IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2008, 10:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın Koza Film Festivali başlıyor




15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni yarın yapılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali komitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Sinema Derneğince yapılan anket sonucu belirlenen “En İyi 10 Türk Filmi”nin gösterimi başladı. 8 Haziran’a kadar sürecek etkinliğin açılış töreni, festivale davet edilen sanatçıların katılımıyla bu akşam Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında yarın Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak, aynı gün akşam saatlerinde kentte sinema sanatçılarının katılacağı “Sevgi Korteji” düzenlenecek.

Etkinlikte Yılmaz Duru, Menderes Samancılar, Abdurrahman Keskiner, Elif İnci, Mazlum Çimen, Derviş Zaim, Ezel Akay, Başak Köklükaya, Derya Alabora, Lale Mansur, Cahit Berkay, Mehmet Ali Alabora, Selda Alkor, Halil Ergün, Halit Refiğ, Tuncel Kurtiz, Şerif Gören, Reis Çelik, Sarp Apak, Çağan Irmak, Çetin Tekindor, Emre Karayel, Yeliz Yeşilmen, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Alışık ve Cansu Dere gibi sanatçılar yer alacak.

“Sinema Dayanışma Gecesi”nin yapılacağı Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu’nda ünlü sanatçı Sezen Aksu sahneye çıkacak.

Perşembe günü sinema tarihinin önemli oyuncularından Tuncel Kurtiz’e “Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu” ödülü, 6 Haziran Cuma akşamı ise yönetmen Halit Refiğ, oyuncu Selda Alkor ve oyuncu Halil Ergün’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilecek. 7 Haziran Cumartesi akşamı ödül töreni yapılacak.

Festivalde sergi ve söyleşiler düzenleneceği, belediye otobüsleriyle 41 okulun öğrencilerinin sinemaya götürüleceği, 120 okula da sinema götürülerek 60 bin öğrenciye ulaşılacağı, Selçuk Üniversitesi Sinema-TV bölümü tarafından kentteki genç sinemacılara yönelik 2 günlük atölye çalışması gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu arada, başkanlığını Derya Alabora’nın yaptığı festival jürisi, yarışmaya katılan filmleri izlemeye başladı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, yönetmenliğini Ümit Ünal’ın yaptığı “Ara”, Hüseyin Karabek’in “Gitmek”, Mehmet Güreli’nin “Gölge”, Mehmet Yılmaz’ın “Hazan mevsimi: Bir Panayır Hikayesi”, Reis Çelik’in “Mülteci”, Derviş Zaim’in “Nokta”, Handan İpekçi’nin “Saklı Yüzler”, Özcan Alperler’in “Sonbahar”, Seyfi Teoman’ın “Tatil Kitabı”, Çağan Irmak’ın “Ulak”, Mahsun Kırmızıgül’ün “Beyaz Melek” ve İnan Temelkuran’ın “Made in Europe” filmleri yarışacak.

Öğrenci filmleri yarışması için değişik üniversitelerden 102 film için başvuruda bulunulduğu, 32 filmin yarışmaya değer bulunduğu belirtildi.

En İyi Film Ödülü’nün 250 bin YTL, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü’nün 75 bin YTL, Halk Jürisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin ise 50’şer bin YTL olarak belirlendiği bildirildi.

AA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altin koza, altın, başlıyor, festivali, film, film festivali basliyor, koza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Sonuçları ve alınan ödüller.. Sevda Sinema Dünyası 0 28 Eylül 2012 13:50