IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Uzunköprü'deki Eski Kilise Sanat ve Kültür Evi Olacak (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/435705-uzunkogoogle-page-rankingudeki-eski-kilise-sanat-ve-kultur-evi-olacak.html)

System 15 Aralık 2011 19:41

Uzunköprü'deki Eski Kilise Sanat ve Kültür Evi Olacak
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1924 yılındaki nüfus mübadelesi sonrasında kaderine terk edilen tarihi kilise, restorasyon çalışmalarının ardından belediye sanat ve kültür evi olarak hizmet verecek.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, 1875 yılında Augusta döneminde Vaftizci Aziz Ioannis adına yaptırılan kilisenin Rumların 1924 yılında mübadele sonucu ilçeyi terk etmeleri ile yıllardan bu yana kullanılmadığını belirtti. Muradiye Mahallesi'nde bulunan eski kilisenin içindeki eşyaların da mübadele sırasında götürüldüğünü bildiren İşbilen, kilisenin onarım çalışmaları için 700 bin lira harcanacağını bildirdi. Kasım ayından bu yana kilisede devam eden restorasyon çalışmalarına Tarihi Kentler Birliği'nin de 75 bin lira destek sağladığına işaret eden İşbilen, çalışmaların 2012 yılının Aralık ayında bitirileceği belirtti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net