IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By System
  • 1 Post By Rengahenk
  • 1 Post By LeyLa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2011, 21:39   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"30. Uluslararasi istanbul kitap fuari" açildi




Mısır Kültür Bakanı Emad Ebu-Gazi, Türkiye ile Mısır arasındaki edebiyat ve sanat işbirliğinin daha da güçlenmesini ve derinleşmesini istediklerini söyledi.
Mısır Kültür Bakanı Emad Ebu-Gazi, Türkiye ile Mısır arasındaki edebiyat ve sanat işbirliğinin daha da güçlenmesini ve derinleşmesini istediklerini söyledi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Mısır Kültür Bakanı Ebu-Gazi, fuara konuk ülke olarak katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ebu-Gazi, Türkiye ile Mısır arasında tarihi bağlar olduğunu belirterek, bu bağların bugüne kadar siyasi olarak da olsa ilginç ve farklı aşamalardan geçtiğini söyledi.

Bu politik ilişkilerin, iki ülke arasındaki bağların görünen kısmı olduğunu ifade eden Ebu-Gazi, coğrafi konumlarının Türkiye ve Mısır'ı birbirine daha çok bağladığını ve yakınlaştırdığını ifade etti.

Ebu-Gazi, iki ülkenin de önemli ticari yollar üzerinde bulunduğunu anımsatarak, bu özelliklerin, yüzyıllar boyunca her iki ülkeye çok önemli bir rol yüklediğini dile getirdi.

Konuk bakan Ebu-Gazi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün hareketleri gerçekten bize edebiyat alanında da ilham vermiştir. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemize yaptığı ilk ziyareti ile birlikte başlayan çok yakın ilişkiler de gerçekten bize ilham verdi. Gelecekte de birçok işbirliklerinde bulunulmasını istiyoruz. Türkiye ile edebiyat ve sanat işbirliğimizin de daha çok güçlenmesini ve derinleşmesini istiyoruz."

Türkçe ve Arapça eserlerin çevirisi konusuna da işaret eden Ebu-Gazi,

"Bizim Türkçe kitaplarını okumamız, müziğini dinlememiz, filmlerini izlememiz ile sizin de Arap ülkelerindeki kitapları okumanızın bizi birbirimize daha da yakınlaştıracağını düşünüyorum" diye konuştu.

-Diğer konuşmalar-

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de fuarın 30 yıl içerisindeki gelişimi hakkında bilgi verdi.

Celal, düşünce ve ifade özgürlüğü konusuna vurgu yaparak, "30 yıl önce o karanlık günlerde İstanbul Kitap Fuarına katılan yazarlardan, yayıncılardan biri de Ragıp Zarakolu idi. Zarakolu, hayatını düşünce özgürlüğü mücadelesine adamış bir yazar ve yayıncıdır." şeklinde konuştu.

Hükümetten bir talepleri olduğunu aktaran Celal, "Terörle Mücadele Yasasının ilgili maddelerinin acilen değiştirilmesini, yazarların, yayıncıların, gazetecilerin, akademisyenlerin hapis edilmeyeceği, adil bir şekilde yargılanabilecekleri bir düzenleme yapılmasını ve gelecek yıl onlarla burada birlikte olamayı talep ediyoruz" dedi.

Fuarın onur yazarı Ferit Edgü de kitabın evren olduğunu belirterek, insana dair her şeyin kitaplarda bulunabileceğini söyledi.

Ziyaretçilere, fuardan ayrılırken kendilerine ait gizleri kapsayan, sorular sordurtan kitaplar edinmelerini tavsiye eden Edgü, bu kitapları da kimseye kaptırmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve beraberindekiler, kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri fuarı gezdi.

610 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuar, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. - İSTANBUL

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..

Konu Ocean tarafından (13 Kasım 2011 Saat 09:33 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 13 Kasım 2011, 09:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 18:28 "30. Uluslararasi istanbul kitap fuari" açildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







30. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI AÇILIYOR


Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliğiişbirliği ile 12-20 Kasım 2011 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. Açılışını Mısır ve Türkiye’nin kültür bakanlarının yapacağı İstanbul Kitap Fuarı’na yurt dışından 35 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak.

Onur Yazarı Ferit Edgü
Onur yazarının Ferit Edgü olduğu ve ana temanın “Umut: düş mü, Gerçek mi?” olarak belirlendiği kitap fuarı otuzuncu yılında 20 konuk yazar, yüzlerce imza günü ve tematik etkinliklerle kapılarını açıyor.


