IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2008, 02:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın Portakal sürprizleri




45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin, bu yılki sürpriz konuklarının, dünyaca ünlü sanatçılar Bo Derek, Mickey Rourke ve Adrien Brody olacağını bildirdi.

Başkan Türel, Antalya Hillside Su Otel'de düzenlenen basın toplantısında, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programını açıkladı.

Altın Portakal'a ilişkin hedeflerini tek tek hayata geçirdiklerini belirten Türel, festivalin 2005 yılında uluslararası niteliğe kavuştuğunu, 2006 yılından itibaren de kıtalar arası film pazarlama endüstrisinin merkezi haline geldiğini anlattı.

Festivalin Ulusal Film Festivali, Uluslararası Film Festivali ve Avrasya Film Market ile üç büyük etkinliği bir arada gerçekleştiren önemli bir festival olarak dikkatleri çekmeye başladığını ifade eden Türel, şöyle konuştu:

''Tabi ki hedeflerimiz, artık üç önemli etkinliği bünyesinde barındıran festivalimizi çok daha ileri noktalara götürmek. Altın Portakal'ı, sinema dünyasının ünlü isimlerinin bir araya geldiği, itibar edilen bir film festivali haline getirdik. Bu yıl festivalimiz 10 Ekimde yeniden başlıyor. 10 Ekimde Talya Convention Center'da verilecek açılış kokteyli ile festivale start vereceğiz. Burada verilecek kokteyl sonrasında artık geleneksel hale dönüşmüş kortejimiz yine Talya Convention Center önünden tramvay güzergahına girecek ve kortej, Işıklar Caddesi, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı'nı izleyerek müzeyi takip edecek. Buradan Sakıp Sabancı ve Dumlupınar bulvarlarını geçip Antalyaspor Kavşağı'ndan U dönüşü yapılarak, parka girilecek. Böylece açılış etkinliğimizin başlayacağı Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosunda buluşmuş olacağız.''

Bu yıl Müşfik Kenter'e ''Yıldırım Önal Anı Ödülü'', Yılmaz Atadeniz'e ''Onur Ödülü'', Aydın Mesut Yurteri'ye ''Emek Ödülü'' ve Hülya Avşar'a ''Sinema Başarı Ödülü'' verileceğini anlatan Türel, Filiz Akın'a ise ''Festival Nişanı'' sunulacağını dile getirdi.

ULUSAL UZUN METRAJDA 16 FİLM YARIŞACAK
Menderes Türel Festivalde 16 filmin yarışacağını, yarışmak için başvuran film sayısının ise 34 olduğunu bildirdi. Türel, ''Geçmişte yarıştıracak 10 filmi bulmakta zorlanıyorken bu yıl 34 filmin Altın Portakal'da yarışmak için müracaat ediyor olması, hem Türk sinema endüstrisinin gelişimi açısından, hem de altın portakal film festivalinin geldiği nokta açısından çok önem arz ediyor'' dedi.

Bu yıl 25 kısa film, 26 da belgesel filmin yarışacağını dile getiren Türel, 28 yabancı filmin de gösteriminin yapılacağını bildirdi.

Festivalin kapanış ve ödül töreninin 19 Ekimde Aspendos Antik Tiyatrosunda yapılacağını belirten Türel, festival kapsamındaki ödüllerin toplamının 415 bin YTL olacağını kaydetti.

Avrasya ve Kısa Film Festivali bünyesindeki ödüllerin ise 170 bin dolar civarında olduğunu dile getiren Türel, ''Yaklaşık 700 bin YTL'yi aşkın bir ödül Altın Portakal Film Festivali kapsamında kazanan filmler, sanatçılar ve yönetmenlere dağıtılacak'' diye konuştu.

Menderes Türel, festivalin bütçesinin ise 10 milyon YTL civarında olduğunu bildirdi.

FESTİVALİN SÜRPRİZ KONUKLARI
Menderes Türel, bu yılki festivale Jacklyn Bisset, ''Son İmparator'' filminin ünlü oyuncusu Joan Chen, Avrasya Film Festivali'nin jüri başkanlığını da yapacak ''Temel İçgüdü'', ''Robocop'' gibi filmlerin yönetmeni Paul Verhoeven, ''Temel İçgüdü'' filminin yapımcısı Mario Kassar, Danny Glover'ın da arasında bulunduğu çok sayıda ünlü konuğun 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılacağını ifade etti.

Türel, festivalin bu yılki sürpriz konuklarının ise, ''Bolero'' ve ''On'' adlı filmlerin ünlü ismi Bo Derek, son olarak ''King Kong'' filminde boy gösteren, ''Piyanist'' filminin Oscar'lı oyuncusu Adrien Brody ve ''9,5 Hafta'' filminin ardından ''Wrestler-Güreşçi'' adlı filmdeki başarısıyla 81. Akademi Ödülleri'nde ''En İyi Erkek Oyuncu'' dalında aday gösterilen Mickey Rourke'nin Antalya'ya geleceğini kaydetti.

Konukların Antalya'daki Hillside Su Otel'de konaklayacağına da dikkati çeken Türel, ''Bu otelin çatısı altında Mickey Rourke'nin ismini duymak da ilginç. Çünkü Rourke'un başrolünü oynadığı '9,5 Hafta' adlı film bir odada geçen 9,5 haftayı özetliyordu. İçinde bulunduğumuz otelin kral dairesinin adı da 9,5 Hafta'' dedi.

Menderes Türel, Mickey Rourke'nin Antalya'da ''Güreşçi'' adlı filminin galasına, Adrien Brody'nin de ''The Brothers Bloom'' adlı filminin galasına katılacağını belirtti.

''KIRAN KIRANA BİR YARIŞ''
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Festival Başkanı Engin Yiğitgil de, yurtdışından gelen ünlü isimlerin yanı sıra Türk sinema dünyasının ünlülerinin de Antalya'da olacağını bildirdi.

Geçmiş yıllarda yarışacak film bulunamadığını ifade eden Yiğitgil, ''Eskiden film bulamazdık, şimdi Türkiye'nin en iyi filmleri kıran kırana yarışıyorlar, daha ön seçimde birbirlerini yiyorlar'' diye konuştu.

Yiğitgil, 2005 yılından bu yana festivale çok sayıda ünlü yabancı sinemacının geldiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Sayın Menderes Türel, (Oscar'ın yolu Antalya'dan geçer) demişti. Bana bu sözler çok iddialı geliyor. Kendisinden bu tip sözleri daha az söylemesini istemiştim. Ama doğru çıktı. Şimdi Wrestler'deki Mickey Rourke, ilan edilen tek aday. Ben 55 yıllık sinema tecrübeme dayanarak iddiaya girerim ki ödülü alacak. Ben o filmi gördüm. Muhteşem bir oyun oynuyor. Bu film ilk kez Venedik'te gösterildi. Şimdi ikinci defa Antalya'da gösterilecek.''

Altın Portakal'ın gelecekte Cannes Film Festivali gibi olacağı görüşüne ise katılmadığını belirten Yiğitgil, Antalya'nın Cannes'ın bütçesi ile yarışamayacağını savundu.

Engin Yiğitgil, Antalya'ya gelecek yabancı sanatçıların filmlerinin festivalde gösterileceğine dikkati çekerek, ''Bu oyuncular filmleri geldiği için Antalya'ya geliyorlar. Charlize Theron filmi alınamadığı için gelmedi, yoksa biz bir değil, 10 tane Charlize Theron getiririz'' diyerek de espri yaptı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
altın, portakal, sürprizleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık