IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Hz. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri Karaman'dan Başlayacak (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/431476-hz-mevlanayi-anma-etkinlikleri-karamandan-baslayacak.html)

System 01 Aralık 2011 15:57

Hz. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri Karaman'dan Başlayacak
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hz. Mevlâna Celâlettin-i Rumi'yi anma etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu sene de Karaman'dan başlayacak.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada Hz. Mevlâna'nın ailesinin Anadolu'ya gelişlerinde ilk olarak Karaman'a yerleştiklerini ve uzun süre Karaman'da yaşadıklarını söyledi.

Akteke Camisi olarak da bilinen Mader-i Mevlâna Camii'nde Hz. Mevlâna'nın annesi, çocuğu, ağabeyi ve birçok akrabasının sandukaları olduğunu ifade eden Uğurlu, "Karaman olarak Hz. Mevlâna'yı çok önemsiyoruz. Bunun için belediye olarak 2 senedir Mayıs ayında, Hz. Mevlâna'nın Karaman'dan Konya'ya göçünü canlandırarak kamuoyunun dikkatini Karaman'a çekmeyi başardık. Ayrıca 3 yıldır Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinliklerini, belediyemizin düzenlediği bir programla Karaman'dan başlatıyoruz." dedi.

Bu sene 738. Vuslat Yıldönümü kutlanacak olan anma programlarının 6 Aralık Salı günü saat 19.30'da, Piri Reis Kültür Merkezi'nde başlayacağını dile getiren Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etkinliklere Hz. Mevlâna'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Nuri Şimşekler ve Uluslararası Mevlâna Vakfı Sema heyeti katılacak. Programda Hz. Mevlâna'nın anlatılacağı bir sunum ve sema gösterisi yapılacak."


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net