IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2015, 17:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Septum Deviasyonu




Septum Deviasyonu Nedir - Septum Deviasyonu Tedavisi - Burunda Kemik - Kıkırdak Eğriliği - Kıkırdak Eğriliği Nedir - Kıkırdak Eğriliği Nedenleri


Burun boşluğunu ikiye ayıran ve kemik ile kıkırdaktan oluşan bölmenin bir tarafa ya da her iki tarafa doğru eğilmesidir. Bu bozukluklar genellikle doğumdan itibaren geçirilen herhangi bir kaza sonucu , düşme veya yüz kemiklerinin gelişmesi sırasında kemiklerin biribiriyle orantısız büyümesi sonucu oluşur.

En fazla oluşturduğu şikayet burun tıkanıklığıdır. Aynı zamanda horlama, uykuda nefes durması ( uyku apnesi) ,çabuk yorulma, baş ağrısı, geniz akıntısı, öksürük gibi şikayetlerde hastayı rahatsız edebilir. Burun tıkanıklığını yol açtığı problemlere( Sinüslerin havalanmasını bozulmasına bağlı sinüzit, oluşturduğu geniz akıntısı, farenjit, larenjit ve bronşite yol açabilir. Özellikle ileri yaşlarda oksijen alınmasını azalttığı için akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına veya mevcut hastalığın iyileşmesinin zorlaşmasına neden olabilir) yol açar..

Rahatsızlık vermeyen hafif derecede kemik kıkırdak eğriliğinin tedavisi gerekmez. Ancak problem oluştura kemik kıkırdak eğriliği tedavi edilmelidir ve bunun da tek yolu ameliyattır.

Ameliyat hem lokal anestezi hem de genel anestezi ile yapılabilir. Ameliyatta kemik ve/veya kıkırdaktaki eğri kısımlarının düzeltilmesi işlemi yapılır. Düzeltilemeyecek kadar eğri kısımlar dışarı çıkartılır. Bazen dışarı çıkarılan kıkırdakların bir kısmı düzeltilerek yerine konur.. Ameliyattan sonra burun içine nefes almayı engellemeyen tampon konur. Yani hasta ameliyattan hemen sonra burundan nefes alabilir. 48 - 72 saat sonra burun tamponu çıkarılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deviasyonu, septum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Eti (Septum Deviasyonu) PySSyCaT Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 24 Ekim 2014 21:37
Atrial Septum Defekti Ostium Sekundum KarakıZ Sağlık Köşesi 0 28 Ağustos 2011 22:11
Atrial Septum Defekti Ostium Sekundum KarakıZ Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 15:57