IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malatya'da Festival Coşkusu




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valiliği, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2.Malatya Uluslararası Film Festivali, ünlü sinema sanatçılarının da katıldığı açılış gecesi ile başladı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valiliği, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uluslararası Film Festivali, ünlü sinema sanatçılarının da katıldığı açılış gecesi ile başladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tören öncesi kırmızı halıdan geçen davetliler, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Salonu'nda yerlerini aldı. Davetliler arasında emektar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]calar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yer aldı. Açılış töreninde ayrıca Türk Arp Sanatçısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], mini bir konser verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valisi Ulvi Saran, sinemanın günlük hayatın içinde olan bir sanat dalı olduğunu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de sinema alanında önemli aşamalar katedildiğini belirtti. Film festivallerinin kentlerin sosyo-ekonomik kalkınmalarına destek sağlayan etkinlikler olarak gündeme geldiğini belirten Saran şöyle devam etti:

"[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de özellikle büyük merkezlerde, metropollerde, sahil kentlerinde düzenlenen film festivallerinin bu bölgelere geniş ölçekli bir tanıtım imkanı sunduğunu ve bu bölgeleri gerek ülke çapında gerekse uluslararası alanda tanıtan bir işleve sahip olduğunu biliyoruz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ekonomik ve sosyal yapısı itibariyle, güçlü dinamikleriyle ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin siyasi ve sosyal hayatına yaptığı katkılarla öncü bir il durumunda bulunuyor. Bölgesinde lider konumda bulunduğu gibi ekonomik ve sosyal açıdan bir cazibe merkezidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın sanat anlamda da olduğu gibi kültürel bir cazibe merkezi olması bakımından film festivalinin geleneksel hale getirilmesi ve böylelikle burada sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla çalışmalarımızı geçen yıl başlattık. Geçen yıl birincisini yaptığımız festival, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın bir anda ülkenin sanat platformuna oturmasında, ulusal ve uluslar arası sanat camiasıyla bütünleşmesinde büyük rol oynamıştır." dedi.

Festival henüz başlamadan internette bir milyon 400 bin kez arandığını anlatan Saran, bunun da festivalin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın hem ulusal, hem de uluslararası alanda tanınmasında ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Belediye Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da insanların son dönemde hayati ihtiyaçlarını tatmin ettiğini artık kültürel ihtiyaçlara talep artışı olduğunu belirtti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın sanat ve kültürel anlamda da diğer alanlarda olduğu gibi zengin bir il olduğunun altını çizen Çakır, kentin kültürel anlamda gelişmesi için, tır dorsesinde yaptıkları seyyar sahneyle sanatı her yere taşıdıklarını dile getirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın yıldızlar şehri olduğunu belirterek, geçmişten bugüne pek çok Malatyalı sanatçının bulunduğunu ifade etti. Çalık, "Bu ülkeye 2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kazandırmış bir memlekettesiniz. Bu devlet adamlarının bugün bu salonları görmelerini arzu ederdim. İnanıyorum ki bunları görmek onları çok gururlandırırdı." dedi.

CHP [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kültür sanat etkinliklerinin illerin gelişimi için önemine işaret ederek, sivil toplum kuruluşlarının da bu etkinliklere destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

EDİZ HUN, CÜNEYT ARKIN VE HÜLYA KOÇYİĞİT'E ONUR ÖDÜLÜ

Duygulu anların yaşandığı gecede Yeşilçam'ın önemli isimlerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

Ünlü sanatçı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ödülünü Belediye Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan aldı. Uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen karşı karşıya kaldığı manzaradan dolayı duygulandığını anlatarak, "Beni bu kadar güzel karşılamanız, ayakta alkışlamanız üzerine kendi kendime 'değmiş be' dedim. Türk sineması belgeseli yapayım derken; gençliğimin, o dörtnala doludizgin hayatın içine gireceğim, o yıllarımın kayıp gittiğini gördüm. Hiç yaşamamışım. Üzüldüğüm anlar oldu. Ama az önce o sizin alkışlarınız, ayağa kalkmalarınız, bakışlarınız, gözlerinizdeki o ışığı görünce, kendi kendime 'değermiş' dedim. Türk Sineması bir halk sanatıdır. Halk için yapıldı. Halk için yaptık ve halkla birlikte yaptık. Türk halkının büyüklüğüne her zaman inandım. Her türlü zorluğu yenip, güzel günler yaşayacağına bütün varlığımla inandım. Ne güzel bir sıcaklık var yüzlerinizde. Sizleri kimse bölemeyecek." ifadelerini kullandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise "Bu sevgi dolu bakışlarınız, duygularınız beni çok etkiledi. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum. Antalya portakalı, Adana kozasıyla varsa, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da kayısısı ile ön plana çıkıyor." diye konuştu.

Yeşilçam'ın ünlü aktrisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın uzun süredir böylesi bir organizasyona hazır olduğunu söyledi. Kentte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Koçyiğit şunları söyledi: "Bizleri çok duygulandırdınız. Ama haklısınız, bizlerde yıllarca sizleri çok duygulandırdık. Sevgi ve ilgisiyle bu festivali devam ettireceksiniz."

Festivalin açılış töreninde sponsor olan firmalara plaket takdim edilirken, toplu fotoğraf çektirildi..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
coşkusu, festival, malatyada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhuriyet Coşkusu Ada AVM'de KarakıZ Haber Arşivi 2 01 Kasım 2011 11:40
İngilizce Coşkusu ShaoLin Genel Paylaşım 5 29 Eylül 2006 14:24