IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2009, 01:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şubat ayının son haftasında çıkan kitaplar




Junot Diaz'ın yeni kitabı ''Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı'', Giorgio Agamben'in ''Açıklık: İnsan ve Hayvan'' kitabı, Gül Karabuda'nın ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'' adlı anı türündeki kitabı, J. Mario Sımmel'in ''Karanlıktakiler Gözükmez'' adlı gerilim türündeki romanı, Julio Cortazar'ın ''Son Raunt'' adlı kitabı ve Sadık Yemni'nin ''Hayal Tozu Gölgecisi'' adlı gerilim türündeki öykü kitabı raflarda yerini aldı.


AA
Güncelleme: 14:31 TSİ 01 Mart. 2009 Pazar

İSTANBUL - Dominik asıllı genç Amerikalı yazar Junot Diaz'ın yeni kitabı ''Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı'', Everest Yayınları'ndan çıktı. İlk öyküleri The New Yorker'da yayımlandığında 21. yüzyılın en iyi 20 yazarı arasında anılmaya başlanan Diaz, 2008 Pulitzer Ödüllü romanında göçmen bir gencin hayatını, göçmenliğin yalnızlığını ve kendi başınalığını anlatıyor.
Yaşayan önemli düşünürlerden biri olan ve siyaset teorisi üzerine çalışmalarıyla ses getiren Giorgio Agamben'in ''Açıklık: İnsan ve Hayvan'' kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Yazar, bu çalışmasında ''her defasında ve her bireyde insani ve hayvani olanı, doğayı ve tarihi, hayatı ve ölümü etkileyip insani olanı üreten, insanın insanlığıyla hayvanlığını hem birbirinden ayıran hem de birbirine yakınlaştıran kritik eşiği'' sorguluyor.
Gül Karabuda'nın ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'' adlı anı türündeki kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'', Karabuda'nın 1929'da Nice'te başlayan hayat yolculuğunun kendine özgü, insanı hemen saran, renkli, canlı bir üslupla kaleme aldığı hikayesi. Yazar, bunun yanı sıra kitapta, kendisiyle yaşıt olan ''Cumhuriyet Türkiyesi''nin yaşamından da dikkat çekici kesitler sunuyor.

. Mario Sımmel'in ''Karanlıktakiler Gözükmez'' adlı gerilim türündeki romanı, Everest Yayınları'ndan çıktı. Soğuk savaş dönemini ele alan casus romanlarıyla tanınan Simmel, romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerika ile Rusya'nın Tahran'da dünyayı aralarında paylaşmak üzere yapmış oldukları gizli bir anlaşmayı ortaya çıkarmak için bir avuç insanın vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.
Julio Cortazar'ın ''Son Raunt'' adlı kitabı Türkçeye çevirilerek Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Cortazar her türlü anlatı, şiir, öykü ve metinden oluşturduğu ''Son Raunt''ta, geniş bir coğrafyaya yayılan bambaşka temaları farklı yazınsal tekniklerle ele alarak tarihsel, toplumsal ve siyasal verilerle gözlem, ansiklopedik bilgi, yazın içi estetik ölçütler, erotizm, ironi, oyun araçlarını ustalıkla harmanlıyor.
Sadık Yemni'nin ''Hayal Tozu Gölgecisi'' adlı gerilim türündeki öykü kitabı, Everest Yayınları'ndan çıktı. Yemni, kitabında 9 öykü anlatıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayinin, cikan, haftasinda, kitaplar, son, subat, Şubat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şubat Ayının Zam Şampiyonu Rhytia Haber Arşivi 1 05 Mart 2014 20:40
2013 Şubat (1-15) Ayında Çıkan Tüm Albümler Sır Müzik Dünyası 0 09 Eylül 2013 11:43
İşte Şubat Ayının Amerika'da En Çok Satanları KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 1 09 Mart 2012 20:05
Şubat Ayının Oyunları For Answers Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Şubat 2011 13:48
İBB Şehir Tiyatroları’nda Ocak Ayının ikinci Haftasında… Sevda Tiyatro 0 12 Ocak 2011 01:22