IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2014, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ses Hastalıkları




Ses sistemi; akciğerler, nefes borusu, gırtlak, burun ve ağzımızdan oluşmaktadır.Nefes verirken akciğerlerden gelen hava (larenks), gırtlağımızda yer alan ses tellerini titreştirerek sesi oluşturur. Ham ses; boğaz, burun ve ağız boşluklarında şekillenerek her insana özgü olan sesi ve tonu oluşturur. Bu özgün ses; ağız içi organlarımız (dil, diş, dudak, damak, yumuşak damak) sayesinde konuşma sesine dönüşür.

Bir kişi fazla tiz ya da fazla pes / derin bir ses tonuna, fazla yüksek ya da fazla zayıf bir ses yüksekliğine ya da fazla kısık, havalı veya burundan gelen bir ses kalitesine sahip olabilir. Bazı durumlarda ise çıkan sesin özellikleri kişiye uygun olmayabilir; örneğin yetişkin bir erkeğin aşırı tiz bir ses tonuna sahip olması gibi... Eğer bir kişinin konuşması sırasında ses tonu, yüksekliği ya da kalitesi iletilmek istenen mesajın önüne geçip, iletişim kalitesini bozuyorsa bir ses problemi mevcuttur. Konuşma ya da şarkı söyleme sırasında gırtlakta hissedilen ağrı ya da rahatsızlık da bir ses probleminin mevcut olduğuna işaret eder.

Ses hastalıklarının tedavisi de diğer pek çok hastalığın tedavisinde olduğu gibi bir ekip çalışması gerektirmektedir. Sesinizin sağlığına kavuşması ve bunun sürekli olması için bir Kulak-Burun-Boğaz Hekimi ile konuşma ve dil terapistinin birlikte yardımını almanız en uygun çözüm olacaktır. Bazı ses problemleri ise, Konuşma ve dil terapistinin yardımı yanında patolojinin ortadan kaldırılması için medikal müdahale (ilaç tedavisi) veya ameliyat ile çözümlenebilmektedir.

Anatomica, ses hastalıklarının teşhisinde ileri teknoloji kullanan sayılı merkezlerdendir. Ses Hastalıkları Polikliniğimizde, KBB muayeneniz ile ses hastalıklarınızın nedeni araştırılır. Polikliniğimizde, stroboskopik muayene, akustik analiz ve gerekli hastalarda ses terapisi yapılmaktadır. Ses terapisi ile erişkin ve çocuk yaş grubundaki ses teli nodülleri, yanlış kullanım tekniklerine bağlı oluşan ses problemleri, kekemelik, ileri yaşlarda oluşan konuşma bozuklukları gibi hastalıklar tedavi edilebilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastalıkları, ses


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ven Hastalıkları Liaaa Sağlık Köşesi 0 14 Ekim 2012 01:36
Mesane Hastalıkları (İdrar Torbası Hastalıkları) KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 23:57
Beyin Hastalıkları, Beyin ve Sinir Sistemi Hastalıkları Sır Sağlık Köşesi 0 08 Kasım 2010 08:20
Kan ve Kan Hastalıkları YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 17:20
Saç Hastalıkları YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 16:22