IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2015, 18:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır




Burun ucu estetiği, burunun üst ve orta kısmındaki anatomik ve görsel yapının normal olduğu yalnız burun ucundaki şekil bozukluğunu (sarkıklık, asimetri, genişlik, düşüklük, mandala sıkılmış burun ucu deformitesi gibi) düzeltmek için yapılan operasyonel işlemdir. Burun ucu estetiği kapalı burun estetiği tekniği ile burun iç kısmından yapılan kesilerle yapılabilir ve dışarıdan bakıldığında burun ucunda iz görülmez.


Lokal veya genel anestezi altında burun ucu tasarımı yüz yapısının doğallığına göre çözümlenerek yapılır. Burun ucu kıkırdakları şekillendirilip yeni konumlarına adapte edilir. Kıkırdak fazlalığı varsa eksiltilir veya kıkırdak eksikliği varsa burun içinden alınan kıkırdak grefti veya kulaktan alınan kıkırdak geftleri ile desteklenir. Burun ucundaki yumuşak dokuyada bir takım müdahaleler de yapılabilir, çok kalın derili hastalarda kısmende olsa güvenli bir şekilde deride inceltme yapılabilir ve burun ucunun estetik görsel görünümü sağlanır.
Operasyonda septum denen orta bölümdeki kıkırdak alana müdahale edilmişse bildiğimiz klasik bez tamponlar kullanılmaz. Ya silikon yaprakçıklar kullanılır (burundan nefes almaya izin verir) ya da burun içine özel bir aletle eriyen dikişler konularak tamponsuz burun ucu estetiği yapılır. Eriiyen dikişler ile septum denilen alana tespitler yapılarak, tampon konulmadığı için herhangi bir şey almaya da gerek kalmaz. Operasyon sonrası tamponsuz burun ucu estetiğinde diğer uygulamalara göre daha rahat nefes alınabilir.
Operasyonun sonunda burnun dış kısmına sadece özel bandajlar kullanılır veya daha kapsamlı müdahale de ise plastik alçı atel konur. Atel en erken 5 gün içinde alınır. Burun üzerindeki özel bandajlar ise 5-10 gün arasında alınır. Üçünçü haftadan sonra operasyonun burnunuza verdiği yaklaşık yeni şeklin farkına daha iyi varır ve keyfini çıkarmaya başlarsınız. Burun ucu operasyondan sonra son şeklini yaklaşık altıncı ay civarında alır.

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burun, estetiği, nasıl, ucu, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Estetiği Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:16
Dudak Estetiği Nasıl Yapılır? yaSmin Ah Kadınlar 0 01 Aralık 2013 12:02
Erkeklerde Gıdık Estetiği Nasıl Yapılır Zen Ah Erkekler 0 28 Kasım 2012 12:58