IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2008, 12:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tatil kitaplarının Kare As’ı




Tatile mi çıkıyorsunuz? Kitaplarınızı yanınıza aldınız mı? İşte size tatil öncesi kitap önerileri..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[FONT='Arial','sans-serif']ENSONHABER.com / ÖZEL Tatil; denize girmek, güneşlenmek, gezmek ve eğlenmenin yanı sıra keyifli kitaplar okumak için de iyi bir zaman. Şöyle deniz kenarındaki bir şezlongda ya da ağaç gölgesindeki bir hamakta uzanıp sürükleyici bir kitap okumanın keyfi ayrıdır. Ünlü gazeteci, manken ve oyunculara yaz kitapları konusundaki önerilerini sorduk.
[/FONT]
[FONT='Arial','sans-serif']
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 3)* * *
Murathan Mungan'ın nisan ayında Metis Yayınları'ndan çıkan son kitabı Kadından Kentler, 16 kentte geçen 16 hikâyeden oluşuyor. 2008'in en çok konuşulan ve satan kitapları arasında yer alan bu kitabın içindeki öyküler İzmir, Adana, Trabzon, Bursa, Amasya, Ankara, Samsun, Sinop, Afyon/Denizli, Kırşehir, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Gümüşhane, Mersin, İstanbul'da geçiyor. Bu 16 kentte bir biçimde karşı karşıya gelen kadınlar, bu karşılaşmadan yaşamları için gereken bir şeyi öğrenip yollarına ve öykülerine devam ediyor. Jüri üyelerimizden Kaya Genç, Saffet Emre Tonguç ve Ceyda Düvenci Kadından Kentler'in yaz tatilinde keyifle okunabilecek bir kitap olduğunu söylüyorlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 2)**
İtalyanca Aşk Başkadır'la ünlenen İrlandalı yazar Maeve Binchy'nin bu ay Doğan Kitap'tan çıkan son kitabı Leylak Zamanı, yaz tatiline çıkarken bavulunuza koyabileceğiniz kitaplardan biri. Yazar her cuma akşamı leylak rengi bir minibüs, içinde yedi yolcusuyla Dublin'den üç saat uzaktaki taşra kasabası Rathdoon'a doğru yola çıkıyor. Minibüsün hiç değişmeyen yedi yolcusundan her birinin diğerlerinin bilmediği gizli bir hikâyesi, zorunlu bir yolculuk nedeni var. Paylaşılmayı bekleyen sırlar ve hikâyeler, okuyucuyu alıp götürüyor. Kısa sürede çok satanlar arasına giren bu keyifli ve sıcak roman, jüri üyelerimizden Ceyda Düvenci ve Saffet Emre Tonguç'tan oy aldı. Çeviren: Bilge Arkurt.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 2)**
Bu ay NTV Yayınları'ndan çıkan Cahillikler Kitabı, kısa süre içinde çok satanlar arasındaki yerini aldı. John Lloyd ve John Mitchinson imzalı kitap, bildiğinizi düşündüğünüz her şeyin yanlış olduğu tezini öne sürüyor. Cahillikler Kitabı, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin geniş listesini sunuyor. Filozofların, bilimadamlarının ve sokaktaki insanların tarih boyunca cevabını aradıkları bir soruya ışık tutuyor: Hakikat nedir, zırva nedir? Siz de hâlâ iki tane burun deliğiniz olduğunu, Dünya'nın tek bir uydusunun bulunduğunu, suyun renksiz olduğunu, Amerika'nın adının Amerigo Vespucci'den geldiğini ya da 36 Osmanlı padişahı olduğunu düşünüyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. Jürilerimizden Kaya Genç ve Naim Dilmener tatilde hem eğlenip hem de bilgilenmek isteyenlere bu kitabı öneriyorlar. Çeviren: Emre Ergüven.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 2)**
Paulo Coelho, son romanı Portobello Cadısı'nda gizemli bir kadının öyküsünü anlatıyor. Yazar bu kitabında Athena adlı kadının öyküsünü, onu çok iyi tanıyan -ya da hiç tanımayan- yakınlarının ağzından anlatıyor. Kim olduğumuzdan emin olmasak da, kendimize karşı her zaman içten olma cesaretini nasıl ediniriz? Paulo Coelho, Portobello Cadısı'nda bu sorunun yanıtını arıyor. Kadın dünyası ve sevmenin önemi üstüne yazılan bu kitap; tutku, yolculuk, kadınlar, korkular ve simgelerden okurların kolay kolay unutamayacakları bir olay örgüsü oluşturan çağdaş bir portre sunuyor. Jüri üyelerimizden Ceyda Düvenci ve Saffet Emre Tonguç, Coelho'nun bu romanının keyifli bir tatil kitabı olduğunu belirtiyorlar. Çeviren: Celâl Üster.

