IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2009, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kültürlerin Korunması' sempozyumu




4 ülkeden katılımcıların olduğu 'Kültürlerin Korunması' sempozyumu Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
‘Uluslararası Kültürel ve Sanatsal Organizasyonlarda Geleneksel Kültürlerin Korunması ve Tanıtılması Açısından Sorunlar ve çözüm Yolları’ Sempozyumu, Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) ve Küçükçekmece Belediyesi iş birliğiyle, 25- 26 Haziran tarihlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Nikâh Sarayında yapıldı.

Sempozyuma Macaristan, Arjantin, Polonya, İsviçre ve Türkiye’den akademisyenlerin, araştırmacıların yanı sıra kültür ve sanat dünyasından etkili isimler katıldı.

Sempozyumun birinci gününde, Üstün GÜRTUNA’nın koleksiyonundan, ‘Türk ve Dost Ülke Çalgıları ve Geleneksel Anadolu Gelinlikleri Kostümleri’ sergisinin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay ile birlikte Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Âdem KOCA, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş TUĞSAVUL, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer ARSLAN, CIOFF Polonya Üyesi Jerzy CHMİEL ve Üstün GÜRTUNA yaptı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sempozyumun açılış konuşmasında: ‘ Bugün, Sofya’da yaşayan bir gençle, Buenos Aires’te yaşayan bir genç; aynı müzikleri dinlemekte, aynı restoran zincirinden yemek yemekte, aynı marka kıyafetleri giymekte, aynı filmleri izlemektedir. İşte bu noktada, dünyadaki kültürel çeşitliliği gündelik hayattan uzaklaştıran küresel yaşam tarzını kontrol altına almak gerekmektedir. Bu da ancak, yerel kültür ve motiflerin korunarak geleceğe taşınmasıyla mümkün olabilir. Sempozyumumuz, bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Dünyadaki binlerce yıllık kültürel mirasın, çok renkliliğin, çok sesliliğin anlatıldığı sempozyum 5 oturumda dinleyenleri bilgilendirdi.
1.oturum, Halk Oyunları Uzmanı Araştırmacı Ali ÇAVAZ, 2. oturum İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serpil MURTEZAOĞLU, 3. oturum İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nihal ÖTKEN, 4. oturum İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İlknur DEMİRBAĞ, 5. oturum İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Belma KURTİŞOĞLU’nun başkanlıklarında gerçekleştirilen sunumlarda geleneksel kültürlerin korunması ve tanıtılması anlatıldı.
Katılımcıların soruları ve uzmanların cevaplarıyla sürdürülen bilgi şöleninde, adeta kültürel alanda bilgi alış verişi sağlanırken, Balet Folklorico de Paipa – Colombia grubunun muhteşem sanatsal gösterileri ilgiyle izlendi.
Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Fikret DEĞERLİ sempozyumun kapanış konuşmasında: ‘ Bu tür etkinliklerle, teknolojik gelişmeler sonucunda unutulmaya yüz tutmuş kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalı ve kuşaktan kuşağa aktarmalıyız’ dedi.
Sempozyumun sonunda bütün katılımcılara sertifika verilirken, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan KOÇER tarafından da konuşmacılara plaket ve sertifikaları takdim edildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
korunmasi, korunması, kulturlerin, kültürlerin, sempozyumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toprak Korunması PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 20:09
Enerjinin Korunması PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 02:13
Farklı kültürlerin doğum sonrası inanışları Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:53
Av Takımlarının Korunması Liaaa Avcılık 0 22 Mayıs 2012 17:38
Şiarların Korunması Kalemzede İslamiyet 0 04 Ağustos 2011 02:15