşitme Cihazları
Tüm elektronik parçalar kulak kalıbı içine yerleştirilmiştir. İki temel tasarım tipi bulunmaktadır : Konka modeli, dış kulağın şekline göre yapılırken; kanal modeli, sadece kulak kanalı içine yerleşir. Kulak içi modelleri kullanabilmek için kulak kanalının belli ölçü ve şekilde olması, çalıştırma ve bakım açısından iyi bir el becerisine ve görmeye sahip olunması gerekir. Sağ işitme cihazı üzerinde kırmızı, sol işitme cihazı üzerinde mavi bir işaret bulunur.

Tam Kanal İçi İşitme Cihazları
Pil yuvasına yerleştirilmiş plastik çekme ipi olan oldukça küçük işitme cihazlarıdır. Çekme ipi, iiştme cihazını kulaktan çıkarmak için kullanılır. Sağ kulak tam kanal içi işitme cihazı için kırmızı kabuk, sol kulak tam kanal içi işitme cihazı için mavi kabuk kullanılır. Bir tam kanal işitme cihazı açıldığında ıslık sesi duyulur, bu da işitme cihazı ve pilin çalışır durumda olduğunu gösterir. İşitme cihazı doğru şekilde kulağa yerleştirildiğinde ıslık sesi kesilir. Pil yuvası açıldığında tam kanal içi işitme cihazları kapanır. Pil yuvası dik konumundan daha geriye doğru zorlanmamalıdır.

Çok Programlı İşitme Cihazları
Ortam gürültüsünü azaltmak ve örneğin müzik dinlemeyi daha rahat ve daha keyifli hale getirmek amacıyla kulak arkası ve kulak içi işitme cihazlarında kişinin gereksinimlerine göre ayarlanabilen birkaç işitme programı bulunmaktadır. Bu işitme cihazları uzaktan kumanda ile ya da uzaktan kumanda olmaksızın kullanılabilir.

Cep Tipi İşitme Cihazları
Mikrofon ve güçlendirici içeren küçük bir kutu, alıcı bulunan bir kablo ve kulak kalıbından oluşur. Üzerinde bir açma –kapama anahtarı, bir M-T anahtarı, bir ses kontrolü ve N-H anahtarı bulunur. İşitme cihazı “H” konumundayken düşük frekanslı (bas) sesler azaltılır ve yüksek frekanslı (tiz) sesler arttırılır. Bu şekilde ortam gürültüsü nedeniyle maskelendiği durumlarda konuşmanın anlaşılabilirliği arttırılabilir. “N” normal konumdur. Cep tipi işitme cihazlarının, boyutları nedeniyle görme sorunları olan ya da küçük kulak arkası ve kulak içi işitme cihazlarını kullanmakta zorlanan kişiler için kullanımı daha kolaydır.

Gözlük Adaptörleri
Gözlük çerçevesine monte edilir ve standart bir kulak arkası işitme cihazına bağlanır. Çalıştırılması diğer kulak arkası işitme cihazları ile aynıdır.

İşitme cihazlarının bakımı nasıldır?
İşitme cihazını yumuşak, kuru bir bez ile siliniz. İşitme cihazını temizlemek için asla su ya da diğer sıvıları kullanmayınız.
Ses çıkışı kulak kiri ve nem nedeniyle tıkanmış ise, kulak kirini işitme cihazı ile birlikte verilen özel temizleme çubuğu ile temizleyiniz, nemi almak için küçük bir pompa kullanınız.
Kullanılmadığı zamanlarda işitme cihazı kapatılmalıdır. Eğer işitme cihazını birkaç gün süreyle kullanmayacaksanız pili çıkarınız. Pili serin ve kuru bir ortamda saklayınız ve işitme cihazını silerek temizleyiniz.
İşitme cihazı aşırı sıcaklık ve neme maruz bırakılmamalıdır.
Duş alırken, saç kurutma makinesi, saç spreyi ya da diğer spreyleri kullanırken, ultrason tedavisi yapılırken, işitme cihazı kullanılmamalıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çeşitleri, cihazlarının, nelerdir, İşitme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşitme cihazlarının işitme sorunlarının tedavisinde kullanımı nasıldır? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 11:06
İşitme kaybının belirtileri nelerdir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 10:54
İşitme kaybının sebepleri nelerdir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 10:53
Parakete ve Çeşitleri Nelerdir? Liaaa Avcılık 0 10 Mayıs 2012 14:05
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13