Gümüş Damacana
(Aldığı oy: 1)*
20. yüzyıl Amerikan edebiyatının önemli yazarlarından Truman Capote'nin bütün öyküleri, 2006 yılında Sel Yayıncılık tarafından Türkçe olarak Gümüş Damacana adıyla yayımlandı. Kitapta, yazarın inişli-çıkışlı yaşamına dair toplam 20 öykü yer alıyor. İnsan duygularını dile getirmede usta olan Capote'nin bu kitabı, yazarın Soğukkanlılıkla ve Tiffany'de Kahvaltı'dan sonra yayımlanan üçüncü kitabı. Ece Sükan Gümüş Damacana'nın tatil için doğru seçim olduğu fikrinde. Çeviren: Püren Özgören.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](Aldığı oy: 1)*
Avustralyalı macera romanları yazarı Colin Falconer'in kaleme aldığı Solmaz Kâmuran'ın çevirisiyle İnkılap Yayınları'ndan çıkan Bir Hürrem Masalı, özellikle tarihe meraklı olanların keyifle okuyacağı bir kitap. Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük aşkı Tatar güzeli Hürrem'in kölelikten sultanlığa uzanan ve akıl almaz entrikalarla biçimlenen yaşamı oldukça çarpıcı ayrıntılarla gözler önüne seriliyor. Jüri üyelerimizden Biricik Suden bu kitabı favorileri arasında sıralıyor. Çeviren: Solmaz Kâmuran.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 1)*
Yeni çıkan kitaplar arasında dikkat çekenlerden biri de Adam Fawer imzası taşıyan Empati. İlk romanı Olasılıksız beş dile çevrilen ve en iyi ilk roman dalında 2006 International Thriller Writers Award ödülünü kazanan Fawer, Empati'de empati kavramının dünyaya nasıl yansıyabileceği sorusu üzerinde yoğunlaşıyor. Aynı zamanda 'yaşamınızın kontrolü sizde' mesajını veren heyecan dolu bu kitap, jüri üyelerimizden Tan Sağtürk'ün favori yaz kitapları arasında yer alıyor. Çeviren: Murat Kayı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 1)*
Türk edebiyatının genç öykücülerinden İdil Önemli, Gel Kollarımda Unut adlı ikinci öykü kitabıyla kendi yolunu çizmeyi sürdürüyor. Yazar, incelikle kurduğu öykülerinde, kurgusu kadar dile hakimiyetiyle de dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra kahramanlarını seçerken farklı yolları var. Kimi zaman bir koku, kimi zaman bir anı, kimi zaman da başka bir kitabın kahramanı, Önemli'nin öykülerinin kahramanları olabiliyor. Nisan ayında Everest Yayınları'ndan çıkan Gel Kollarımda Unut, jüri üyelerimiz arasında yer alan yazar Nedim Gürsel'in favori yaz kitaplarından biri.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 1)*
Spiritüalizm ve parapsikoloji konularında çalışmalar yapan Sevgi Ersoy'un Mia Yayın'dan çıkan Mutfak Penceremdeki Hindistan adlı kitabı, hem düşündürücü hem de eğlenceli bir kitap. Masal tadında rahat anlatımıyla hikâyenin içine giriyor ve kendinizi gözden geçiriyorsunuz. Ersoy'un, terapileri sırasında paylaşmış olduğu deneyimlerden ve tamamen gerçek kahramanlara dayalı hikâyelerden oluşturulmuş kitap, mutfak penceresine konan kuşlarla başlıyor ve hayvanlar aracılığı ile insanları, hayatı ve yaşam biçimini sorguluyor. Bu kitabı öneren jüri üyemiz ise Şebnem Özinal.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
(Aldığı oy: 1)*
Amerikalı yazar John Grisham'ın geçen ay Remzi Kitabevi'nden çıkan kitabı Temyiz, soluk kesici hukuki bir mücadeleyi konu alıyor. Mississippi'deki bir yargılamanın jürisi, zehirli atıklar nedeniyle 'kanser kümelenmesi'ne yol açan kimya şirketine karşı beklenmedik bir karar verir. Şirket ise Yüksek Mahkeme'ye temyiz başvurusunda bulunur. Yüksek Mahkeme'nin dokuz üyesi ya yerel mahkemenin kararını onaylayacak ya da şirketi haklı bulup kararı bozacaktır. Kimdir bu dokuz üye? Oylarını ne yönde kullanacaklardır? Jüri üyelerimizden Refik Durbaş Temyiz'i yaz kitapları listesinde baş sıraya koyuyor. Çeviren: Şefika Kamçez.

