IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2015, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak Kristallerinin Oynaması




Şiddetli baş dönmeleri, mide bulantıları ve dengede duramama gibi belirtilerle ortaya çıkan kulak kristalleri oynaması, tıp dilinde vertigo hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Kulak sıvısı içerisinde bulunan ve beyine dikey ve yatay sinyaller göndererek insan vücudunun dengede durabilmesini sağlayan kristaller bir sensör gibi çalışmaktadır. Bu kristallerin kulak sıvısı içinde serbest kalması veya kristallerin daha çok kristalize olması sebebiyle işlevini yanlış veya eksik yerine getirmesi sonucu insana düşüyormuş hissi verebilir. Vertigo belirtileri sıklıkla tansiyon düşmesi ile karıştırılmaktadır ancak tansiyon ile alakalı bir durum değildir.

Kulak kristallerinin oynaması sonucunda bazı hastalarda kulak çınlaması şeklinde de belirtileri olabilmektedir.
Vertigo yani kulak kristallerinin oynaması, ani yapılan bir hareketle ortaya çıkabilir, sabah aniden yataktan kalkmak, bir yerden düşmek veya savulma sonucunda meydana gelebilir. Kristaller bir kere yerinden oynadıktan sonra, yapılan her harekette baş dönmesi hissi vermeye ve mide bulantısına sebep olmaya devam edebilir.

Vertigo tedavisi doktorun hastaya uygulayacağı bazı özel hareketler (manevra) sonrasında hastanın 45 derecelik açı ile bir kaç dün dinlenmesi sonucunda tedavi edilebilmektedir. Bu hastalık için bir ilaç tedavisi yoktur ancak mide bulantısı ve baş dönmesi hissini hafifletmek amacı ile ilaçlar verilebilmektedir. Tedavi süresince hasta ani hareketlerden kaçınmalı ve mümkün olduğunca hareketsiz şekilde yatmalıdır.

Yukarıda yazmış olduğumuz kulak kristallerinin oynaması ile ilgili belirtileri yaşıyorsanız kesinlikle bir doktor muayenesi gerekmektedir. Bu rahatsızlık için kulak burun boğaz konusunda uzman bir doktor ile görüşmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Vertigo tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır ancak hastalık süresince hastanın tüm dengesini bozan ve kendisine ne olduğunu anlamakta zorluk veren bir hastalıktır. Hasta yakınlarınında bu durumun farkında olup hastayı sarsıntı ve ani hareketlerden korumaya çalışması gerekmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kristallerinin, kulak, oynaması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oynaması için verilen balon patlayınca öldü Desmont Haber Arşivi 0 12 Ocak 2015 18:56
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:31
Kronik orta kulak iltihabının kulak zarına etkisi nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:29
Kızıyla oynaması için çağırdı ama... Seth Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2014 13:51
Su Kristallerinin Sırları YapraK Fizik 0 30 Nisan 2009 00:02