IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2008, 12:45   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz bin kişilik arşiv!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fotoğrafçı Nejat Nazaroğlu ve Murat Özbey, ‘Yüz Bin Yüz’ adlı fotoğraf projeleriyle tüm dünyadan 100 bin kişinin fotoğraflarını çekip, geleceğe kalıcı bir arşiv bırakmayı hedefliyorlar

Sokağa kurulmuş beyaz bir fon. Koca koca ışıklar, fotoğraf makineleri... Geriden caz tınıları kulağımıza çalınıyor. Büyük bir fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek anlaşılan. Reklam ya da moda çekimi belki.. Ama ikisi de değil. Burada, sokaktan geçen insanların siyah - beyaz fotoğrafları çekiliyor: Büfe çırağı, yaşlı bir teyze, kağıt toplayıcıları...
Sırayla geçiyorlar beyaz fonun önüne... Ve, fotoğraf sanatçısı Nejat Nazaroğlu’na poz veriyorlar. Peki neden?

Vali Güler’den, Pala Şair’e
Aslında her şey 4 yıl önce başladı. Nejat Nazaroğlu ve Murat Özbey, 1989 yılına kadar uzanan dostluklarını bir projeyle pekiştirmeye karar verdiler. Kurdukları fotoğraf stüdyosunun ardından ortaya “Yüz Bin Yüz” çıktı.
“Yüz Bin Yüz”ü bir paylaşım projesi olarak tanımlıyorlar. Amaçları tüm dünyadan 100 bin kişinin fotoğraflarını çekip, geleceğe kalıcı bir arşiv bırakmak. Bugüne dek sokakta, kimi kurum ve kuruluşlarda, binin üzerinde kişinin fotoğrafını çekmişler. Nazaroğlu, “İnsanların güzel olduğunu düşünüyoruz; onların güzelliklerini fotoğraflamak istiyoruz” diyor ve ekliyor:
“İki yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biz fotoğrafını çektiğimiz kişileri kendileri gibi görmek ve göstermek istiyoruz. Gelecek kuşaklar için yapıyoruz bu projeyi; 21. yüzyılda yaşayan insanları görsünler diye.”
“Yüz Bin Yüz”de kimler yok ki: İstanbul Valisi Muammer Güler, Vali Yardımcısı Fikret Kasaboğlu, siyasetçi Saadettin Tantan, müzisyen Yaşar Kurt, fotoğraf sanatçısı Arif Aşçı, Beyoğlu’nun sembolü Pala Şair... Ama esas olan sokaktaki insan. Çünkü onların her biri “Yüz Bin Yüz” ekibine göre çok ünlü ve önemli...

2010’da Avrupa’ya taşıyacaklar
Fotoğrafları Nejat Nazaroğlu çekerken, projenin sunumunu Murat Özbey gerçekleştiriyor. Fotoğraf çekimleri kayıt altına alınıyor; Ayşegül Kıran, kamerasıyla tüm olup bitenlerin belgeselini çekiyor. İşin bir de müzik ayağı var. Tüm fotoğraf çekimlerinde Planet Jazzart’ın müzikleri çalınıyor. Projenin müzik ayağı Planet Jazzart’ın yönetmeni Herman Artuç’a ait. Özbey, projeyi öncelikle bir ‘arşiv çalışması’ olarak nitelendiriyor. Ama tabii ki sergiler aracılığıyla insanlara ulaştırmak da istiyorlar. Bugüne kadar kendi birikimleriyle projeyi yürüten ekibin, bundan sonrası için desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Özbey, neler yapmak istediklerini şöyle anlatıyor:
“İnsanların tam boy fotoğraflarını çektiğimiz için boy ölçülerini alıyoruz. Eğer sergileme olursa bu fotoğrafların tam boy basılmasını ve dış mekânda sergilenmesini istiyoruz. Ayrıca 2010’da, Avrupa’da bu fotoğrafları sergilemek güzel olurdu. 27 Avrupa ülkesinde aynı gün, aynı sabah bir sokak sergisi açıp ‘İstanbullular Avrupalılarla tanışmaya geldi’ demek...”
20 yıl sürmesi öngörülen projede şu ana kadar İstanbul’da ve Muğla’nın bir köyünde çekimler yapıldı. Zaman içinde Türkiye geneline ve dünyaya yayılacak projenin ilk fotoğraflarını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet sitesinde görebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arsiv, arşiv, bin, kisilik, kişilik, yuz, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arşiv - Arşiv Nedir? Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:25
İş Hayatında Hangi Kişilik Tipine Sahipsiniz? İş hayatı Kişilik Testi Zen Kişisel Gelişim 0 26 Aralık 2012 19:22
Bir Bedende Birkaç Kişilik Disosyatif Kişilik Zen Ruh Sağlığı 0 01 Kasım 2012 20:19
vBulletin 3.5.x Code Mods - Extensions - Plugins Arşiv 60 MB lik Dev Arşiv alpsi vBulletin Sorunları ve Çözümleri 1 01 Nisan 2009 03:34