IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Vakıflar: Arşivimiz Osmanlı'dan zengin (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/224017-vakiflar-arsivimiz-osmanlidan-zengin.html)

Juventus 19 Haziran 2009 10:08

Vakıflar: Arşivimiz Osmanlı'dan zengin
 
Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, vakıfların elinde bulunan arşiv varlığının Osmanlı arşivinden zengin olduğunu belirterek, ''Arşivlerimiz bilim adamına açık, hırsıza kapalı'' dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Beyazıt, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı'nın (TÜSİAV) 15 günde bir düzenlediği ''Cinnah Sohbetleri''nde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde 12 milyon olan tescilli tarihi belge sayısının yaptıkları tespitlerle 20 milyona ulaştığını söyledi.
Osmanlıca, Arapça ve Farsça olan belgelerin tümünü bilgisayar ortamına aktarmayı sürdürdüklerini belirten Beyazıt, belgelerin yıl sonunda tamamen digital hale geleceğini bildirdi.
Beyazıt, Vakıflar Genel Müdürlüğünce tescil edilen tarihi eser sayısının ise 9 binden, 19 bine çıktığını ifade ederek, söz konusu eserlerin tapularının tamamen bilgisayar ortamına aktarıldığı bilgisini verdi.
Vakıf Genel Müdürlüğü olarak, 350 milyon lira kira gelirine ulaştıklarını anlatan Beyazıt, ''Hazine üzerinde oturuyoruz. Varlıkların daha da ortaya çıkmasıyla gelirimiz artacak. 50 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde vakıf medeniyeti ve geleneğini gereği olarak sıcak yemek dağıtıyoruz. Köylerde ihtiyaç sahiplerine maaş veriyoruz. Öğrencilere şehit aileleri mensuplarından başla***** burs veriyoruz'' şeklinde konuştu.
Sohbet toplantısına TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, kadın ve çeşitli dernek grubu üyeleri de katıldı.
Toplantı sonunda Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'a TÜSİAV İstişare Kurulu Üyesi Tahir Köse tarafından ''Vakıf Onur Üyeliği'' şilti verildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net