IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2012, 17:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Doğuyorum Korosu' Dünyaya Seslenecek'




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bitlis'in Güroymak ilçesinde oluşturulan koro 19 farklı dilde dünyaya seslenecek.


Bitlis'in Güroymak ilçesinde oluşturulan ve 19 dilde seslendirdikleri şarkılarla dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajları veren 'Doğuyorum Korosu', şarkılarını uluslararası alana taşımayı hedefliyor.

Güroymaklı 50 öğrencinin katılımıyla geçen yıl oluşturulan, yurdun çeşitli yerlerindeki konserlerde çok dilli seslendirdikleri şarkılarla büyük beğeni kazanan 'Doğuyorum Korosu', ilk kurulduğu günlerde 10 dilde şarkı seslendiriyordu. Koro üyeleri, kısa sürede repertuvarlarına 9 dilde şarkı ekleyerek büyük bir başarıya imza attı. Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Lazca, Zazaca, Boşnakça, Romence, İngilizce, Arapça, Hintçe, İspanyolca, Fransızca, Berberice, İtalyanca, Yunanca, Portekizce, Arnavutça, Farsça, Tacikçe ve Makedonca şarkıları başarıyla seslendiren koronun şefi Yunus Dabakoğlu, topluluğun sadece farklı dillerde şarkılar söylemediğini, aynı zamanda dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verdiğini ifade etti. Dabakoğlu, koronun ileriki yıllarda tüm dünya ülkelerinin eserlerini seslendirecek bir nitelik kazanacağını anlatarak, bu kapsamda da çeşitli ülkelere giderek koroyu tanıtmak istediklerini söyledi.

Koronun orkestra şefi Turgut Tekdemir ise kısa sürede büyük başarı elde ettiklerini ve bunun da ülkede takdirle karşılandığını vurguladı. Tekdemir, "Bu başarıyı tüm dünyanın bilmesini ve şarkılarımızı herkesin dinlemesini istiyoruz. Başka dillerde de şarkı söylemeye devam edeceğiz. Ama dünya çapında uluslararası projelerimiz var. Öğrencilerimizin fedakarlığını da unutmamak gerekiyor." dedi.

Barışı ve kardeşliği uluslararası platformda insanlara duyurmayı amaçladıklarını anlatan Tekdemir, şunları kaydetti: "Bir Hintli'ye, Alman'a ve Rus'a kendi dilinde şarkısını sunabiliyoruz. Onları sevdiğimizi ve onların da bizi sevebileceğini, şarkı yoluyla anlatmanın gayretindeyiz. Bu esaslılık, gönüllülük ve fedakarlık gerektiren bir koro. Çocuklarımız uluslararası bir işe imza attı. Daha da başarılı olacaklar. Biz doğudan tüm Türkiye'ye seslendik. Ardından bütün dünyaya sesleneceğiz. Türkiye ve çocuklar bizim. Neden daha başarılı ve iyi yerlerde olmayalım?"

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
doğuyorum, dünyaya, korosu, seslenecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mum korosu; blackkurt38 Komedi ve Mizah 0 19 Şubat 2008 22:58