IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 15:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuran’ın ilk nüshaları ses getirecek




Kuran’ın ilk nüshaları ses getirecek


Kuran’ınİndirilişinin 1400. yılında müthiş sergi!

İstanbul, Kuran'ın indirilişinin 1400. yılında önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak.



Türk İslam Eserleri Müzesi’nin envanterine kayıtlı el yazması Kuran-ı Kerim ve cüzlerin büyük bölümü ilk defa gösterilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Antik A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenecek olan '1400. yılında Kuran-ı Kerim Sergisi', Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluşacak. Yıldız Holding’in desteği ile restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılan eserler, Antik A.Ş.’nin organizasyonu ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin uzman kadrosunun çalışmalarıyla sergilenecek.
Kuran’ın ceylan derisi üzerine yazılmış ilk nüshaları ve 200 bin yapraktan oluşan 'Şam Evrakı'nın nadir parçalarını gün yüzüne çıkarması açısından büyük önem taşıyan sergi, Kadir Gecesi’ne denk gelen 5 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere açacak ve 1 Aralık’a kadar gezilebilecek. Açılışa, Metropolitan Sanat Müzesi’nden Sheila R. Canby, Berlin İslam Eserleri Müzesi’nden Filiz Çakır Philip, British Museum’dan Venetia Porter, Louvre Müzesi’nden Sophie Makariou gibi İslam eserleri alanında önde gelen küratörler de katılacak.
250 KURAN SERGİDE
Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki basın toplantısında, Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam şunları söyledi: "Araştırmacı arkadaşlarım fedakârca çalışarak güzel bir sergi ortaya çıkarıyorlar. Gerçekten çok değerli dünya çapında ses getirecek Kuran’lar var. Bunlar için yurtdışından önemli araştırmacı misafirler gelecek. Buradaki Kuran’lardan sadece birkaçı görülmüştü bazı yayınlarda. Sergide ise üç-beş tanesi sergileniyordu. Şimdi 250 Kuran sergilenmiş olacak."
Sergilenecek olan Kuran-ı Kerim’ler, aynı zamanda üzerindeki kayıtlar ve mühürler açısından da belge niteliği taşıyor. İlhanlı Sultanı Olcayto gibi sultanların hazinesi için hazırlanan cüzler ve Kuran-ı Kerim’ler, dönemin sultanlarının kitap sanatlarına düşkünlüğünü göstermesinin yanı sıra Kuran’a verilen önemin de göstergesi sayılabilir.
DÜNYADAKİ EN ESKİ KAYITTAN DAHA ESKİ ESERLER SERGİLENECEK
Serginin küratörlüğünü yapan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nden Sevgi Kutluay "Yıllardır zengin Kuran koleksiyonuyla ilgili sergi yapmak istedik ama restorasyon çok önemliydi ve gerçek anlamda kronolojik sırayla bilgi vererek yapmak gerekliydi. 15 yıl önce kızımı kucağıma aldığımda nasıl heyecanlıysam şimdi de öyle heyecanlıyım. Dünyadaki en eski kayıt 8. yüzyılın sonunda yer alıyor. Biz onun 100 yıl gerisinde olan eserleri de sergileyeceğiz” dedi.
Kuran’ın Kadir Gecesi indiğini hatırlatan Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin, "Bu yıl 5 Eylül’e denk gelen Kadir Gecesi günü ziyaretçisiyle buluşması planlanan sergi, bu kültürel mirasın bize ulaşmasını sağlayan sultanlar, hanım sultanlar, hattatlar, müzehhipler (tezhip sanatçısı), mücellitler (cilt sanatçısı), cetvelkeşler ve adını bilmediğimiz emeği geçenleri de yad etmeyi amaçlıyor" diye konuştu


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
getirecek, ilk, kuran’ın, kuranâ��ä±n, nã¼shalarä±, nüshaları, ses


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Havvas-ül Kuran (Kuran'ın Havası) Swat İslamiyet 0 15 Mart 2012 22:36
Kuran’da Sivrisinek Kalemzede İslamiyet 0 12 Temmuz 2011 00:51
Kuran’da Peygamber duaları yoSun İslamiyet 0 30 Ekim 2010 17:02
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14