IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 01:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevgili mi asistan mı




90 yaşında hayatını kaybeden İlhan Berk'in ardından 'genç sevgili' polemiği başladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve geçen hafta yaşamını yitiren ünlü edebiyatçı İlhan Berk'in cenaze töreni öncesinde yapılan panelde konuşan şair Gonca Özmen'in, sanat danışmanı ve panel sunucusu Zerrin Ulusman tarafından Berk'in sevgilisi olarak tanıtılmasına oğlu mimar Ahmet Berk tepki gösterdi. Berk, "Özmen babamın sevgilisi değil, asistanıydı" dedi.

Yaşamının son 27 yılını Bodrum'da geçiren ünlü edebiyatçı ve şair İlhan Berk'in geçen hafta yaşamını yitirmesinin ardından cenaze töreninden önce yapılan panelde konuşan şair Gonca Özmen, sanat danışmanı Zerrin Ulusman tarafından "İlhan Berk, Gonca'ya aşıktı. 10 yıldır tanışıyorlardı. Berk, Gonca Özmen'in şiir kitaplarını bastırıp sanat yaşamında destek oluyordu. Son beş yıldır sevgilisiydi" diyerek, tanıtmıştı. Şair İlhan Berk'in mimar olan oğlu Ahmet Berk, Ulusman'ın bu açıklamalarına tepki gösterdi.

Berk yaptığı yazılı açıklamada, hayattayken ve de öldükten sonra babasının adından bazı kişilerin yararlanmaya çalıştığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Zerrin Ulusman, İlhan Berk'in hiç bir zaman yazın ve çizim yapıtlarının sanat danışmanlığını yapmamıştır. Böyle anlatıyorsa doğru değildir. İlhan Berk'in böyle bir yardıma ihtiyacı olmadığı gibi kimseye de sanat danışmanlığı yapmamıştır. Zerrin Ulusman , sadece kendi faaliyetleri sırasında İlhan Berk'e ait resimlerin satışlarından bilmediğim bir miktar pay alarak satış simsarlığını yapmıştır. Annem Edibe Berk'in 2001 yılında ölümünden sonra yalnız kalan babamı eşim Güneş Berk ile sahiplendik. Yedi yıldır birlikte yaşıyorduk. Babamın 10 yıl önce 16 yaşında olan Gonca Özmen'le tanışıklığı olduğunu sanmıyorum. Özmen'i üç yıl önce tanıdım. 11 Kasım 2001 tarihinden itibaren İlhan Berk yalnız 2006 yılında asistanı ve çevirmeni Gonca Özmen ile İspanya ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine şiir festivallerine birlikte davet edilmişlerdi. Ocak 2008 Diyarbakır şiir etkinliğinden sonra da birbirlerini hiç görmemişlerdir. Bu açıklamayı bazı yanlış anlamaların ortadan kalkmasına babama bazı yakıştırmaları yapmalarından dolayı rahatsız olmam nedeniyle yapmak zorunda kaldım."

Ahmet Berk, annesinin ölümünden sonra babasının hiç sevgilisi olmadığını da belirtti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asistan, sevgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık