IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2008, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın Portakal sahiplerini buldu




Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na, ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'', ''Vicdan'' ve ''Nokta'' filmleri damgasını vurdu.

Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin ödül ve kapanış töreninde, törenin sunumunu yapan oyuncular Ceyda Düvenci ile Levent Üzümcü, ödül listesini, Ulusal Uzun Metraj Film Jürisi Başkanı Tuncel Kurtiz'e teslim etti.

Jüri üyeleriyle birlikte izleyenleri sahneden selamlayan Kurtiz, konuşmasında, ödülleri belirleme sürecini şöyle anlattı:

''Benim filozofum Bedrettin'dir. Bedrettin, 'Her insan bir kainattır' der. Biz de jüri olarak farklılıkları göz önüne alarak, uyum içinde, zaman zaman tereddütlere rağmen kavga etmeden, konuşarak geçmişi anarak karar verdik. Canımız çıktı 16 tane önemli filmin arasında. Bize göre bunlar olsun, başkalarına göre de başkaları olacaktır. Sürç-ü lisan ettikse affola.''

''EN İYİ FİLMİ'' BAKAN GÜNAY AÇIKLADI
Jürinin teslim ettiği ödüller ayrı ayrı sanatçılar tarafından açıklanırken, ''En İyi Film Ödülü''nü ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıkladı.

En İyi Film Ödülü'nü İngiliz yönetmen Ben Hopkins'in yönettiği ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'' filmin kazandığını açıklayan Bakan Günay, sahneye gelen yönetmen Hopkins'i kutladı.

Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, oyuncu Eşref Kolçak'ın törende yaptığı konuşmayı hatırlatarak, oyuncularla ilgili eksikliklerinin Kolçak'ın sözleriyle dile getirildiğini söyledi. Günay, ''Bu yıl sinemamıza uluslararası yapımcıların da girmesi için teşvik yasası çıkardık. Eşref Kolçak bu akşam burada geçmişten gelen eksiklikleri oyuncular konusunda da gidermemiz gerektiğini bize gösterdi. Bu konuyu da gelecek yıllarda ele alacağız'' dedi.

Bakan Günay, Altın Portakal heykelciliğini, ödülü kazanan yönetmen Ben Hopkins'e, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil'le birlikte verdi.

''ZEVKTEN DÖRT KÖŞEYİM''
''En İyi Film Ödülü'' ile birlikte ''En İyi Senaryo Ödülü''nü de kazanan Ben Hopkins, ödülünü Bakan Günay'ın elinden aldıktan sonra konuşmasına Türkçe başladı ve ''Zevkten dört köşe oluyorum. Çok mutluyum ama İngiliz'im, şu an bu mutluluğum görünmüyor'' diyerek espri yaptı.

Konuşmasına İngilizce devam eden Hopkins, jüriye kendilerini ödüle layık gördükleri için teşekkür etti.

Ödül kazandığı filminin senaryosunu 7 yıl önce yazdığını, Londra'daki bir arkadaşının senaryoyu tercüme ettiğini dile getiren Hopkins, ''Filmde rol alan Genco Erkal ve diğer aktörlerimiz, teksti biraz değiştirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''Pazar-Bir Ticaret Masalı'', ''En İyi Film'', ''En İyi Senaryo'', ''En İyi Kostüm Tasarımı'' ödüllerinin sahibi olurken, başrol oyuncusu Tayanç Ayandın'a da ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü''nü kazandırdı.

Bu filmdeki rolüyle ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü''nü kazanan genç sanatçı Tayanç Ayaydın da, jüri üyelerine kendisini bu ödülle onurlandırdıkları için teşekkür etti.

4 yıl önce Ben Hopkins'le tanıştığını ve Hopkins'in hayatının en kötü günlerini çok güzel bir sürece çevirdiğini dile getiren Ayaydın, ''Söylemek istediğim şu: Anne, baba bana verdiler'' dedi.

Filmin yapımcısı Ceyda Tufan da, Almanya-Türkiye ortak yapımı olan ''Pazar-Bir Ticaret Masalı''nı, Türk filmi olarak kabul eden ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nı katılmasını sağlayan festival jürisine teşekkür etti.

VİCDAN'IN BAŞARISI
Altın Portakal Film Festivali'nde en çok ödül alan film Erden Kıral'ın yönettiği ''Vicdan'' oldu.

Film, başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'a ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü''nü kazandırırken, bu ödülü Yeşilçay'ın aynı filmde başrolü paylaştığı Murat Han açıkladı. Ödülü kendisinin açıklamasının anlamlı olduğunu belirten Murat Han, kazananın Nurgül Yeşilçay olduğunu söyledikten sonra sahneye gelen sanatçıyı sarılarak kutladı.

Urart firması adına broş da takılan Nurgül Yeşilçay, ödülü eline aldıktan sonra, ''Bu muymuş yahu?'' sözlerini kullandı.

Yeşilçay, ''Bu ödül, aday olan diğer arkadaşlarımla birlikte almak istediğim bir ödüldü. Ödülü diğer aday arkadaşlarımla paylaşıyor ve onlar adına alıyorum. Onları alkışlıyorum'' dedi.

Yeşilçay, geçen yılki festivalde ''kendisinin en iyi kadın oyuncu adayının olduğunu'' söyleyen Sezen Aksu'nun bu sözlerini hatırlatarak, ''Sezen Aksu'ya, bu sefer Altın Portakal'a gelmediği için teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.

