IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2019, 14:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burun Kanaması Ve Kafein







Burnun görevlerinden biri aldığınız hava akciğerlere gitmeden onu ısıtmak ve nemlendirmektir. Burnun içinde ince kan damarları bulunur ve bunlar yüzeye çok yakındır. Burun kanaması bu kan damarları zarar gördüğünde olur ve kafein sebeplerinden biri olabilir.

Kahve, gazlı içecek, çay, enerji içeceği gibi içeceklerle alınan yüksek miktarda kafein vücudun kurumasına sebep olur. Burun kanallarındaki mukoz zarların içindeki nem çekilir. Burun kanalları kuru olduğunda tahriş olabilir ve yangılı hale gelebilirler; bu da kan damarlarının hasar görme ihtimalini artırır. Sonucunda burun kanaması görülür. Burun kanallar kuru olduğunda sertçe ovmak gibi küçük bir darbe bile kanamasına yol açabilir.

Normal kafein tüketimi günde 250 miligramdır. Bu da 750 ml kahveye karşılık gelir. Kafein hassasiyetiniz yoksa bu miktar genellikle yan etkilere yol açmaz. Kafeinden dolayı burnunuz kanarsa panik yapmayın. Dik oturun, kafanızı ve üst vücudunuzu öne doğru eğin, arkaya değil. Burun kanallarını temizlemek için nazikçe sümkürün ve burnun yumuşak kısmını sıkın. Ağzınızdan nefes alın ve burnunuzu en az 5 dakika boyunca tutun. 5 dakika sonra kanama durmuşsa, basınç uygulamayı sonlandırabilirsiniz. 5 dakika sonra devam ederse durana kadar basınç uygulayın.

Kafeinin sebep olduğu burun kanamasını önlemek için alınacak en iyi önlem kafein tüketmemektir. Bu sizin için mümkün değilse ve kafein başka sorunlara sebep olmuyorsa burun kanallarını nemli tutmanın başka yolları da bulunur. Kahve, çay gibi kurutucu içeceklerin karşılığında su, meyve suyu gibi nemlendirici içeceklerin tüketimini artırın. Sıcak bir duş sırasında derin nefesler alın. Buharı solumak burun kanallarını nemlendirecektir. Bunu kaynar su üstünde de yapabilirsiniz ama kendinizi yakmamaya dikkat edin. Kış aylarında nemlendirici makineler kullanın. Yatağınızın yanında bulundurun bu sayede gece boyu kuru hava solumaktan kaçınabilirsiniz. Vücudunuzun tepkilerine dikkat ederek kafein alımınızı ayarlamak da önemli bir adımdır.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kulak burun bogaz, saglik onerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Kanaması? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 11 Ekim 2014 19:20
Burun Kanaması, Burun Kanamasının Nedenleri?, Burun Kanamasında Ne Yapmalı? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 17:22
Bebeklerde Burun Kanaması Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Aralık 2012 21:13
Stresten Burun Kanaması Zen Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 25 Kasım 2012 19:59
Burun kanaması .. Ecrin İlk Yardım 1 26 Mayıs 2012 13:13