IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Hitler'in heykeli onarılıp sergilenecek (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/122917-hitlerin-heykeli-onarilip-sergilenecek.html)

Collettivo 08 Temmuz 2008 14:19

Hitler'in heykeli onarılıp sergilenecek
 
Hitler'in bal mumundan yapılmış heykeli, onarıldıktan sonra yeniden sergilenecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Almanya'nın başkenti Berlin'de açılan ''Madame Tussauds'' müzesinde, başı eski bir polis tarafından koparılan Adolf Hitler'in bal mumundan yapılmış heykeli, onarıldıktan sonra yeniden sergilenecek.

Müzeden yapılan açıklamada, bal mumu heykelin, onarıldıktan sonra en kısa zamanda yeniden Berlin'deki "Madame Tussauds" müzesinde sergileneceği bildirildi.

Açıklamada, Hitler'in Berlin tarihinin ayrılmaz bir parçası olduğu, bu nedenle bu yönde bir karar alındığı kaydedildi. Bu olaydan sonra müzede güvenlik önlemlerinin artırılması bekleniyor.

Bild gazetesi, Hitler'in heykelinin saldırıdan kısa bir süre sonra bir uçakla gizlice İngiltere'ye götürülerek onarılmaya başlandığını yazdı.

Saldırıyı gerçekleştiren Frank L adlı eski polis, bunu arkadaşlarıyla girdiği bir bahis nedeniyle yaptığını belirterek, "Şimdi olsa böyle birşey yapmazdım" dedi.

Berlin eyaletinin Kültür Bakanlığı Müsteşarı Andre Schmitz ise "Berliner Zeitung" adlı gazeteye yaptığı açıklamada, heykelin müzede yer almasına karşı çıkarak, Hitler'in heykelinin müzede sergilenmesini "bayağılık" olarak nitelendirdi.

Müzeyi ziyaret eden vatandaşların çoğu da Hitler'den nefret etmelerine rağmen, böyle bir saldırıyı "çocukça" bulduklarını ifade ettiler.

Müzede Hitler'in heykelinin yer alması daha önce de bazı politikacılar tarafından eleştirilmişti.

Dünyada 8 şubesi bulunan "Madame Tussauds" müzelerinde, tanınmış politikacı, sanatçı ve sporcuların bal mumundan yapılmış heykelleri bulunuyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net