IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Festivali'ne Ev Sahipliği Yaptı (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/480258-forum-istanbul-ve-marmara-forum-kukla-festivaline-ev-sahipligi-yapti.html)

Thetis 07 Mayıs 2012 21:17

Forum İstanbul Ve Marmara Forum Kukla Festivali'ne Ev Sahipliği Yaptı
 
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nde Forum İstanbul ve Marmara Forum,5-6 Mayıs tarihlerinde gösteri ve atölyelere ev sahipliği yaptı

İstanbul'u yıllardır rengarenk bir kukla şölenine çeviren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl 15'inci yılını kutluyor. Cengiz Özek'in Sanat Yönetmenliğinde 3-13 Mayıs arasında gerçekleştirilecek festival, masa kuklasından ipli kuklaya, gölge oyunundan ----- performanslarına, gelenekselden moderne, zengin içeriğiyle seyirciyle buluşuyor.

Bu yıl birbirinden çok özel grupları ağırlayan festival kapsamında Forum İstanbul ve Marmara Forum da; ABD'denCompany Scott Land modern varyete şovu, Peru'danJose Navorro yerel özelliklerini içinde barındıran ipli kukla tarzındaki A la Carteadlı varyete, kuklanın başkenti sayılan Çek Cumhuriyeti Prag'tan Karromto grubunun ipli kukla tekniğindeki inanılmaz görsellikteki sirki, Fransa'dan insan ve kukla ilişkisini mükemmel bir görsellikle seyirciyle paylaşan Rue Barree grubu, ve Şili'denTeatrapogrubunun tango yapan cilveli kuklasına ev sahipliği yaptı.

Gösterilerin yanı sıra, Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu ekibi tarafından Forum İstanbul ve Marmara Forum'da gerçekleştirilen atölyeler ile de çocuklar,etrafımızda bolca bulunan sıradan malzemeler ile düşlerindeki kuklaları oluşturdu. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında, Kukla workshopları ilk defa Marmara Forum'da 5 Mayıs'ta gerçekleşti.
6 Mayıs Pazar günü Marmara Forum'da 2 seans gösteri yapan kukla sanatçısı ABD'den gelen Scott Land, Hollywood produksiyonlarında da kuklalarıyla yer almış bir kişi.

Karizmatik bir kişiliğe sahip olan sanatçı, Budizm felsefesini yayan Dalay Lama ile de birlikte çalışmalar yapmıştı.
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında, 21 Mart Dünya Kukla Günü dolayısıyla ilk kez ziyaretçiler ile Forum İstanbul'da buluşan "Java'nın Silüeti" başlıklı sergi de 13 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net