Kadından Kentler * * *
Portobello Cadısı **
Cahillikler Kitabı **
Leylak Zamanı **

Naim Dilmener (Araştırmacı, yazar)
*İnsanın Hikâyesi: Taş Devrinden Bugüne Tarihimiz (James C. Davis)
* Cahillikler Kitabı (John Lloyd-John Mitchinson)
* Modern Türkiye'nin Şifresi: Etnisite Mühendisliği 1913-1918 (Fuat Dündar)
* Ayazdan Önce (Henning Mankell)

Refik Durbaş (SABAH gazetesi yazarı)
* Temyiz (John Grisham)
* Kayıp Gölgeler Kenti (Nazlı Eray)
* The God Jr. (Küçük İskender)
* Erdemin Ardından Git (Konfüçyüs)

Ceyda Düvenci (Oyuncu)
* Babaya Mektup (Franz Kafka)
* Leylak Zamanı (Maeve Binchy)
* Kadından Kentler (Murathan Mungan)
* Portobello Cadısı (Paulo Coelho)

Kaya Genç (SABAH gazetesi Kitap Eki editörü)
* Kadından Kentler (Murathan Mungan)
* Cahillikler Kitabı (John Lloyd-John Mitchinson)
* At Çalmaya Gidiyoruz (Per Petterson)
* Kâtip Bartleby (Herman Melville)

Nedim Gürsel (Yazar)
* Odysseia (Homeros)
* Gel Kollarımda Unut (İdil Önemli)
* Ezgiler Ezgisi 'Neşideler Neşidesi' (Derleme)

Şebnem Özinal (Manken, oyuncu)
* Pera Palas (Gerard Oberle)
* Yansımalar (Nevşah Fidan)
* Mutfak Penceremdeki Hindistan (Sevgi Ersoy)

Tan Sağtürk (Balet, oyuncu)
* Koku (Patrick Süskind)
* Pekin'de Sonbahar (Boris Vian)
* Empati (Adam Fawer)
* Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek (İlber Ortaylı)

Biricik Suden (Modacı)
* Bir Hürrem Masalı (Colin Falconer)
* Yalnız Kadınlar Sokağı (Maeve Binchy)
* İnsanlığın Mahrem Tarihi (Theodore Zeldin)
* Son Konuşma (Randy Pausch)

Ece Sükan (Manken)
* Bugünü Yaşama Arzusu, Schopenhauer Tedavisi (Irvin D. Yalom)
* Gümüş Damacana (Truman Capote)
* Venedik'te Ölüm (Thomas Mann)

Saffet Emre Tonguç (Gezi yazarı)
* Portobello Cadısı (Paulo Coelho)
* Leylak Zamanı (Maeve Binchy)
* Kadından Kentler (Murathan Mungan)
* Veda (Ayşe Kulin)[/FONT]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
as’ı, kare, kitaplarının, tatil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013'te kaç gün tatil var? Peki hangi önemli günler tatil? İşte 2013 tatil günleri! Violent Serbest Kürsü 0 23 Kasım 2012 14:36
Sky Airlines ile uç, Adam&Eve’de tatil yap Chelt Havacılık Haberleri 0 21 Ocak 2011 03:23
• Aralarındaki kırgınlığa son veren ikili birlikte Tayland’da tatil yaptı. Sametold Haber Arşivi 0 11 Ocak 2011 00:04
Türkiye’ye ‘en iyi tatil ülkesi’ ödülü System Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 16:19
liselinin tatil macerası Marmaris’te bitti Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:22