Konuk Ülke: Mısır
Bu sene fuarın ilk dört günü,12-15 Kasım 2011, açık kalacak Uluslararası Salon kapsamında Mısır Onur Konuğu olarak yer alacak. Mısır’dan yaklaşık 25 yayınevinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında Mısır’ın sinemadan edebiyata kültür tarihine uzanan etkinlikler gerçekleştirilecektir. Necip Mahfuz’un 100. doğum yılı paneli ve konuk yazarların katılacağı söyleşiler ve imza günleri Onur Konuğu etkinlikleri arasında.
Onur konuğu Mısır etkinlikleri kapsamında Gamal Gitani, Ibrahim Aslan, Yusuf Zidane, Mohammed Salmawy, Mai Khaled, Ahmed El Shahawy fuarın konukları arasında. Mısır etkinlikleri kapsamında modern Mısır sinemasının seçkin örnekleri “Mısır Film Günleri” ile izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.
Açılış günü 12 Kasım 2011 Cumartesi günü ise Mısır’dan folklorik danslarını icra etmek üzere National Dance Troupe ekibi dans gösterilerini sunacaklar.
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Umut teması, Onur Yazarı Ferit Edgü, Çocuk Edebiyatı ve Yazarların Katılımıyla Okuma Saati ve Söyleşiler, Göç’ün 50. Yılı ve Yayıncılık Sektörü Profesyonel Buluşmalar başlıkları altında 200 etkinlik gerçekleştirilecektir.


Uluslararası Salon ve Telif Ajansları Özel Bölümü

Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2011 tarihleri arasında 10 nolu salonda yer alacak. Bu sene 35 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda: Almanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Fransa, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Küba, Mısır, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Yunanistan’dan yayınevleri bulunuyor. Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.
Telif Ajansları özel bölümünde ise Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Norveç ve Rusya’dan önde gelen telif ajanları katılacak. Ajanslar dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.


Fuarın Konuk Yazarları

İstanbul Kitap Fuarı 30. yılında birbirinden değerli isimleri ağırlayacak. Fuarın konukları arasında İspanyol edebiyatının yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Eduardo Mendoza, siyaset bilimci Michael Hardt, 68 hareketinin Almanya’daki isimlerinden Uwe Timm, Fransa’dan Mathias Enard ve David Boratav, İspanya’dan Nuria Amat, gazeteci Robert Fisk, Romanya Prensi Radu, Romanya’dan Irina Horea, Grete Tartler, Pavel Gheo Prose, Emin Emel, çocuk edebiyatının değerli isimleri Brigitte Labbé, John Boyne ve Oscar Brenefier fuarın konukları arasındadır.



Çok Satan Kitapların Yazarları İstanbul Kitap Fuarı’nda

Türkiye’de uzun zaman çok satan kitaplar listesinde yer bulan korku gerilim kitaplarının yazarı Tess Geritsen ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir söyleşi ve imza gününde buluşacak. Gerilim kitapları meraklıları için fuarın bir diğer önemli konuklarından biri de Simon Beckett. Beckett 18 ve 19 Kasım tarihlerinde fuarda imza günüyle okurlarıyla buluşacak.


Kitap Fuarı’nın Sergileri

İstanbul Kitap Fuarı 30. yılı dolayısıyla tüm kitapseverleri fuar geçmişine tanıklık etmeye davet ediyor. “Tüyap Kitap’ın Otuz Yılı” Sergisi kitap fuarının geçmişten bugüne Onur yazarları görselleri, fuar için hazırlanan kitaplar, kataloglar, fotoğraflar, afişler, dön kartlar, kitap ayraçları, davetiyeler ve broşürlerden oluşuyor.
Onur Konuğu Mısır kapsamında Turkuaz Sahaf’ın Koleksiyonu’ndan çıkarılan kitaplardan oluşan Kahire - Bulak Sergisi okurlarla buluşacak. Aynı alanda Turkuaz Sahaf’ın koleksiyonundan “Mısır’da Basılan Türkiye Hakkında Ermenice Kitaplar” sergisi de fuar süresince ziyaret edilebilir. Fuardaki bir diğer sergi ise dört Ordu doğumlu sanatçı; Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu’nın grafik ve ilüstrasyonlarından oluşan “İstanbul’dan ORDU’DAN İstanbul” adlı sergi ile karşımıza çıkıyor.