Vicdan, ''En İyi Saç ve Makyaj Ödülü'', ''En İyi Görüntü Yönetmeni'', ''En İyi Laboratuvar Ödülü''nü de kazandı. ''Vicdan'', ''En İyi Laboratuvar Ödülü''nü ''Gökten 3 Elma Düştü'' filmiyle paylaştı. Film, Mustafa Preşa'ya da ''En İyi Kurgu Ödülü''nü kazandırdı.

''EN İYİ YÖNETMEN'' DERVİŞ ZAİM
Festivalin en önemli ödüllerinden biri olan ''En İyi Yönetmen Ödülü''nü ''Nokta'' filmiyle Derviş Zaim kazandı.

Filmiyle, ''Yenilikçi tavırla bakan, samimimi, cesur, içten anlattığı hikayesini sinema diliyle birleştirmesi'' dolayısıyla ödüle layık görülen Zaim, ''Ödülü, bugün aramızdan ayrılan Ulviye Kükrer hanımefendiye ithaf ediyorum'' dedi.

Bu yıl gerçekleştirilen 61. Cannes Film Festivali'nde ''3 Maymun'' filmiyle ''En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı, Altın Portakal'da geride bırakan Derviş Zaim, filmiyle ''En İyi Müzik Ödülü''nü de Mazlum Çimen'e kazandırdı.

Mazlum Çimen, konuşmasında bu noktaya getirilmesinde Can Yücel ve Onat Kutlar'ın en büyük rolü oynadığını belirterek, Yücel ve Kutlar'ı andı. ''Nokta'' filmi, ''En İyi Ses ve Miksaj Ödülü'' de kazandı.

Filmin yapımcısı Baran Seyhan ödüllü almak üzere sahneye gelirken dengesini yitirerek tökezlerken, bir kez daha çıktığı sahnedeki konuşmasında, ''Sinema da böyle, düşe kalka yapılan bir şey'' dedi.

Yurtiçi Kargo Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazanan ''Nokta'' filminin bu ödülünü de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin açıklarken, ödülü yönetmen Derviş Zaim ile yapımcı Baran Seyhan yeniden sahneye gelerek aldılar.

Baran Seyhan, konuşmasında festivalde 16 çok iyi filmin yarıştığını belirterek, ''Gönlümden geçen bu para ödülünü onlarla paylaşmak ama çok ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Seyhan, yarışan 16 filmin çok büyük bir kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklendiğini de hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu sinemaya çok önemli bir destektir. Bu desteği alan kişileri asalak ilan eden meslektaşlarımı kınıyorum. Başkalarının parasıyla film yapmayan, onuruyla film yapan insanlarız.''

Bakan Şahin, Baran Seyhan ile el ele tutuşarak sahneden inmesine yardımcı oldu.

ÖDÜLLERİ PAYLAŞAN DİĞER FİLMLER
Türker İşçi'ye ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ödülünü kazandıran ''Başka Semtin Çocukları'' filmi de festivalden ödüllerle dönen filmlerden biri oldu.

Filmdeki rolüyle ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü''nü alan Volga Sorgu Tekinoğlu da konuşmasında, ''Ödülü, bu filmin çekimleri sırasında yardımlarını esirgemeyen ve karakterinden ödün vermeyen Gazi Mahallesi halkına sevgi ve saygılarımla alıyorum'' dedi.

Törende, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit de, Digitürk Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü'nü ''Başka Semtin Çocukları'' filminin yönetmeni Aydın Bulut'un kazandığını açıkladı.

Aydın Bulut, ''Filmi emeği geçenlere teşekkür ederim. 10 yıllık bir hikayeydi bu. Gecikmesine neden olanlara da selam yolluyorum. Başka Semtin Çocukları, özellikle İstanbul'da varoşlarda yaşayan çocukların hikayesidir. Onların hayat mücadelesi, öfkesini anlatan bir filmdi. Ödülü onlara gönderiyorum'' diye konuştu.

Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ''3 Maymun'' filmi ''Özel Efekt'' ödülünü alırken, Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği ''Pandora'nın Kutusu'' Övül Avkıran'a ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülünü kazandırdı.

Reha Erdem'in yönettiği ''Hayat Var'' filmi de, ''SİYAD En İyi Film Ödülü''nün sahibi oldu.

EGEMEN BAĞIŞ'IN KONUŞMASI
Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da, şöyle konuştu:

''Belki her şey mükemmel değil, ama çok değil, 50 yıl önce darbeler sonrası başbakanların asıldığı, 40 yıl evvel Dostoyevski'nin kitaplarının toplatıldığı, 9 yıl evvel şiir söyleyen belediye başkanının hapse atıldığı bu ülkede artık böyle geceler düzenleniyor. Artık İstanbul Avrupa kültür başkenti, Avrupa'daki müzakerelerimiz devam ediyor. Artık devletin bakanları özür dileme erdemini gösteriyor. Türkiye değişiyor. ''

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altın, buldu, portakal, sahiplerini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın Objektif Ödülleri Sahiplerini Buldu Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Haziran 2012 21:34
Altın Küre sahiplerini buldu Feronia Kültür ve Sanat 0 18 Ocak 2010 12:53
Altın Portakal'da 'Onur Ödülleri' sahiplerini buldu.. AngeLus Sinema Dünyası 0 16 Ekim 2009 11:23
Altın Portakal'da İlk Ödüller Sahiplerini Buldu Kralice Sinema Dünyası 0 11 Ekim 2008 11:43