IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2019, 14:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boğaz Ağrısı İçin Tuzlu Su






Tuzlu su ağrılı ve şişmiş boğazları iyileştirmek için bilinen en eski tedavilerden biridir. Sadece bildiğimiz sofra tuzu ve su kullanıldığından, tuzlu su karışımı hazırlamak hem hızlı, hem de ucuz bir yöntemdir. Ancak boğaz ağrısı için tuzlu su tedavisi geçici bir çözüm sağlar. Eğer boğaz ağrınız bütün gün boyunca kesilmeden devam ediyorsa, ağrının yanında yüksek ateş, titreme hissi gibi diğer belirtileri yaşıyorsanız veya bademcikleriniz iltihaplanmışsa, o zaman sıradan bir boğaz ağrısı değil streptokok boğaz ağrısı yaşıyor olabilirsiniz ve bu medikal ilgi gerektiren daha ciddi bir durumdur. Boğaz ağrısına iyi gelen ve evde yapabileceğiniz, tuzlu su karışımından başka yöntemler de mevcuttur.

Tuzlu suyun boğaz ağrısına iyi gelme sebebi ağız bölgesini temiz ve nemli tutmasıdır. Genellikle boğaz ağrısı yaşayan kişilerde kötü nefes kokusu problemi de görülür. Tuzlu su karışımı ise ağızdaki kokuyu azaltır. Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrınız azalma işaretleri gösterene dek tekrarlanabilir ve sık olarak yapılmasında bir sakınca yoktur.

Yarım çay kaşığı sofra tuzunu, bir bardak ılık su ile karıştırın. Tuz iyice çözünene dek bir kaşık yardımıyla karıştırın. Çözeltiden bir yudumu ağzınıza doldurun, kafanızı arkaya yatırın ve gargara yapın. Ağzınızdaki sıvıyı tükürün ve tekrarlayın. Küçük çocukların tuzlu su ile gargara yapmasına izin vermeyin çünkü sıvının tükürülmesi gerektiğini anlamayabilirler.

Boğaz ağrısı için tuzlu su, bu problemin evde uygulanabilecek tek tedavisi değildir. Ilık elma şırasıyla, limonatayla ve hatta ağız gargarası / çalkalama suyuyla gargara yapmak geçici olarak boğaz ağrısının azalmasını sağlayabilir. Soğuk veya ılık içecekler içilebilir. İçebilecek soğuk içecekler arasında buzlu su, meyve suları veya gazlı içecekler mevcuttur. Soğuk içecekler boğazdaki şişmeyi ve enflamasyonu azaltarak faydalı olurlar ancak tüketimleri abartılmamalıdır. Tavuk suyuna çorba, çaylar veya ballı su içilebilecek ideal ılık içeceklerdendir. Sıcak içecekler boğazınızı daha çok tahriş edebileceğinden tercih edilmemelidirler.

Boğaz ağrısı durumunda günde 8 - 10 bardak sıvı tüketmeye gayret edin. Eğer gıdaları yutmakta zorluk yaşıyorsanız bir süre için yumuşak yiyecekler tüketin. Sade makarna, patates püresi, buharda pişmiş meyveler ve sebzeler kolay tüketilebilecek yumuşak gıdalardandır. Turunçgillerden, boğazı tahriş edebilecekleri için kaçınmak tavsiye edilir.

Boğaz ağrılarının %90’ına virüsler sebep olur. Ancak bazı kişilerde problem streptokok boğaz ağrısıdır ve bunun tedavisi için antibiyotik kullanımı gerekir. Boğaz ağrısı için tuzlu su gibi çözümler ağrıyı azaltsa da hastalığı iyileştirmeyecektir. Bu durumda doktorun önerdiği antibiyotik tedavisine bir an önce başlamak gerekir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bogaz agrısı, bogaz enfeksiyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baş Ve Diş Ağrısı İçin Swat İslamiyet 0 26 Kasım 2014 23:00
Boğaz Ağrısı Sebepleri Nelerdir PySSyCaT Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 24 Ekim 2014 21:28
Boğaz Ağrısı ve Tedavisi Nedir ? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Kasım 2012 17:51
Baş Ağrısı İçin Okunan Dua Swat İslamiyet 0 12 Mart 2012 21:16
Her Boğaz Ağrısı Tehlikeli mi? N999 Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 01 Şubat 2012 18:44