Kitap Fuarını Sosyal Medya’dan Takip Edin

Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, katılımcı yayınevlerini, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haberi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden takip edebilirsiniz.


Bir Hatırlatma: Kitap Fuarı Ziyaret Saatleri Değişti

30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi günlerde öğrenci ve okulların fuarı daha rahat ziyaret edebilmeleri için kapılarını bir saat erken açacak. Kitap fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü olan 20 Kasım 2011 Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.

İki Fuar Bir arada: ARTİST 2011
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen 21. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, kitap fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.


_____

GİRİŞ ÜCRETLERİ


İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen 21. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilmektedir. Girişin öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz olduğu fuarların giriş bedeli 5 TL’dir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






SERVİS BİLGİLERİ


FUARLARA ULAŞMAK ÇOK KOLAY...
1. TÜYAP FUAR VE KONGRE MERKEZİ'NE
FUAR SÜRESİNCE GEÇERLİ ÜCRETSİZ SERVİSLER


ANADOLU YAKASINDAN GELENLER İÇİN
BAKIRKÖY DENİZ OTOBÜSLERİ İSKELESİ OTOPARKI
Geliş: 10.00 - 16.00 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket edecektir.
Dönüş: 14.00 - 19.00* saatleri arasında her saat başı hareket edecektir.
Otobüs son hareket saati Hafta içi 19.00 - Hafta sonu 20.00 olacaktır.
* 20 Kasım 2011 günü fuar alanından son otobüs hareket saati 19.00 olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
METROBÜS İLE GELENLER İÇİN
AVCILAR METROBÜS SON DURAK
Geliş: 10.00 - 17.00 saatleri arasında her 15 dakikada bir hareket edecektir.
Dönüş: 13.00 - 19.00* saatleri arasında her saat başı hareket edecektir.

Otobüs son hareket saati Hafta içi 19.00 - Hafta sonu 20.00 olacakt›r.
* 20 Kasım 2011 günü fuar alanından son otobüs hareket saati 19.00 olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BÜYÜKÇEKMECE - FUAR ALANI SEFERLERİ
ECZANE- BÜYÜKÇEKMECE ANA ÜST GEÇİT-FUAR ALANI
duraklarından 11.00 - 13.00 - 15.00 saatlerinde yapılmaktadır.
Fuar alanında dönüşler 16.00 ve 18.00 saatlerinde yapılacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAHÇEŞEHİR SERVİS SAATLERİ
KALKIŞ: BAHÇEŞEHİR F ÇARŞISI YANI-KIZLI HAVUZ BELEDİYE OTOBÜS DURAĞI ÖNÜ
TÜYAP’A GELİŞ: 13.00-13.30-14.00-14.30-15.00 VE 15.30 SAATLERİNDE HAREKET EDECEKTİR.
TÜYAP’TAN DÖNÜŞ: 17.00-19.00-20.00* SAATLERİNDE HAREKET EDECEKTİR.
(HAFTA İÇİ VE SON GÜN KALKIŞ 19.00’DUR)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAFTA İÇİ
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (Fındıklı)
Geliş: 10.00 - 13.00
Dönüş: 16.00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. İETT OTOBÜSLERİ HAREKET NOKTASI VE SAATLERİ
Durak YeriFuar Süresince geçerli hareket saatleriAvcılar Metrobüs
Son DurağıFuara Geliş
10.30 / 16.00 arası Fuardan Dönüş*
13.00 / 19.00 arası
Fuar süresince İETT otobüsleri, metrobüs noktasından on beş dakika arayla hareket edecektir.
- Avcılar hareket noktasından, 1 bilet (tam / indirimli) geçerlidir.
İETT önceden bildirmeksizin hareket yeri ve saatlerini değiştirme hakkına sahiptir.
* 20 Kasım 2011 günü fuar alanından son otobüs hareket saati 19.00 olacaktır.

METRO İLE GELENLER İÇİN
3. TÜYAP FUAR VE KONGRE MERKEZİ'NE YENİBOSNA'DAN ULAŞIM
- Yenibosna'dan Büyükçekmece - Çatalca - Silivri otobüsleri ile fuar alanına ulaşılabilir.



Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Kasım 2011, 16:03   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "30. Uluslararasi istanbul kitap fuari" açildi




Bu Sene Kaçıramam : ) Vakit Bulduğum An Gideceğiz .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
1828, 30 uluslararasi istanbul kitap fuari, acildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık