IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Journal de Morges:13 Aralık 1988 (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/123314-journal-de-morges-13-aralik-1988-a.html)

ahmetnuray 11 Temmuz 2008 09:04

Journal de Morges:13 Aralık 1988
 
İNSAN HAKLARI ONURUNA BİR HEYKEL
(Eklenme tarihi:12.05.2008)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Journal de Morges

13 Aralık 1988

İNSAN HAKLARI ONURUNA BİR HEYKEL
Heykeltıraşlık faaliyetleri dışında yaratıcı ve eğitimci Ahmet Nuray, yürekten bağlandığı başka bir konuyla meşgul oluyor: İnsan Hakları… Henüz, özellikle başını tamamladığı, metalden muazzam bir heykel yaratma fikri aklına geldi.
JM- Niçin bir İnsan Hakları Heykeli?
AN- Sanat iletişimdir. Buna dayanarak, benim için çok değerli olan dünya barışı temasını kendi tarzımda dile getirdim. Bu benim dilim ve orijinal bir eser yaratmak istiyordum. Bu heykel henüz başını yapmamış olduğum bir insanı temsil eder.
JM- Hangi sebepten dolayı?
AN- Heykelimi yaparken, İsviçre’deki çok sayıda (yaklaşık 100 kadar) büyük elçiliğe yazarak projemi açıkladım. Hareket noktam, her ülkenin bana, benim çocuklarla bir araya getireceğim ve üzerinde ülkenin tipik bir sembolü bulunan küçük bir metal parçası göndermesini istemektir. Bu metal parçaları, “Dünya Barışı”ndan başka bir anlamı olmayan eserimin başını oluşturacaktır. Bugüne kadar olumlu 30 cevap elde ettim ve 2 Aralık’ta ilk metal plağımı Endonezya’dan aldım.
JM- Bu muazzam bir eser. Burada kimsenin istemediğini söylüyorsunuz, nereye konulacak?
AN- Aslında uluslar arası bir şehir olan Cenevre kentine hediye etmek istiyordum. Bölgede Morges, Lozan vs. gezdirerek gezici bir sergi düzenlemek istiyordum. Fakat kesin bir şey var, bu eser yaratılmasına katkıda bulunmayı kabul eden her ülkede sergilenecek. Kesin yerleşmesi için beklemek, görmek gerekecek. Sadece İsviçre’nin Fransızca konuşulan bölgesinde ve bilhassa Leman çevresinde istenmediğinden dolayı müteessirim. Yazık!
JM- Fakat şu anda yapılacak ne kalıyor?
AN- Eser halen Grancy’dedir. Başını yapmak için hala gerçekleşmesine katılmak isteyecek tüm çocukları kabul edecek kadar yeterince büyük bir yer arayışındayım. Bu amaçla Cenevre vilayetine girişimde bulundum, reddedildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net