IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2015, 18:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Delik kulak zarı nasıl tedavi edilir?




Kulak zarı delinmesinin pek çok sebebi olduğunu belirten uzmanlar, kulak zarının kendisini 2-3 hafta içerisinde tamir edebileceğini fakat bazı özel durumlarda mutlaka cerrahi bir müdahale gerektiğini belirtiyorlar

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Gökalp Dizdar kulak zarının hangi sebeplerle delindiğini, hangi koşullarda cerrahi müdahalenin gerektiğini anlattı.
Kulak zarı delinmesini çeşitli sebepler nedeniyle kulak zarında bir boşluk açılması olarak tarif eden Op. Dr. Gökalp Dizdar, “Kulak zarı genellikle delinmeden birkaç hafta sonra kendi kendini tamir edebilmektedir. Bazen bu iyileşme süreci daha da uzun sürebilmektedir. Bir iki ay içerisinde iyileşme göstermeyen kulak zarı için cerrahi müdahale gerekebilir” diye konuştu. Zardaki delinmeye karşı ilaç tedavisi uyguladıklarını belirten Dr. Dizdar akıntının genellikle ilaç tedavisi ile durdurulabildiğini söyledi.
Kulak zarının delinme nedenleri

Op. Dr. Gökalp Dizdar kulak zarının delinme nedenlerini şöyle sıraladı: “Kulak zarı delinme nedeni genellikle enfeksiyona veya yaralanmalara bağlı olarak meydana gelmektedir. Bununla birlikte kulak basıncında artışa neden olan darbe ve yaralanmalar, şiddetli patlama ve sesler, kulak kemiğinde kırılma, iğne gibi batıcı delici cisimlerin kulağa girmesi ile oluşan enfeksiyon, sualtı dalışlarında meydana gelen basınç, kulak kanalına çok sıcak, asitli sıvıların kaçması kulak zarının delinmesine neden olabilmektedir.”
Delik kulak zarında tedavi yöntemleri

Kulak zarındaki delinmelerin genellikle kendiliğinden birkaç hafta içerisinde iyileşebileceğini belirten Dr. Dizdar, “Kendiliğinden iyileşmeyen delik kulak zarı için bazı ilaç yöntemleri uygulanır ve tavsiyelerde bulunulur. Bu uygulamalarla kapanmayan delik kulak zarı için cerrahi yöntem uyguluyoruz. Bu cerrahi operasyona ‘miringoplasti’ denmektedir. Delik kulak zarın onarımında temel unsur kulak zarının bir doku yaması ile kapatılmasıdır. Kulak zarı yamasından daha etkili bir yöntem olan kulak zarı dikimi, uzman bir hekim kontrolünde yapılmalıdır. Kulak zarı yama yöntemi uygun bir doku ile zarı kapatma şeklinde uygulanır. Bu müdahale ile kulakta tam bir iyileşme söz konusu olabilir. Yüzde 85 civarında olumlu sonuçlanan bu cerrahi müdahale ile hasta kulak fonksiyonlarına yeniden kavuşur. İyileşme süresinde kulak dış etkilerden korunmalı, darbelere karşı dikkatli olunmalıdır” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
delik, edilir, kulak, nasıl, tedavi, zarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akut orta kulak iltihabı nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:27
Dış kulak yolu egzaması nasıl teşhis ve tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 12:25
Dış kulak yolu iltihabı nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 12:21
Kulak çınlaması nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 12:14
Kulak Zarı Ameliyattta Nasıl Onarılır N999 Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 21 Şubat 2012 15:12