IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2010, 14:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hababam Sınıfı kültür merkezi oluyor




Kel Mahmut'uyla, İnek Şaban'ıyla, Güdük Necmi'siyle Türk sinemasında bir efsane olan Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, 24 Kasım'da öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE HİZMETE AÇILIYOR
İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit, Tulum Hayri, Hafize Ana ve Mahmut Hoca (Kel Mahmut). Bu isimleri Türkiye'de bilmeyen ya da duymayan kişi yok denecek kadar azdır. Çünkü onlar Rıfat Ilgaz'ın en önemli eserinden sinemaya uyarlanan ve Türk sinemasının efsanelerinden 'Hababam Sınıfı'nın karakterleri. Bu ünlü sınıfın hatıraları önümüzdeki günlerde yeniden canlanacak. Filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyonun ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


157 YILLIK TARİHİ BİNA
Validebağ Tesisleri içinde bulunan ve 1916 yılından bu yana eğitim amaçlı kullanılan Adile Sultan Kasrı, 1975 yılında 'Hababam Sınıfı'na ev sahipliği yaparak herkesin merak ettiği bir mekan haline dönüştü. Hababam Sınıfı Müzesi olarak da kullanılan Adile Sultan Kasrı, yıprandığı için 2005 yılında restorasyona alındı. 157 yıllık tarihi bina, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yenilenmiş yüzüyle öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak. Kasrın açılışına filmde rol alan oyuncuların da katılması bekleniyor.

Validebağ Öğretmenevi Müdürü Meral Veziroğlu, tarihi yapının, restorasyon çalışması nedeniyle bir süre kapalı tutulduğunu söyledi. Onarımı biten tarihi yapının 24 Kasım'da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın vereceği resepsiyonla halka tanıtılacağını anlatan Veziroğlu, "Uzun zamandır onarım nedeniyle öğretmenlerin özlem ve merakla beklediği tarihi bina, yeni yüzüyle konuklarını ağırlayacak." dedi.

Mekanın 2. Mahmut'un kızı Adile Sultan adına 1853 yılında yaptırıldığını hatırlatan Veziroğlu, şöyle konuştu: "1916 yılında Maarif vekaletine tahsis edilen tarihi bina, o yıllarda yetim kız ve erkek çocukların okulu olmuş. Bina, 1926'da da eğitimcilere hizmet etmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilerek 'Validebağ Prevantoryumu' adıyla uzun yıllar öğretmen ve öğrencilerin verem öncesi tedavileri için kullanılmış. 1975 yılında Hababam Sınıfı'nın çekimlerinde kullanılarak Türk sinemasına önemli bir hizmette bulunan bina, o günden sonra güzelliğiyle herkesin aklında yer etti." 24 Kasım itibarıyla tarihi binanın eşsiz güzelliğiyle halkın hizmetine sunulacağını bildiren Veziroğlu, eğitim camiasının gönlünde yer etmiş özel bir yer olan, Üsküdar ile Kadıköy ilçelerinin birleştiği Altunizade ile Koşuyolu arasında geniş bir bahçe içinde yer alan Adile Sultan Kasrı'nın bulunduğu Validebağ bahçesi uzun yürüyüşler yapmak, temiz hava solumak isteyenleri misafir etmeyi bekliyor. Burada anıt ağaçlar arasında İstanbul'un karmaşasından uzak, aile, arkadaş ve dostlarınızla çayınızı yudumlarken bir taraftan da kuşların sesini dinleyebilirsiniz.'' diye konuştu

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
hababam, kültür, merkezi, oluyor, sinifi, sınıfı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Melek Sineması kültür merkezi oluyor Deep Sinema Dünyası 0 30 Ekim 2014 17:58
Google'dan Hababam Sınıfı jesti Violent Google 0 18 Şubat 2014 22:15
Hangi Hababam Sınıfı karakterisiniz ?? JB IF Ekstra 7 20 Ağustos 2011 10:17
Hababam Sınıfı (İrcforumlari Versiyonu) aSsLı Komedi ve Mizah 21 08 Aralık 2007 21:54