IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2008, 11:42   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tartışmalı Kitaba Beraat.




Tanrı'nın doğum günü ilk celsede beraat etti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yayınlandığı 2006 yılından bu yana kitabevlerinin halen en çok satanlar listesinde yer alan, buRAK özDEMİR’in Tanrı’nın doğum günü isimli eseri, milli ve manevi değerleri aşağılama suçlamasıyla hakkında açılan davanın, birinci celsesinde beraat etti.
Konusunu Tanrı ile ateist bir reklamcının Messenger’da chatleşmesinin oluşturduğu kitap, muhafazakâr kesimlerde adından ötürü tepki toplamış, Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Hattı, Tanrı’nın doğum günü kitabının okunmasının büyük günah olduğunu açıklamıştı. Alınan kararla, kitap hakkındaki tartışmalara Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri son noktayı koymuş oldu.
Mahkemenin tayin ettiği bilirkişinin hazırladığı raporda, “kitaptan çeşitli cümleler cımbızlanarak suç unsuru yaratılmaya çalışıldığı kanaatine varıldığı” vurgulandı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cumhuriyet Savcılığı’nın dava hakkındaki mütalaası
“Suça konu kitap incelendiğinde roman formatında kişiyle tanrı arasında diyaloglar şeklinde geçen ve Müslümanlığı aşağıladığı konusunda suç oluşturduğu iddia edilen ibarelerin ve kitabın bütün halinde değerlendirilmesinde kullanılan sözlerin özellikle Müslümanlığı aşağılayıcı boyutta olmadığı, eğer aşağılama söz konusu ise tüm tek tanrılı dinlerin aşağılanmasının belki düşünülebileceği ancak genel anlamda suç unsuru içermediği, ayrıca 5237 sayılı yasanın 216/3 maddesi ve gerekçesi içeriğine göre atılı suçun oluşabilmesi için kamu barışını bozmaya elverişli olması gerektiği, olayımızda ise böyle bir durumun söz konusu olmadığı, kitabın görüş ve fikir açıklaması, basın özgürlüğü kapsamında yayınlanmış bir kitap olduğu görüş ve düşüncesinde olduğumuzdan, sanık hakkında beraat karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur dedi.

Hüküm

Tanrı’nın doğum günü adlı kitapta kişi ve Tanrı arasında diyalog şeklinde metinlerin yer aldığı, bu metinler içerisinde ticari hayata ve tarihsel olaylara cennet-cehennem kavramına, Kur’an ayetlerine atıfta bulunularak Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin övüldüğü, insan hakları evrensel bildirgesine, kadının dinlerdeki yerine, şahitliğinin erkeklere oranla daha değersiz olduğu, kadının mirastan az pay aldığının dile getirildiği kimi yerde bu şekildeki diyaloglarda yakınmaların ve eleştirilerin olduğu, Mustafa Kemal Atatürk’e atıfların olduğu, bir bütün olarak incelendiğinde kitabın tamamen din aleyhtarı olarak nitelenemeyeceği, insan ve tanrının barışık kalmasına ilişkin metinlerde bulunduğu, buna göre kitabın düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, suç unsurları taşımadığından sanığın beraatine, yargılama giderlerinin hazine üzerine bırakılmasına karar verildi.

Kitapla İlgili Detaylar:

Yeryüzünde işler hiç iyi gitmiyordu. Dünya gergin, insanlar mutsuzdu. Artık zamanı gelmişti...

Tanrı, imajını değiştirmesi için bir reklam ajansıyla anlaştı. Tanrı ile genç reklamcı, Messenger'da chat'leşmeye başladılar. Çocuk "Nasıl olur da Tanrı insanla chat'leşir?" diye sordu.

"Musa ile çalılıklar üzerinden konuşmuştum, seninle de internetten yazışıyorum. Bunda şaşılacak bir şey göremiyorum" yanıtını aldı. Çocuk " Kuran, kutsal bir kitap. O varken İslam'ın imajını değiştirmek neden bana düşüyor?" diye sordu. "Kuram bir de benden dinlemeye ne dersin?" dedi Tanrı. "Bu, resim çizmeyi Picasso'dan öğrenmek gibi bir şey" dedi çocuk.

Ve her şey ondan sonra başladı... "Artık kütüphanende daha önce hiç okunmamış, kutsal bir kitabın olduğunu biliyorsun. Sır senindir" dedi Tanrı... Öğrendiklerine inanamayan çocuk sokağa çıkıp avaz avaz bağırmak, haykırmak istiyordu...

Elif, Lam, Mim... Bu harflere dikkatli bakın, yakında onlar dünyayı değiştirecekler.

Çünkü bugün, büyük gün... Bugün Tanrı'nın doğum günü. Bin yıllık suskunluk sona eriyor, dinler tarihinin en kadim sırrı gün ışığına çıkıyor... Bugün... Bu büyük gün, tüm İslam âlemine, insanlığa ve canlılığa hayırlı olsun... Tanrı'nın doğum günü kutlu olsun...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yazar:Burak ÖzdemirYayınevi:Doğumgünü YayınlarıEtiket Fiyatı:21,00 YTLBizde :16,80 YTLKazancınız:%20ISBN:978-9944-0252-0-1Basım Tarihi:Mart 2008

Kaynak: internethaber.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beraat, kitaba, tartışmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başka Kitaba Lüzum Yok Cappy İslamiyet 0 10 Mayıs 2014 02:56
E-kitaba 300 milyon $ gömdü! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2012 01:07
Elektronik kitaba büyük ilgi! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Nisan 2012 20:15
Ayrımcı kitaba inceleme başlatıldı PassioN Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 21:04
Yaşam bir kitaba benzer... Lady IF Ekstra 0 02 Eylül 2010 23:29